29 juli 2015 . Dagen med inriktning på sexuellt överförbara sjukdomar

I lördags hölls temadagen med inriktning på sexuellt överförbara sjukdomar. De orosmoment och funderingar vi hade inför dagen rörde deltagandet av vuxna besökare. Under de två föregående temadagarna var antalet vuxna besökare lågt, så med tanke på dagens tema var vi smått oroliga för att ämnet inte skulle nå den önskade målgruppen bestående av ungdomar och vuxna. Som tur var hade vi oroat oss i onödan. Det var cirka 200 besökare under dagen, och över 70 stycken utav dessa var att räkna som vuxna! Agnes och Dio inledde dagen med att prata kort om konceptet mänskliga rättigheter och avslutade med att ta upp dagens tema. Teatergruppen från föregående vecka var med oss även nu och spelade upp en pjäs med inriktning på HIV/AIDS. Två barn höll kortare föreläsningar där de berättade om att de båda fått sjukdomen överförd från sin mamma och lever med HIV. Mammans tårar under denna stund var minst sagt rörande.

Goodiebagsen bestod denna gång av kondomer och infoblad om de vanligaste sexuellt överförbara sjukdomarna, med störst fokus på HIV/AIDS. Det uppstod en himla massa fniss och gömda ansikten bakom sjalar och händer när de öppnade upp sina papperspåsar men vi misstänker att det gick hem i alla fall hehe. För att delta i det förebyggande arbetet mot HIV meddelades besökarna att Danaini project erbjuder transportmedel för de personer som önskar testa sig för HIV.

Trots ett tyngre ämne var det ändå en bra stämning. Människor pratade och skrattade och dansade och kidsen lekte. Vi var, och är, himla nöjda med dagen!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Att återigen få träffa alla kids var bäst. Att få hänga, busa, dansa och krama på dem dessa lördagar – helt fantastiskt. Jag njuter och ler och får glitter i magen.


 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Ser ut att vara många med glitter i magen det smittar säkert av sig från dig/ mormor

2015-07-30 @ 15:26:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0