28 JULI . Tillsammans smälter vi bort



Varmt , det är så fruktansvärt varmt !
Helt tokigt , otroligt , nästintill overkligt varmt är just vad det är !
Det är inte mindre än en snitt temperatur på 35 C' ute varenda dag och vi solovana svenskar håller på att tillsammans smälta bort .

Men inte klaga , för tusan gubbar , inte ett ont ord om denna underbara , fastän från och till jobbiga , värme ! Det vi ska göra är att vara fuktansvärt tacksamma över att vi äntligen , efter alla dessa år , får en sommar som innebär sol och bad !

att njuta !

27 JULI . Likt innuti en dresserad rymdiller ..

.. som just stigit av scenen på en planet i yttrerymden kryper tröttheten i mig . Huvudet snurrar , allt känns upp och ned när jag rör på mig , ögonlocken blinkar värre än någonsin och mitt huvud vilar på en ketshupflaska . Jag är så trött , helt sjukt trött , tröttare än tröttast ! Jag ger upp , jag tänker inte kämpa emot längre , jag ger vika inför john blund och hans enormt starka sömnstofsarméer , jag orkar inte längre . Därför tänker jag nu stänga av dumburken , snabbduscha och sedan , redan sovande , krypa ned i min alldeles underbara säng för en lång natts skönsömn !

Jag har varit uppe sedan 05.20 imorse , jobbade mellan 06.00-14.00 och sedan red jag två hästar , dessutom cyklade jag till och från stallet ..  Imorgon börjar karusellen snurra igen och klockan 08.00 koommer hovslagaren och ska sko Trasan . Därefter åker jag och Trasknas till ryttarstadion och rider terrängkurs för johan lundin ! aaaah !

Nej , nu är det dags att repa mig inför morgondagens prestationer !
Godnatt grabbar !


25 JULI . Hemma på Söder

Jag älskar Yolandas lägenhet .
Jag älskar att sitta här på ballkongen .
Jag älskar allt som har med det här stället att göra .

Ikväll är det häng på ballkongen som gäller för mig , yolanda och evelina .
Med varsitt vinglas i handen och alla dessa genmensamma minnen att återberätta
blir det tillsammans mer än oslagbart .
Detta är bra skit

25 JULI . och nu vill jag lägga mig ned och gråta ..

.. för jag har möjligheten att gratis få åka med och jobba backstage på emmabodafestivalen nästa helg , men jag kan inte ..! eller jag kan , men jag måste välja mellan att åka på festivalen ( med bästaste david och lucas + anka ) eller träna terrängen för johan lundin , och då måste jag även åka och tävla i enköping den kommande helgen , självklart under samma dagar som emmaboda !  det här är en sådan där sak som jag egentligen absolut int ekan välja mellan , men måste göra i alla fall ! vad har jag gjort för att gubben i himlen prompt måste lägga dessa fantastiska aktiviteter just på samma helg , under samma få dagar ..? usch för honom , suck .. så nu kan jag i alla fall inte åka på emmaboda , som jag pratat om hela sommaren att jag så gärna skulle velat åka på , trots att jag har chansen vilande i min hand , livet är hårt ! jag får trösta mig med att jag istället kommer att ha ruskigt roligt med hesten under sammanlagt flera dagar och lära mig massor !





.. men jag vill gråta lite i alla fall ..

25 JULI ... då är hon som lyckligast

" hon skulle kunna släppas lös på ett fält med ett hinder på , och likt en målsökande misil skulle hon utan att tveka galoppera rakt emot och hoppa det . det finns ingen som suger tag
och är så hindersökande som den där hästen ! "

     
   


Det är det absolut bästa hon vet , så lycklig , hon är lycklig när hon får gå i terrängen ! Det är en ren och total lycka som riktigt lyser i ögonen på henne när hon galopperar fram över fälten och klipper av hinder efter hinder . Att se henne så lycklig gör mig glad enda in i hjärta och själ ! Käraste , käraste Trasan !





hon gör mitt hjärta lyckligt

24 JULI . Runsten , hejdå hejdå !

Hemma , vi är hemma igen och har för denna gång tagit adjö av Runstensgård .



Det har varit några alldeles otroligt roliga och lärorika dagar , och jag är så nöjd med allt !
Lena var lika sprallig och energisk som vanligt och super som terräng och hopptränare !
Birre hjälpte oss till max med dressyren och var en kanon tränare , wow wow !
Trasan har skött sig exemplariskt och betett sig likt en stjärna !

20 JULI . Runsten , hej hej !



Om bara en liten stund styr jag och pappsen kosan upp mot Stora Wäsby gård , slänger in pållisen i transporten och åker till Runstens gård tills på torsdag ! Aah , det ska bli så roligt ! Terrängträning för hela slanten !

19 JULI . Rött är sött !

Jag ÄLSKAR att vara rödhårig !

18 JULI .

Drygt sjuhundrakronor , alltså mer än 700:- , lite mer än sju hundra lappar .
Det var för så mycket som vi handlade för när vi var på Mcdoanald's idag , > sjundrakronor ! Jag , maria och yollan tog bilen till donken för en gigantisk , jättebeställning som lunch till alla som väntade i stallet .

Jag tror vi hade fyra brickor med läsk , milkshake , kaffe , vatten och dessutom lösa ramlösor . Till det hade vi glassar , två happy meals , tio eller elva sorters hamburgare , pommes frites till alla menyerna , en sallad med tillbehör , morötter och en halv miljard sugrör . 

Vi var tre stycken som bar , + lilla tanja (?) som stolt bar sin egen happy meal låda . Alla brickorna med drickan , två stora bärpåsar och sedan ytterligare fem eller sex "vanliga" påsar .
Tjejen i kassan höll på att dö , dem var tre stycken som febrilt sprang omkring och plockade ihop denna enorma beställning och kvittot var minst tjugo centimeter långt . Det var nästintill som i en film när vi lämnade kassan och började gå mot bilen .. Människorna runt omkring oss bara gapade , dem stannade liksom upp mitt i ätandet bara för att dem var tvugna att ägna dessa flickor , som bar på ofantligt mycket mat , sin uppmärksamhet . Vi skrattade där vi stapplade fram emot bilen , vi skrattade när problemet kom till hur någon av oss skulle kunna öppna en av bildörrarna utan att tappa allt i sin famn , och vi skrattade sedan åt den extrema luktblandningen av cheeseburgare , pommes frites och kaffe .

Mat , mat , sunkmat för sjuhundraspänn , helt galet .

17 JULI . And what do you wear , dear friend ?

En klädstil .
En klädstil , stilen på kläderna man bär , stilen som finns på kläderna som hänger i garderoben .

En klädstil .
En stil som defineras med hjälp av vad du bär för plagg .

En klädstil .
En stil som ger andra människor en möjlighet att placera in dig i ett fack för de olika klädstilarna .

Jag beundrar folk med en snygg klädstil , verkligen , jag älskar när människor klär sig fint ! En person som bär en cool , snygg , fin eller vacker outfit gör mig glad , uppriktigt jätte glad ! Vår klädstil hjälper oss att beskriva oss själva . Olika klädstilar är bra tycker jag , dem gör var och en av oss unika på vårat eget formade sätt .








17 JULI .

Igår var en hemskt mysig kväll !
Jag , Yolanda , KV och Bella ägnade kvällen åt att promenera runt och sitta på olika fik i Stockholm stad .  Vi orkade visserligen bara fika på ett ställe och ställde sedan om på drickbart , men i alla fall . Det var trevligt att bara sitta och prata och allt och ingenting , verkligen tjejsnackigt , hur trevligt som helst .





När jag och Yollan kom hem på natten ställde jag mig
och bakade sconnes åt min kära vän , snällhetspoäng till max ! mihihi

14 JULI . Sunny

.. det var namnet på ponnyn som  för två dagar sedan
gick och betade i samma hage som Trasan.

På eftermiddagen för två dagar sedan blev denna isabellfärgade ponny söndersparkad
och fick sådan sprickor i bogpartiet att hon stod på endast tre ben . För två dagar sedan fick en flicka med sina egna ögon se sin älskade ponny krossas av en annan häst , utan att kunna göra någoting . De kommande dygnet hängde ponnyn i en hängmatta och fick hjälp att stå .

Idag är Sunny borta .

14 JULI . Ifrån en solstol



Värme !
Tack du gubbe i himlen för att du givit oss detta underbara väder idag !

13 JULI . Johiii !

Min bror är hemma igen !


13 JULI .Tortillabröd och trötta partyprinsessor

Idag har jag överlevt på ett tortillabröd .
Ett tortillabröd är inte mycket mat , men det är ungefär det som finns om man ska försöka leta fram någonting som är överhuvudtaget ätbart hemma hos familjen Bredberg . Av någon anledning stormtrivs vi där i alla fall .

Gårdagens kväll spenderades ute på Stora Alby gård då Denise hade artonårskalas !  Det var trevligt tyckter jag , skoj att träffa människor från skolan såhär i mitten av lovet . Problemet var bara hur jag och yollan skulle försöka ta oss hem ifrån mittuteiingenstans , någonting som vi löste genom att gå runt att fråga folket om några kroner var . På cirka fem minuter hade vi , hör och häpna , samlat ihop närmare nittio kronor ! Att vännen vi skulle dela taxi med hade tvåhundra kronor redan hjälpte visserligen till ganska mycket haha .. Men hem kom vi och slängde oss direkt ned i sofforna framför High School Musical och skickade in en plåt med pommes frites i ugnen , yes yes yes ! Martin och Andreas tittade förbi men ratade den underbara tonårskärleksmusikalen och ägnade sig väl mest åt maten , någonting som jag och yolanda inte kunde förstå haha . I säng kom vi i alla fall när klockan inte var mindre än halv ferm på morgonen och det var ljust som mitt på dagen .

När klockan var tjugo i åtta några få timmar senare vaknade jag till , kollade på klockan och ; Shit . Hästarna ska ha medicin och jag orkar inte röra mig en millimeter . Ingenting att göra tänkte jag och hasade mig ur sängen , drog på mig min klänning , klev i ett par träskor och började traska ut till stallet . Shit igen , hästarna var redan ute . Skit , aja . Så in och ut i stallet och in och ut i hágarna sprang jag omkring och gav hästarna medicin på morgonkvisten . En halv timme senare kröp jag ned i vattensängen igen och hoppades innerligt att jag skulle kunna somna om , någonting jag klarade av alldeles utmärkt .

Klockan tolv var nästa gång medvetandet kom krypande och jag insåg att vi var tvyugna att släpa oss ur sängen för att städa upp i huset och sedan hämta hästarna från betet och rida . Så städade gjorde vi innan vi tog oss ned till sommarbetet och hämtade in Rutan och Cinnamon . Den följdande ridturen var sådär somrigt mysig som bara uteritter på sommaren kan bli ! En lugn sväng bort till Lövstaängarna för att sedan ryckas med i hästarna busiga humör på vägen tillbaka . Det måste ha sett riktigt härligt ut där vi galopperade fram mellan ån och åkrarna , alla fyra lika glada !

Tillsammans med Trasan skrittade jag sedan ut barbacka en sväng i sällskap av Karin och Baguera . Mysigt och lugnt . Puss på Traseknas !

Intag av hästar var nästa punkt på schemat , någonting som jag tröttare än tröttast klarade av innan jag fodrade dem middag . Cykel , efter det tog jag min cykel och cyklade vägen hem i ett revligt sällskap av min vän iPoden .




Nu är jag trött . Fast ändå nöjd med idag . Läget är ganska lungt . Idag trivs jag .

11 JULI . Oh boy




I do mean , you are the cutest boy I´ve ever seen
and you´ve got that something something that I want,
something that I need, a dirty little young girls dream

Oh boy , you make me feel like
oh boy , you make me feel like
No boy can make me feel like you
I really really want you

11 JULI . Milk and toast and honey

Ibland blir det som man vill , det går som man vill , ibland är livet helt enkelt med än .
En sådan dag har det varit för mig idag .



Det började igår när vi först åt tacosmiddag och jag och yollan sedan sov på Stora Wäsby hos maria och anna . Vi spenderade kvällen åt att titta på hysteriskt roliga videor från gamla filmkamremoments när familjen bredberg har tävlat under årens lopp . Dessa underbara band innehöll allt från det att ..

janne och lena gifte sig , maria och anna var små knoddar och stöddigt glodde in i kameran , mamma lena tävlade baugette , pappa janne tävlade fältävlan på sin dåvarande polle cisseri i CNC*** (!!!!) -klass ( kval till OS ) nere i Frankrike och tävlade mot självaste mark todd ! , käraste batman bara var ynkapynka fem år gammal , snuttar ur dagens tillvaro då maria mest stod på prisutdelningar för bland annat fälttävlans SM och tog emot priser , anna racade runt i terrängen på hennes nuvarande superponny calle för att sedan bokstavligentalat sparka runt sin tillridningsponny på en hopptävling , och slutligen till att mamma lena stolt som en svan stod och tog emot hästskötarpriset på junior SM .

det går inte riktigt att förklara hur roligt det var att kolla på dem här filmerna , vi vred oss av skratt från början till slut ! helt obetalbart var det haha !



Sedan har vi dagen idag .
Jag vaknade efter en tokigt skön natts sömn i vattensängen , utvilad och mysigt trött . Samtalade lite med bredbergs städerska ursula och slog mig ned i soffan med en filt och ett glas brännhults hallondryck . Svampbob stod för underhållningen vilket passade mig perfekt där jag satt och var mycket road över vår gula väns upptåg . Förmiddagen fortsatte så att maria , yollan , elin , anna och linnea kom och blåbärspaj med vaniljsås blev vår gemensamma frukost . Mums ! Därefeter slog vi följe ut i stallet där jag befann mig de kommande timmarna .

Trasan fick komma in och äta lite för att vi sedan skulle borsta och mysa i mer än timme ! Det var allt ifrån borstning , till frisering och insmörjande av hovar . När detta var klart begav vi oss ut på en barbackatur ut i skogen . Trasan var pigg och glad och ville mest röra sig fortfare än vad jag hade planerat , någonting som hon till sist accepterade och slappande av . Rofullt , mysigt , lugnt och skönt hade vi det i värmen , förutom de gånger då hästskrället höll på att mosa mina ben när hon gick mellan träden .. haha

Väl tillbaka i stallet blev det ännu lite pyssel och pussar innan jag tog slog slag i saken och tvättade och puttsade min sadel ! Duktiga , duktiga jag ! Efter ännu lite mer tid spenderad på gården och efter ännu lite fler utdelade klappar  på hästarna hämtade mamma upp mig och vi for och köpte täcken till pollen . Det är en sak som verkligen gör mig glad , att köpa saker till hästarna haha . Vi inföskaffade ett regntäcke och sedan ett hallonrött höst/vintertäcke som kommer att vara tokfint på mitt käraste hjärtegull !



Och nu sitter jag här , som vanligt vid köksbordet och tittar ut i trädgården och på regnet som faller . Jag undrar vad det egentligen är som har gjort den här dagen så bra , för jag har gjort ungefär det som jag alltid gör om än mindre . Men det är nog just det som gör den bra , att jag inte gjort så mycket . Att jag bara har tagit hand om trasan och haft trevligt med mina vänner .

Det är sådana här dagar som jag längtar efter , som jag behöver , ja som alla behöver då och då ! Att inte göra någonting , bara ägna sig åt det man tycker allra bäst om och att känna den underbara känslan av att dagen har varit lång , tagit tid på sig och inte bara rusat förbi .







Jag blir glad när jag tänker på idag .
Den här dagen kommer göra mig glad många stunder framåt .

9 JULI . Kusinvitamin 2x

PUSS
på dem !



8 JULI . Lillebror bah bah bah

Ikväll tog jag adjö av min lillebror som ska befinna sig på innebandyturnering i Prag hela veckan . Jag kommer sakna honom som en fisk längar efter vatten på land , haha . Ett sms avslöjar ust att han precis har kommit fram . Skönt det .

Lilla lillebror ,
min kära lillebror .

8 JULI . Bikini två dagar om året

Svensks sommar är den varmaste dagen på året ,
min pappa är ganska fyndig ibland .
tragiskt men sant




- " NU KOMMER SOMMAREN ! "
skrevs det i varenda tidning förra veckan och tittade man på väderprognoserna på tv var det endast stora solar utlovade från och med onsdag .

Onsdag kom , ingen sol . Mulet . Nähä ? tänkte vi , ingen sol ?
Snopet stod vi där med badkläderna färdigpackade och med solbrillorna på .

Torsdag , SOL ! HALLELUJA ! skrek vi  nästan hysetriskt och liksom dansade omkring !
Dags  för bränna !

Fredag , SOL ! Vi red och badade med hästarna och höll på att smälta bort .
" Sommar och sol och vi har korta kjol ! " livet lekte !

Lördag förmiddag , SOL ! Förmiddagen ägnades åt att ligga i solstolarna på baksidan , bikinilinjerna bättrades på samtidigt som det nästan var för varmt för att överhuvudtaget orka prata . BRÄNNA ! sjöng vi !

Lördag eftermiddag , SO .. MOLN ! Hutter hutter hutter sa vi där vi låg på filten i parken .
Blåst , hutter , usch ! Vad hände ?

Söndag , Moln . Halv varmt , halv kallt . Vi försökte att inte tappa hoppet , för "NU KOMMER SOMMAREN " hade ju faktiskt metrologerna sagt !

Måndag , SPÖREGN ! Långpromenad med hunden , ingen rolig idé snarare en blöt . Nästintill skyfall tjugofyra timmar i sträck . Hejdå skitmåndag .

Tisdag , Moln . 8 C' imorse . Jacka , halsduk , kallt ändå . dunväst i stallet .
Solstolarna är ihopvikta och ser trötta ut .

Det är mitt i sommaren och vissa dagar går hästarna med täcken i hagarna , kul .

hej , hej , hejdå sommaren .

7 JULI . Med en hatt på mitt huvud



Jag har införskaffat en hatt .
En hatt som jag ska bära med stolthet , och tillsammans med min hatt ska jag glida fram på staden gator . Ungefär som en ung kvinna från tidigare årtionden .
Min hatt tillsammans med min rutiga 50-tals kjol blir perfekt  .



Jag tycker om min hatt !


7 JULI . Mitt hjärta



hon gör mitt hjärta lyckligt dag ut och dag in
om och om och om igen



hon är den bästa avkopplingen i världen
ingenstans får jag vara så ifred som hos henne
hon blir alltid glad när jag kommer och hon gör mig alltid lika glad


6 JULI . I mitten av en Hurricane

Hurricane Gilbert , Håkan Hellström .

Vad skönt att veta min vän , när du tappar förståndet ... dem menigarna är det som Håkan sjunger för mig precis nu .

 I mitten av en hurrican , en dag till .. Avlsutade han just låten med , vilket betyder att jag återigen kommer att trycka på replayknappen på dataskärmen . 

Har nån hört nått om Hurrcane ?
, låten spelas igen .

Just nu , i denna stund , precis nu nu nu sitter den så fint . Jag skulle till och med vilja säga att den för tillfället är det ultimata , den är idag perfekt för mig .

Jag skulle gissa på att det är trehundrasjutiioelfte gången jag lyssnar på den idag .
Lika långt till stjärnorna , som stjärna till dig ...

Tom . Kraftlös . Trött .
Hon var väl kärleken , han var i mitten av en hurricane , fortsätter Håkan .
Men framförallt tom igen .

För att försöka skriva hur man känner sig en sådan här dag , det går inte att bara haspla ur sig . Bokstäverna jag trycker fram gör inte orden som bildas rättvisa . Skrivkonsten som andra dagar fashinerar mig otroligt , känns idag helt meingslös . Bokstäver som var för sig är oanvändbara blir till långa jämna rader , om än mer värdelösa tillsammans .

Alla behöver dock en Hurricane-dag ibland . Det är inte mer än mänskligt .
Jag tror att den gör än gott i efterhand .

Vad skönt att veta, min vän

När du tappar förståndet

Du inser snart igen

Att det inte är första gången


Jag tror vi måste uppleva den för att se framåt och beundra det vi vill nå .
Undertiden jag har skrivit det här skulle jag tro att jag kommit upp att lyssna på den trehundrasjuttiotjugoen gånger , något sånt dära .

En dag till , en dag till , en dag till .




Replay ?

5 JULI . Vin , promenad , ridtur , cyklande och Sexinthecity

Det är ungefär vad vi har hunnit med att göra sedan i torsdags när katja kom , och om vi har haft trevligt ! I torsdags kväll startade vi upp med att yolanda lagade kycklingmiddag till oss alla tre , tokgott ! Kvällen fortsatte sedan med vin , ibland för mycket prat och vin igen haha . Vi hämtade Jönköping nere vid Mcdonalds , fick gratis glass och cyklade så småning om hem igen .

Fredagen spenderade vi genom att gå ut och gå med vovven en långpromenad i skogen , mest kämpade vi med att inte smälta bort i solen . Därefter cyklade vi ännu en gång , denna gång upp till Stora Wäsby gård för att sedan rida ut på en tokmysig ridtur ner till vattnet . Hemfärd = cyklar . Pudring av näsan var nästa punkt på schemat för att sedan cykla ned till stationen för att ta tåget till staden . Där följde middag i Hötorgshallen för att vi sedan skulle glida in i lagom tid till bion .

Sex in the city
Betyg : bra !

Vi tog oss hem och tackade ännu en gång Gud för att gubben låtit bussstrejken gå över så snabbt . Buss , älskade kära röda fordon ! Läggdags när vi på natten kom hem ? nej ! För då fick vi för oss att vi skulle baka hemmagjorda snikers ! Helt otroligt , sjukt , TOKgoda blev dem aaah !



Idag blir det picknick och myspys !


3 JULI . VIN .

Vin , vin , vin .
Vin är bra för hjärta och själ .
Vin , vin , vin .




1 JUNI . KK !

KATJA KOMMER !

vår alldeles egna underbara Katja kommer till Stockholm
på torsdag och förgyller våra dagar enda fram tills på söndag !

aah , jag längtar efter vår käraste Lillkatja !

RSS 2.0