30 NOVEMBER . Linköping

Idag om en vecka och sedan idag om en vecka + en dag .

Om en vecka börjar dagen precis som vanligt och skoldagen flyter på i vanlig ordning , det är senare som det händer saker som sticker ut från det vanliga . Vi tar nämligen våran packning , sätter oss på ett tåg och hoppar sedan av på centralstationen i Linköping . När vi kommit av tåget , irrat runt och tillslut hittat en taxi att åka med, bär det av mot lägenheten som bara väntar på oss . Bäddning av sängar , omklädnad och allmän installation antar jag kommer vara nästa punkt på schemat innan vi drar ut i stadsdjungeln och stämmer av läget . Om en vecka + en dag är dagen . Dagen då vi återigen ska köa , frysa och längta tokigt till kvällens mening . Lars Winnerbäck - Linköping , sporthallen - 2007/12/08 . Kvällen kommer bli perfekt känner jag på mig redan nu . Jag ska till Linköping för att se Lasse med mina några av mina bästaste vänner , Yollan , Maria och sist men inte minst Carro :)

Jag säger bara idag om en vecka och sedan idag om en vecka + en dag .


29 NOVEMBER . Dumma

Dumma .
Dumma , dumma , dumma skitdig .
Skitdig för att du ska åka till England och se Babyshambles live .
Jäkla dumma skitdig säger jag bara för jag vill också , så satan i gatan mycket vill jag se dem , men nej inte det . Dumma , dumma , dumma skitdig .

jäkla indieskit .
mjhihi

29 NOVEMBER . Mys

Jag tror jag har världens bästa mormor. Faktiskt , på riktigt tror jag det , ingen kan ha en så bra mormor som jag . Igår var jag i stan och jag och bästing mormor möttes på centralen . Därifrån bar det av med tunnelbanan till gamla stan och det underbara fiket Kladdkaka . Där spenderade vi tiden genom att äta lunch och fika blåbärspaj . Inget café i världen har sådan god blåbärspaj som det fiket tror jag , det har i alla fall inte varit något som ens varit i närheten av det ännu . Efter fikandet kände vi för att röra på oss och promenerade vägen till Gallerian och gick i affärerna där innan vi fortsatte vår lilla shoppingrunda . När vi kom ut ur den sista affären konstaterade vi att det snöade och styrde stegen mellan kryssande människor mot centralen . Vi skildes åt , hon gick till tunnelbanan hem och jag mot pendeltågen . När jag satt där på tåget och gungade fram och tillbaka såg jag till min förtjusning att lagret av snö blev tjockare och tjockare varje station vi stannade på. När jag klev av tåget var det tillräckligt mycket snö på perrongen att skorna sjönk ned en bit och kylan ifrån den omslöt foten . Inga bussar gick så jag bestämde mig för att vandra biten hem och jag gick där i halvt snökaos , massor av kläder och med musiken på . Det kunde verkligen inte ha blivit bättre tror jag , det var så tokigt mysigt att jag inte skulle byta det mot alla sommardagar i världen . Snön lade sig som ett tunt täcke över min jacka och jag gick där och log för mig själv . Mormor , jag tror jag har världens bästa mormor. Snö , jag vill ha massvis av snöö .


29 NOVEMBER . NEJ

NEJ NEJ NEJ , NÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄJ !
jag vill inte gå till skolan !

Fy fasiken vad jag inte vill gå till skolan ! BUu , jag blir så arg . Jag har redan tagit sovmorgon från första lektionen men släpade mig upp nu för att hinna till nästa . Man kan ju tycka att jag borde blivit lite positiv av att sova lite längre men det känns som om jag inte gått och lagt mig ens , så trött är jag . + att det regnar ute ! HUR kan gubben i himlen göra så här mot mig ? Jag vill helst av allt bara springa och slänga mig i min stora säng igen och ligga där tills imorgon bitti när jag ska upp , men nej inte det inte . Jag ska behöva dra omkirng här hemma och sminka mig , klä på mig och annat jobbigt . Sedan ska jag bege mig ut i ett väder man helst av allt vill sudda ut från väderstationerna . Mina skor kommer att bli blöta och min lugg kommer bli hysteriskt krullig och stå åt ALLA möjliga håll , lagom tills det att jag kommer till skolan . Åååååh , ibland är livet härligt . Gud är en skit .

28 NOVEMBER . Tomtebloss

Nu på kvällen har jag och yollan varit ute och gått på promenad med hunden . Det gjorde vi i ett riktigt jäkla slaskigt skitväder och min lugg är allt annat än rak nu när jag kommit hem vill jag lova . Ingen av oss var särskilt vackra och Yollan påpekade att jag såg ut som ett påpyllsat barn i större format där jag traskade på i massor av kläder . Jag måste erkänna att jag inte kunnde säga emot och var på samma gång tvungen att understryka hur lycklig jag var där vi traskade fram och blev blöta om fötterna . När vi nästan kommit fram till avlämpningen av Yollan tog jag fram ett tomtebloss som vi tillslut fick fart på, och det gnistrade . Det gnistrade , skimrade , lös och sprakade som bara ett tomtebloss kan . Mörkret höll oss sällskap och var i den stunden härligare än någonsin när det lät den gnistrande pinnen få all våran uppmärksamhet för den korta stunden den var vid liv . Livslängden för ett tomtebloss är inte allt för imponerande men oj vad den gladde oss den lilla stund den var med oss . Liv , glädje , hopp . Jag vet inte , men tomtebloss gör mig så otroligt glad och lugn . Denna jul ska jag tillägna tomteblossen och tända så många att det gnistrar i ögonen på mig fram tills i sommar. Jag hoppas att jag inte glömmer denna första glittrande pinne ens när skirmandet i mina ögon börjar gå över någon gång vid sommarlovets början .

Tomtebloss för hela slanten tack .

28 NOVEMBER . Blubb

" - Har jag sagt att min pappa är i Barcelona ?
  - Har jag sagt att jag hatar din pappa ? "





Du är underbar och min pappa är en skit .
Inatt kommer han hem . Kom hem , kom hem , kom hem pappsen  :)


27 NOVEMBER . Bosse

Idag har jag ridit landslagshäst i fälttävlan , en gubbe som har gått med placering i EM , är Nordiskmästare och mycket annat och hans namn är Bonito . Min käraste Marias älskade hjärtevän, hennes bästaste Bosse . Slå den om ni kan .


25 NOVEMBER . Fyra minuters promenad

Det är konstigt egentligen hur mycket man kan komma fram till en söndag morgon, bara några timmar innan solen ska gå upp, och man själv är på hemgång efter kvällen och nattens äventyr. Hela kvällen har man studerat hur fulla människor har diskuterat världsomfattande problem, varierat med att se på hur patetiskt genomskinliga alla raggningsförsök är, och man själv har varit helt nykter. Det är en upplevelse alla ibland borde testa, för på något sätt är det ganska lärorikt tror jag. Kvällen ifråga innehöll en hel del positiva moments, men framför allt gav de oss tillfällen att komma till insikt med lite allt möjligt. Det var summeringen av denna insikt som jag och Yollan kom fram till där på morgonkvistens hemgång endast några få timmar innan vi skulle kliva upp igen. Vi var glada där vi gick på den fyra minuters långa promenaden hem ifrån festen där ingenting som skulle ha hänt hände.


Yollan var arg, arg som ett bi, och vi kunde självklart inte somna på ytterligare ett tag utan låg och pratade, men vi var nöjda. Nöjda över att vi kommit fram till något och vi hade gått hem, inte ramlat, utan gått hem. Trots allt var vi tacksamma med vad kvällen hade givit oss och vi hade riktigt riktigt roligt där vi låg och skrattade i mörkret.


25 NOVEMBER . Att ramla

Jag ramlar. Jag står inte säkert på två stadiga ben som helt håller mig uppe trots alla förutsättningar. Jag får i princip aldrig helt stabilt underlag att sätta fötterna på, som jag kan ta mig över med avslappnade steg, utan måste hela tiden vara beredd på att halka till.

Å andra sidan, jag faller inte. Aldrig att jag skulle snubbla till så att jag ramlade, och sedan tillåta mig själv att falla. Jag vågar inte, jag vågar inte falla.


Jag halkade till. På en stor istäckt vattenpöl förlorade jag balansen och kände hur jag direkt började tappa det stabila jag alldeles nyss rört mig på. Snön som innan täckt isen så väl började mina fötter snurra runt och ytan av det stelnade vattnet kom närmre och närmre, jag föll, nästan. Det var så nära, så jäkla nära att jag nästan snuddade vid marken. Då insåg jag att isen, som på långt avstånd ser så len ut, innehöll grus. Grus som skrapade mig när jag nästan föll, när jag nästan slutade kämpa för att försöka resa mig upp.
Då reste jag mig, borstade bort snön från mina kläder och fortsatte att gå.


Jag och Yolanda är riktigt riktigt bra på att ramla. Vi fastnar där och kan varken kämpa oss upp eller tillåta oss att falla. Vi ramlar, snubblar, drubllar, snavar, men aldrig att vi faller. Men nu går vi, hand i hand och vi tänker inte ramla förens vi faller helt. Inte många förstår varför jag är glad, men satan i gatan vad glad jag är. Jag ramlar inte, inte just nu, utan nu går jag. Nej föresten jag går inte, jag skuttar. Skuttar fram med Yollan i handen och vi varierar mellan att sjunga Håkanbråkan och Lasse. Glad, jag är glad och jag hoppas att du min käraste vän går lika stadigt som jag just nu gör. För sida vid sida, tillsammans hjälps vi åt.


24 NOVEMBER

image48

Käraste du , älskade älskade du .

Jag och Yollan har under eftermiddagen varit ute i naturen med två energifyllda hästar som nästintill skakade av förväntan över att få stäcka ut över de snötäckta åkrarna . Det blev ingen vild ridtur i 180 men det blev däremot en väldigt mysigt runda i den riktigt första snöturen . Både vi och hästarna var omfamnade av ett vitt lager pudersnö och utandningen bekräftades av tjocka vita moln . Ingen ohästmänniska kan förstå hur härliga dessa djur är , men ni ska veta att ni missar något underbart .

23 NOVEMBER

image47

en del av dagens resultat


Hela eftermiddagen och kvällen har jag tillbringat i mitt rum . Ägnat mina kvadratmeter den omsorg som dem så väl förtjänar och under flera timmar har jag endast klippt , klistrat , satt upp och ritat på dess väggar . Samtidigt som jag varit kreativ för ett halv år framåt , har jag låtit mig omslutas av musikens toner . Det ä vi sådana här tillfällen man lätt kan snärja in sig själv i sina tankar men allt pysslande håller tankarna på avstånd och det är skönt . Rita , jag brukade rita och måla riktigt mycket förut men nu inser jag att jag inte gjort det på väldigt länge . Skiva , det gör jag ju här nästan varje dag så det är det ingen vara med . Det är antagligen därför jag inte tecknar längre , jag får liksom ur mig en del av mina tankar här istället . Så alla dessa timmar har jag mesta dels suttit i sängen och varierat det med den hårda svarta plaststolen och bara funnits . Det är underskattat att bara vara tycker jag . Att bara sitta och att bara finnas för ett tag , inte ägna tankarna åt någonting alls . Melodier av artister som Anna Ternheim har fyllt upp tystnaden och hållit mig sällskap . Självklart har jag även låtit mig omfamnas av ljudet från Lasses värmande röst .

23 NOVEMBER

Jag har ont i magen , jätte jätte jätte ont . Just nu sitter mina klasskamrater i geografi och skriver prov och jag sitter här hemma och hänger tillsammans med min överskottsenergifyllda bror .Han är gullig han , min bror . Riktigt jäkla jobbig många gånger och i de allra flesta fallen vill jag att han ska bort bort bort , men han är söt . Han har varit sjuk hela veckan och inte fått göra någonting . Det enda han lyckats göra är att samla ihop , i den redan fyllda kroppen , ännu mer energi och han är nu på bristningsgränsen till vad han klarar av . Finns det något ord som definerar sneppet värre än alldeles för mycket överskottsenergi ? , det är i alla fall det ordet jag letar efter . För sedan jag kom hem har han flugit omkring här hemma som en tornado och inte lämnat mig ifred många sekunder . " Jag ska göra lunch , ooh jag ska baka ! Malin , vad ska jag baka ? Hm , måste fixa datorn ooh nej nu bränns mina korvar " ! Stekpannan med korv i alldeles för varm "och mackaronivattnet kokar över så det bildas en mini mälaren på våran spis och bror springer runt och torkar . " TV , kom och titta på tv med mig ! Hm , vad ska jag baka då ? Åhh , attans kanelbulle jag brände mig på mitt te-vatten . Malin , vi tävlar om vem som kan göra flest situps och armhävningar ! Inte ? , nej men vi kör en match isället då " !
Nuuuuu , har han slagit sig ned vid tvn och jag har smitit in här . När jag är klar med det här lär väl han ha ätit upp sin falukorv och sina mackaroner och börjar leka stormvind här igen , men det gör inte så mycket . Innan han spatserade in i vardagsrummet med matbrickan i högsta hugg kom han  in hit , igen ,och ville att jag skulle komma . " Men snääääälla Malin , jag har inte retats med någon på en hel vecka " . Men varför vara på mig som en igel , undrar jag och suckar för mig själv innan jag ångrar mig och börjar le . För hallå , den enda anledningen till att vi får småsyskon är för att dem just ska vara på oss som iglar , aldrig någonsin sluta reta oss och hela tiden vara jobbiga .
Maten börjar ta slut där inne tror jag , för nu är han här innei hobbyrummet och har precis hittat NonStop som mamma köpte till pepparkakshuset . Antingen blir det för mammsen att köpa nya färgglada chokladbitar eller så blir pepparkakshuset ett NonStoptak fattigare , för kvar finns antagligen inte en enda godis när han är klar med påsen . Vad gör det egentligen , den där långa , rangliga , smala grabben kan behöva äta några NonStop till tycker jag . För trots att han är ett monster som alla andra syskon i världen , så är han bäst . Min käraste bror som jag tycker så mycket om . Bästaste du , min jobbigaste bror Johan .

Nu ska jag bege mig mot soffan och spendera lite tid med min igel . Jag tror att det till och med kan vara så att han har ganska bra chanser nu och att vi tar några matcher och tävlar lite grann .

<3

22 NOVEMBER

Jag skulle gissa på att det första jag och Yollan sa imorse när klockan ringde 06.00 var ; "vi har träffat Lasse" . Sedan har dagen fortsatt i det spåret och det mesta som jag fått ur min mun har lydit "jag har träffat Lasse" . Nu kan jag inte fortsätta med någonting annat än ; " Herregud människor ,
JAG HAR TRÄFFAT LASSE . "

21 NOVEMBER

image46


Hur stor är chansen ? Hur jävla stor är chansen att det kommer någon snubbe och frågar om vi vill träffa Lasse ? Inte vilken Lasse som helst , utan i detta fall Lasse , Lars Winnerbäck . Det som hände var i alla fall att jag och Yolanda , tillsammans med fem andra förlamat lyckliga människor fick följa med backstage och träffa Lasse . VI blev fotade av självaste Kung Winnerbäck och massa . Vi hade kul , riktigt kul vid fotograferingen och vi skrattade så vi grät och fick kramp i kinderna tillsammans med vår käraste Lasse . Nej , ingen ide att jag sitter här och försöker beskriva för det går inte , inte med alla ord i världen . Vi fick träffa den person som vi tycker bäst om i hela världen och på samma gång inte känner . Han som hjälper oss igenom allt genom att sätta ord på det vi alla känner . Han är grym , tokigt , galet , riktigt jävla bäst . Det fulaste av allt är att personen som bäst sätter ord för vad jag känner , är just Lasse .


 " så vill jag skriva allt jag sett så nån förstår , fast inga toner kan förklara hur jag mår " .


Nej , ingenting kan förklara hur jävla glad jag är .


 


21 NOVEMBER

Just nu i denna stund sitter jag hemma på söder . Yollan kom precis ut ur duschen och vi ska nu leta upp ett rött nagellack för att få lite kontrast . Tacoslunchen är avklarad och vi har ägnat en stund åt att sitta på balkongen . Den snaraste framtiden ska vi pudra näsan innan vi sedan beger oss ut i stadsdjungelns mörka dunkel och upplysta gator .  Vi siktar sedan in oss på Annexet och låter oss föras dit med en kraft som till största del består av en otrolig fänväntan . Ikväll ska vi se LARS WINNERBÄCK , det finns inte så mycket jag kan säga .

Lycka

20 NOVEMBER

image45

Hallå igen,
Hur är stan en sån här kväll i augusti när sommarn regnat bort?
Det var längesen, jag borde ringt, men å ringa nu känns lite fånigt å kort.
Jag är i Oslo med ditt ex, men det är inget mellan oss
vi bara lallar runt på Karl-Johan, och jag behövde komma loss.

Här färgas molnen i skymning ganska ståtligt över Grand
och det ser lite ut som den där natten när ladan brann, om du minns



Idag om exakt ett dygn står jag just nu i Annexet under en pågående konsert med Lars Winnerbäck .
Jag tror jag dör .

20 NOVEMBER

Det är inte ofta jag skäms . Nästan aldrig faktiskt och mitt ansikte byter inte många gånger färg till en röd tomat . Orka skämmas brukar jag känna , det som är gjort är gjort och jag kan inte spola tillbaka tiden och inte ändra på andra människor . Nej jag tycker det är ganska onödigt och slöseri med energi på att gå omkring och skämmas för allt eller inget .
MEN , det där var riktigt pinsamt . Jag visste inte om jag skulle skratta , skrika eller gråta och jag tror att jag i stundens hetta körde en salig blandning av de olika varianterna . När Matilda fällt sin kommentar , trodde jag att jag skulle dö eller något liknande . Visste inte riktigt vad jag skulle göra utan slängde mig i ren panik rakt över ett bord . Sprattlade som en fisk samtidigt som varje liten droppe energi i kroppen försvann i samma ögonblick . I'm sorry boys and girls , men jag kan dock inte avslöja pinsamheten . Ehum , personen i fråga hörde det antagligen ganska friskt och det räcker gott och väl . Det fula är att det egentligen inte alls är något pinsamt för , ehum eeäh , det är väl hm , lungt mellan oss ..? 
En del av mig hatar fortfarande Matilda , jag får se om aggresionen runnit av mig i sömnen och jag kan prata med henne i morgon . DUMMA Matilda min vilda !


Det måste dock varit riktigt galet roligt för den/dem personerna som uppfattade vad som hände . hahahahha
Jag dog , Matilda dog , Linnea dog , alla dog .  hahahahha matilda din skit . <3


19 NOVEMBER

" Jag sa "Väntar du på nån eller vill du bli min?"
Du sa "Vad svarar man på sånt?", jag sa "Man svarar nog ingenting "


Rykten . hm , rykten , eäh jag vet inte .




Hur som helst är det LASSE om två dagar . Två fucking freaking dagar . Bästaste LASSE .

19 NOVEMBER

Indie , allt är indie . Världen har fastnat på ordet indie .
Det är fääätt populärt och man bara måste vara indie . Det som inte är indie är totalt oacceptabelt och verkligen inte okej . Ett krav för att överhuvudtaget få vara med i den sociala indiekretsen .
Jaa , folk skulle väl sätta in mig i indiefacket , indie indie indie . Inte för att jag är så ledsen för det , jag tycker helt klart att indiestilen utan tvekan är den snyggaste , men ska det behöva vara så extremt är frågan . Indiepoppare for life , maaaah mihihi , coolare människor får man leta efter . Yäs .
Indiestil , Indiefäääst , Indieplugg , hahahha , Indiemusik , allt är indie . Det är både mer och mindre nice faktiskt . " TOKsnyggaindiepopgrabbs " är dock det bästa som finns . maha

Just nu har helt enkelt alla fastnat på indie .

18 NOVEMBER

Jag vet inte om du har haft möjligheten att träffa på någon av dem , men får du chansen så råder jag dig att umgås en stund med dem . Dem är hyffsat små , skvallerbyttor , idominen är deras bästa vän , flummiga , fjortisar och hysteriskt roliga . Ponnyungar , jag säger bara ponnyungar . Dem är helt underbara figurer som förgyller våra dagar till tusen . Helt tokigt roliga är dem och halvt galna . Kycklingar , förvirrade små knallgula kycklingar haha .

Ponnyungar for life .

17 NOVEMBER

Kvällen i fråga har jag , och ska jag , spendera med familjen .
Mysmiddag , promenad med hunden och som uppföljare ska vi nu bunta ihop oss i vardagsrummet och se film . Mamma och pappa spelade tidigare idag chockade och konstaterade att vi borde fira , fira att jag håller mig hemma en lördagskväll . Ha ha ha , jätte kul tyckte jag ...

Antagligen kommer jag inte erkänna det för dem , men ibland är det trevligare att hänga med dem än parta loss faktiskt , mihi . Mamma , pappa och bästaste bror , käraste Familj Vanlij .


16 NOVEMBER

Igår var det fäääst i bollstanäs hos Maria och jag och Yolanda var där . Vi konstaterade ganska snart att det inte var " vår sorts påse med chips " . Hänget där var papparsmak medan vi inte är annat än sour cream and onion . Så kvällen där blev inte så långvarig , men det var en del trevliga människor som vi träffade och hade skoj med :)

Det som verkligen gjorde våran kväll var bussresan hem , vilken jäkla resa . Det börjar med att Väsby's alla bruuschor sitter på bussen och innehöll bland annat gamla klasskamrater och annat . Efter tröttsamt protesterande gav jag och Yollan upp och satte oss ibland dem och ägnade tiden åt att toksjung Håkan istället . Utan någon som helst förvarning stannar sedan bussen och på kliver några figurer som vi hm , mer eller mindre känner igen . Dessa figurer var några som vi inte allt för gärna önskade att träffa och resultatet av situationen blev att jag och Yollan TOKskriker rakt ut och slänger oss ned på våra säten och halvt kravlar på golvet . Antagligen var vårat skrik ingenting som noterades av någon annan eftersom bruuschorna skrek dem också . Dem var fler och dem skrek högre .  Hemresan innehöll självklart också halvt bråk på bussen och chauffören var helt tokig på alla och skrek . Jag och Yolanda styrde sedan våra flummigt ostadiga steg mot Stora Wäsby och våran älskade drickautomat . Vad som hände efter att vi låst dörrarna är hemlighetsstämplat mohaha , men jäklar i min själv vad roligt vi hade . Vad som senare inte var lika roligt , var när mobilväckarklockorna ringde 05.50 . Då ville vi slå någon , slå någon hårt .

16 NOVEMBER

Jag , Matilda och Matila har ärligt talat kommit på den bästa idéen någonsin . Vi har redan börjat planera och preliminärbestämt en helg för händelsen . Det kommer att bli det bästa under hela hösetn/vinter 07 , helt klart . Egentligen vill jag mest av allt berätta för varenda människa jag känner vad vi kommit på och involvera dem som har chansen att vara med , men det går ju inte . Inget officielt prat förens allt är klart och alla som ska vara med , är med . Inget avslöjande här inte , och det kommer bli så galet svårt för oss att hålla det hemligt . Men det blir ju ingen överraskning om alla vet om hemligheten , buu . Så det bli för till att hålla oss i skinet , knipa igen munnen och vänta tills dagen i ära kommer . Det kommer att bli världens grej och jag hoppas verkligen att det blir av !
Gott folk , var beredda på en kväll som ni själva kan göra till en av de roligaste kvällarna i era liv !
It's up to you honey .

16 NOVEMBER

Vad .
Inte ett , "vad glor du på" utan ett vad . En utmaning som man inte utan riktigt bra ursäkter slipper undan om man gett sig in på . Det vi beskådade i kafeterian idag var en upplösning av ett vad mellan några kompisar . Ett vad som gick ut på att en av personerna skulle kyssa någon i skolan , någon som inte visste om vadet och någon som inte kände person i fråga . Annars skulle denna få bjuda alla vadslagarna på en cheesburgare var . Och oj vilket straff , hm . I alla fall ..

Vi satt i kafeterian och fördrev timmarna av hålet . Efter mycket tisslande och tasslande och saker som hände tar Evelina tjuren vid hornen och går fram till Josef och TOKkysser honom mitt bland alla människor ! AAAH , det var så obeskrivligt roligt och aah hahaha ! Roligast av allt var nog att se Josefs min efteråt haha . Herregud , beundran är vad vi kände till Evelina , att hon vågade ! Att hon verkligen , verkligen gjorde det , och mitt framför alla och haha !
Ett vad är ett vad , och cheeseburgare kostar faktiskt 10 kronor styck . 

15 NOVEMBER

Jag och Yollis har just nu en konversation som började med ;

VI SKA FESTA MED MALIN IKVÄLL!!!!!!!!!!! <3<3<3  PINGIS OCH SPAGETTIBEN FÖRFAN!
Jag kom verkligen inte ihåg vad hon menade och när hon sa att det kom från 2006-09-22 förstod jag verkligen inte . Hon påminde mig med ; Boris . Då kom jag ihåg och vilken kväll . Mina damer och herrar jag kan looooova er att en sådan tilltaggning , som jag gjorde den kvällen , efter att ha däckat har ni aldrig sett i era liv . Aldrig , inte en chans .

Yollan :  " haha, spy (visst gjorde du?) däcka, jag kommer upp två timmar senare o frågar hur det e, du hoppar upp o säger, klarvaken: Ska vi inte gå ner o dansa lite? " 
Jaaa, din tilltaggning efter däckandet HAHA ! det var det bästa jag någonsin bevittnat .

Den kvällen hade båda sina ljusa och mindre ljusa stunder men kul ,  det hade vi . Riktigt kul .


Något datum

image44

Ikväll spelar denna underbara man på Grönalund i stockholm . Det är tokdåligt väder och regnar så vi antagligen kommer kunna ta båten till stan och vi kommer bli så otroligt blöta att det inte är någon idé att försöka gömma sig för vattendropparna . Trots detta tror jag inte för en sekund att folk kommer skippa håkan , stå framför scenen och muttra över blöta kläder och vara allmänt buttra . Nej jag tror att den här spelningen kommer vara minst lika bra som alla andra . Man kommer kunna höra folk sjunga håkanlåtar över hela stan och skutta fram till rader som ; Vi dansar och du har så mjuka läppaaaaar " . Och det är just det som gör det så härligt . Håkan är så mycket Sverige och sommar det kan bli och jag tillsammans med mina kompisra kommer njuta av kvällen så mycket vi bara kan med alla resterande tusen människorna vi kommer att stå och trängas med . Jag tror att Håkan och vi kommer göra det till en tokbra kväll med en blandning av vattendroppar och härliga glädjeskutt :)

Det enda jag kan säga om gårdagen var att publiken var gladare än någonsin och Håkan var bäst .
" Fina fina Håkan som vi älskar "




Jag satt och läste lite gammalt som jag skrivit och hittade det här från Håkanspelningen .
Det var en riktigt bra kväll vill jag lova  :)

Något datum

7 dagar
7 super ynkapynka små dagar kvar
7 dagar som kommer att gå i racerfart och vi knappt kommer hinna av att märka
7 dagar tills LARS WINNERBÄCK i annexet
7 dagar tills total lycka


Här färgas molnen i skymmning ganska ståtligt över Grand , och det ser lite ut som den där natten när ladan brann . Om du minns ?

Något datum

Glad eller något sånt .

Jag vet inte varför men jag har varit så otroligt glad idag och jag har verkligen inte kunnat sluta le och skratta . Det började imorse på bussen när jag åkte till skolan . Buu , nu ska jag ha två timmars matte och jag kommer inte förstå någonting tänkte jag och njöt av det som jag trodde var de sista minutrarna i positivitet . Men nej , efter två timmars matte med formellösningar på andragradsekvationer och inlärning av pq-formeln var jag fortfarande på strålande humör ! Jag fattade allting nytt i matten och jag satt med Carro och hade skoj . Sedan geografi där vi ägnade hela lektionen åt att sjunga , prata och skratta . Jag lyckades med att inte läsa ett enda ord i boken och att disskutera musik med min lärare . Hemgång med trevliga prickar och sedan kom jag hem till världens bästa vovve . Därefter pluggade jag innan jag stack ut och sprang tillsammans med min käraste Yolanda . Vi var fääääätt duktiga och sprang med katten hoppande omkring oss . Det var mys och sedan tokskönt att duscha efteråt . 

Helt enkelt , den är dagen har varit bra utan någon speciell anledning .


14 NOVEMBER

Webbdesign .
Snääääälla , snälla , snälla alla unga människor som funderar på att välja denna linje , gör det inte . Det är den tråkigaste , mest tidsutdragande och återigen långtråkigaste kursen du ever ever kan välja . Det hela blir inte bättre om det är så att du råkar gå på Rudbeck och ha Sattar till lärare . Nej , nej , nej , situation förbättras helt klart inte . Han delar bara ut VG eller MVG , ska man inte ha det får man byta lärare . Han är dessutom världens snääällaste och IG finns inte . Gör du sedan ett fel , i stil med att döpa en fil till ett svenskt namn någon gång , BAM ! halshuggning och ett fett IG . Hans varje-lektions-predikan brukar vara i 5-10 minuter . Dock har den smugit sig upp till närmare 20 minuter någon enstaka gång . Hjälp oss stackare som måste sitta där och lyssna . Det går inte med ord at beskriva hur otroligt låååååååååååååååångtråååååkiga två timmars lektionerna är . Buuu .

Så snälla , tänk på vad du ger dig in på innan du väljer webbdesign .
tack för mig


12 NOVEMBER

Första tankesidan :

Har du kommit nånstans , har du sumpat din sista chans , Är du framme nu ?
Har du valt en väg att gå och ett mål att sikta på , är det verkligen du?
Är det verkligen du?

Jag vet inte , men ibland känns det så otroligt svårt .
Livet är så fruktanvärt orättvist att jag tror jag faller ihop .

Andra tankesidan :

"Jag säger vad jag vill, skit samma om nån skräms, om det blir pinsamt för en del, så är det ändå dom som skäms.Jag har gjort fel ibland, jag vet, men ingen mening att ge opp . Jag tror det bor en liten hjälte i varenda liten flopp .Och jag vill hellre bli en sån så har jag lärt mig det igen , för det finns nåt bra och stort i alla om och alla men"

Å andra sidan , spela roll om allt inte går precis så som jag har tänkt mig . Om vägen aldrig slutar att ringla med sina snäva kurvor får jag väl träna upp min balans så jag klarar av den .
Skit samma vilket håll , för jag har min egen väg att gå .

11 OKTOBER

Jag kan inte riktigt sätta ord på hur jag känner mig , men den här dagen har varit konstigt underbar på något sätt . Det var väldigt länge sedan jag kände mig så lugn och nöjd inombords . Inte bara korta stunder med impulsiv lycka , utan jag har varit helnöjd med allting hela dagen . Från det att jag vaknade i Nicke's typ tvättstuga imorse tills nu när jag sitter här , och det kommer antagligen hålla i sig tills jag somnar om ett tag . Det beror säkert på flera saker , men den största anledningen är nog att jag är så fruktansvärt stolt över mig själv med hur jag har hanterat mina tankar och min självinsikt . Så otroligt nöjd är jag och det känns så bra . Det är inte alls bra och jag önskar inte att jag hade behövt lägga det åtsidan , men nu är det så och jag är hur som helst nöjd . Min stackars famlij har som följd antagligen fått skavsår i öronen p.g.a. mitt ständiga uttalande om hur myyyyycket jag äääälskar den här dagen ! men det struntar jag i . Hela veckan har varit jätte jobbig och Hjärter Dam har krampaktigt kramat min hand , men idag har hon tagit några steg tillbaka och går nu istället en bit bakom min rygg . Jag har tillbringat dagen med att göra absolut ingenting och det har varit så galet skönt . Bara tittat på film , lyssnat på musik och fixat i mitt rum , bara varit . Det är riktigt underskattat att inte ha någonting att göra och att ha tråkigt , det är jätte nödvändigt att ha det långtråkigt ibland . Jag har absolut inte haft tråkigt idag , men dagen har gått så otroligt långsamt och det känns som att det var en vecka sedan vi vaknade upp som små isbitar imorse , och det är jag så himla glad över . Nu ska jag avsluta denna underbara dag med att lyssna på Lasse och bara vara en stund till . Förhoppningsvis drömmer jag om ingenting och ska det vara någonting så kräver jag att det ska vara om när jag och Yollan flyttar in i vårat slott . Så ska det vara bara . Nej jag säger bara ;


nöjd , nöjd , nöjd , grabben här är riktigt nöjd .


10 OKTOBER

Idag har jag ;
- träffat min gamla högstadieklass och vår mentor Lillemor . 
- köpt en illrosa tröjjacka på Beyond Retro .
- kört springnota ifrån en Kinarestaurang med gisela och jonathan .

mahahaha .

Nu ska jag hem till Nicke med Yollan och vi ska hänga med folket . yääää

9 OKTOBER

Vi hade flyt ikväll . Vi fick gratisbiljetter av Gry Forsell , mahaha , till Mika , hämtade dem sådär runt 17.00-18.00 tiden och åkte sedan in mot Annexet . Väl där gled vi förbi hela kön och kom direkt in och kunde stå där och hänga . Screw you! sa vi till alla som fick stå i kö och hade betalat för sina biljetter mahaha .

Mika var söt och och hoppade omkring som en ko på grönbete . muuu

9 OKTOBER

Yolanda Aravena


Att ha en riktigt bästa vän. Att ha någon som är lite bättre än alla andra och som du verkligen värderar högt. En person som vet allting om dig och som du själv vet allting om. Någon som du inte behöver utbyta ord med för att veta hur det står till eller om någonting är fel. Tryggheten, det är nog det jag tycker är det allra bästa med riktig vänskap. Att kunna prata om allt mellan himmel och jord, samtidigt som tystnaden kan vara nog så härlig. Någon som du kan lita på i vått och torrt, en riktig bästis.


Jag har en sådan vän och hennes namn är Yolanda. Dig har jag känt i 12 år och vår vänskap började när jag var 5 år. Du var ett år äldre än jag men redan då mycket kortare än mig. Vi träffades när vi var små och harvade runt på tjocka, lurviga shetlandsponnyer. Det jag egentligen kommer ihåg från den tiden var att du hade ett illgrönt platsskelett som nyckelring. Liten som jag var tyckte jag förstås att det var aaaascoolt och, aah, det var väl så det hela började.
Jag ska varna er alla för att träffa någon och bli riktigt bra kompis med den, för jag kan säga att sedan dess har jag inte lyckats bli av med henne! Hon har naglat sig fast och hängt med mig och mitt liv nu, liksom en uppskrämd katt i ett träd. Hon vägrar att lämna mig ifred lika mycket som katten vägrar att klättra ned mot den skällande hunden. Trots allt så är jag faktiskt inte så fruktansvärt ledsen för att du är min kompis och vi har känt varandra så länge. Kanske förvånande men, ja, jag är hemskt, otroligt nöjd med att du finns i mitt liv och för att du orkar med mig i alla med och motvindar som blåser på oss. Visst, det vore fel att säga att jag aldrig velat bli av med dig och det finns självklart korta korta stunder då du har legat högt upp på min shitlist, men aldrig att jag inte velat ha dig som bästa vän.


Men lite det jag sa tidigare, det bästa är tryggheten. Medan åren går hinner man inte riktigt se allting som händer och riktigt förstå hur mycket man hinner med, men oj vad vi har hunnit göra saker. Alla de hundratals gånger vi suttit i våra sängar fram tills det blivit ljus och bara pratat, pratat och pratat. Det spelar ingen roll om jag ser ut som "hejkomochhjälpmig" eller om jag kommer i finaste plaggen för du står ut med mig i alla fall. Alla gånger vi suttit på bussen hem "dagen efter" och inte kunnat stå upp för att vi skrattat så av synen av oss själva och allt som hände kvällen innan. När vi släpar oss ur sängarna klockan 05.30 och cyklar hela vägen till stallet, hur snygga är vi då på en skala? Haha. Jag tror, och framför allt hoppas jag att alla här inne har eller får en sådan bra vän som jag har och får uppleva allt det sjuktroliga vi gör tillsammans.


Du var 5 år när jag lärde känna dig och nu är du 18 år. Det är ett ganska bra tag och jag hoppas att du aldrig kommer att tröttna på mig och klättra ned mot den skällande hunden, för jag lovar att jag aldrig ska göra det. Idag tar du studenten och jag är så otroligt stolt över dig. Du är något utav det bästa i mitt liv och min allra käraste vän. Käraste, käraste, Yolanda, Yollis, Yollan, Fiskbulle, Guldis och sist men inte minst, Ylleboll.


Vi är lördagens änglar som virvlar i stan.

                          


9 OKTOBER

Låtlista:

Intro - Ack Värmeland du sköna
Farväl Jupiter
Jag har väntat på ett regn
Sen du var här
Stockholms kyss
Kom hem nu
Om du lämnade mig nu
En tätort på en slätt
Min älskling har ett hjärta av snö
Gå på vatten
Över gränsen
Du gamla, fria nord
Elegi
Nånting större
& det blåser genom hallen
Jag är hos dig igen
Tidvis
Du hade tid
Hugger i sten
Kom ihåg mig
-----------------------------------------
Innan mörkret faller
För dig
Ingen soldat
-----------------------------------------
Elden
Kom Änglar


Det är nu 12 dagar kvar tills den 21 november och det är dags för oss att se Lars Winnerbäck i Annexet .
Sedan är det 29 dagar kvar till Lars Winnerbäck med avslutningsturnén i Linköping.
Gott folk , jag tror vi kommer att sprängas av lycka under dessa två dagar .
Tänk då på att vi vled på grund av lycka .

8 NOVEMBER

Nu har jag varit ute med hunden och gått och jag kan inte sluta att förundras över hennes outtömliga possitivitet . Jag visste att det var kallt genom att bara titta ut i mörkret och tänka att jag snart skulle vara ute och promenera , men hallå . Jag fryser hela tiden , hela jäkla tiden , mitt liv går halvt ut på att inte försöka frysa! Jag förberedde mig rejält och tog på mig ett par tjockisbyxor utanför dem vanliga , vinterjackan , mössa , vantar , halsduk och vinterskor . När jag sedan tog ork till mig och öppnade dörren ; BAM ! Regn ! Det nästintill spöregnade , aaah , det fattades väl bara det tänkte jag är jag muttrande gick tillbaka in och hämtade det storstora paraplyet i garderoben . Jag kommer ut på gatan och fäller upp my umbrella och ska just till att klaga ännu än gång för mig själv när jag tittar upp och får se på hunden . Hon står en bit ifrån mig under äppelträdet och ögonen lyser i motljuset från gatulampan . Det regnar massa och trots att vi bara varit ute några minuter är hon redan alldeles lockig och blöt i pälsen . Hon ser så fruktansvärt förväntasnfull och lycklig där hon står i allt det blöta att jag inte kan annat än att skratta åt henne och sedan jaga henne runt trädet några varv . Det gör hennes inte mindre glad och hon skuttar sedan hela gatan ned och är på riktigt bushumör . Hela promenaden runt springer hon omkring som en tok och hoppar upp på varenda stora sten och ska ha en godis för att hon är så duktig . Det tokregnade nästan hela tiden och både hon och jag blev blöta, jag kund einte använda paraplyt särskilt mycket eftersom hon ville att jag skulle kasta pinnar och kottar hela tiden . Hon är den mest manipulerande jag vet  , men hon är så förbaskat söt . Jäkla kattskrälle alltså . Så återigen hade hon fått mig att gå från att vara sur som en citrusfrukt till att vara nöjd för stunden . Käraste hund

8 NOVEMBER

Idag har varit en skitdag och jag trodde att jag många gånger skulle sjunka ihop i en liten oregelbunden hög . Inte orka ta mig igenom dagen levande och framförallt inte utan att bryta ihop sjuttioelva gånger , men jag överlevde och det berodde enbart på min käraste vän Yolanda . På mitt otroligt långa, hemska hål samlade jag mina sista krafter och tog tåget mot söder , släpade mig ut på perrongen och när jag sedan kom in i hissen höll jag på att ramla ihop . När Yollan öppnade dörren i pyjamas och med håret  åt alla håll höll jag på att börja gråta . Det är helt otroligt hur mycket man kan tycka om en annan människa och bara att se på någon bli så fruktanvärt glad i allt höstmörker . Vi tillbringade sedan några timmar med att ligga i sängen och spela gitarr och kolla på barnprogram, + att hänge på balkongen . Från att det kändes som om min värld höll på att gå under , vände hon mina tankar till possitiva och lirkade loss mig från Hjärter Dams stålgrepp . Hon är helt underbar . Jag lovar att det inte är många som har en sådan som hon . Dem är svåra att finna av äkta vara , sällsynta , men jag har funnit en . Var avundsjuka på mig säger jag bara .  mohaha

7 OKTOBER

Lars Winnerbäck - Lycklig och Förvånad - Singel

Som att låta drömmarna ta fart
nån natt på väg från replokalen
Det var så det var
Som att röka hemrullat i smyg
på rasten, bakom gympasalen
Det var så det var

Du gick sakta nerför gatan
Vi hade inte bråttom hem
Och jag vände mig om ibland
för att få en skymt av dig igen
Det var så det var

Som om stämningen fanns kvar
när mörkret lagt sig dunkelt över stan
Som en känsla i förvar
Som i trans blev jag harmonisk och human
Du var mitt hem och min oas
Du gav mig gåtorna tillbaks
Du gjorde mig lycklig och förvånad

Som att få nog och ta sig hem
Längs med rälsen över slätten
Det var så det var
Som att våga ropa hej för tidigt
Som att vissla i vinjetten
Det var så det var

Du gick sakta nerför gatan
Och det mörknade och blev kallt
Men jag hade din värme kvar i ryggen
och jag såg dig överallt
Det var så det var

Som om stämningen fanns kvar...

Som att få nog och ta sig hem
Längs med rälsen över slätten
Det var så det var



Antagligen en av världens sötaste och gulligaste låtar som gjorts . Jag blir så hysteriskt glad och positiv när jag hör den . Alla vet vi hur den känns den där känslan och det är så obeskrivligt härligt . Så jag känner att vi i det gråa höstmörkret kan behöva uppigas lite ibland . Musik är ett umärkt alternativt skulle jag vilja påstå .

7 OKTOBER

Att våga eller att inte våga är frågan .

Hittills i mitt liv har jag inte vågat . Dem gångerna jag varit i närheten att komma någonstans har jag fegt sprungit min väg och gömt mig bakom undermedvetet påhittade orsaker och problem . Nu står jag framför ett vägskäl och har ingen aning om vilken väg jag ska välja eller vilken väg jag förväntas ta . Skulle allting gå fel nu skulle jag utan tvekan enbart beskylla mig själv eftersom jag har den äckliga självkritiken jag har . Men och andra sidan så kan det nog vara mitt fel eftersom jag hela tiden ska tänka så satans mycket och annalysera sönder allting . Jag är ledsen men , that's who i am . Herregud vad skönt det skulle vara att ta det mesta som det kommer och inte tänka så förbannat mycket . Jag vill att det här ska bli bra och saken är den att jag kanske gör för mycket för att det ska bli bra , jag vet inte . Utan krav och förväntningar , oskyldigt . Just nu sitter jag här och skriver det som jag just skrivit att jag inte vill göra . Tänker , petar , vrider och vänder . Palla .. Det som det handlar om är egentligen att jag är så fruktansvärt rädd . När det gäller det här, rädd för att erkänna för mig själv vad jag känner och och rädd för vad andra tycker om det . Jag ska verkligen försöka att ta det som det kommer och inte ha några förhoppningar . Mjhihi , njuta av vad det är och ha trevligt .

Jag hoppas att jag vågar .



blubb  , jag har föresten världens bästa mormor . mjhihi 

6 OKTOBER

Att förlora någon man älskar .
Det är inte något vi kan förklara i ord och det går inte att på ett nog så skrämande men samtidigt fint sätt , måla upp en bild av hur man känner . Att förlora någon vi älskar är en händelse som saknar ord för att beskriva . Att varje dag ha träffat någon och sedan , innan vi hunnit att riktigt förstå , är den föralltid borta ur våra liv . Att aldrig mera kunna se , känna eller höra . Det är så otroligt skrämmande tycker jag .

image43


Jever .
Vårat käraste Ufo och vår underbara kamel .
Man kan inte hålla en häst vid liv enbart på grund av smärtstillande mediciner . Det går inte hur gärna man än skulle vilja . Igår sa vi hejdå innan jag åkte hem med pappa . Jag klappade på dig och du fick ett äpple som du gladeligen tog i en enda stor , gigantisk tugga . Du var nöjd och någonstans tror jag säkert att du kände på dig vad som skulle hända . Jackie , jag tycker du varit jätte duktig som tagit alla beslut . Ha det så bra nu och spunka hur mycket du vill käraste , käraste Jever .

 


5 NOVEMBER

NU ÄR DET 16 DAGAR KVAR TILLS DEN 21 NOVEMBER OCH
LARS WINNERBÄCK
I ANNEXET !


4 NOVEMBER

Hjälp mig imorgon börjar skolan .
Kan någon snälla ta och ge tillbaka all min stulna tid ? Ännu ett lov har passerat och jag vet än en gång inte vart tiden tagit vägen och vad jag egentligen har gjort . Jag har inte varit ute och rest någonstans utan bara varit här hemma och hängt . Jag har inte ridit speciellt mycket och inte lagt ned massvis av tid i stallet och jag har inte jobbat mer än en dag . Vart har all tid då tagit vägen kan man ju undra .. ? Jag har antagligen inget bra svar på frågan , ehum , men kan lätt konstatera att den flugit sin väg likt en heliumballong sliter sig från barnets lilla hand på skansen och försvinner upp i det blå . Jag vill inte säga att jag är missnöjd med lovet för det är precis tvärtemot vad jag är . Jag är helnöjd med vad det här lovet blev och jag har haft så tokskoj så många gånger ! Yäs , min inre partybäver kan i alla fall inte klaga på att den varit tvungen att vars tyst och stilla , nej fasen vad vi har partat ! Ganska fascinerande hur otroligt lätt vi vänder på dyngsrytmen och mer än gärna lägger oss när det börjar bli ljust och slitna släpar oss ur sängen när det börjar bli mörkt i höstvädret . Någonstans tycker jag det i alla fall är helt okej , det är lov och på lov ska man ha skoj . Spelar roll att vi är trötta som dresserade rymdillrar på dagarna och sedan taggar till som tokar lagom tills kvällen och nästa party , nej . Det är lov , och det där är just vad ett lov innebär .
Imorgon börjar skolan igen och jag har massa prov och inlämngar i veckan som kommer , nej jag längtar inte . Men , man måste se det positivt och det ska bli lite roligt att komma tillbaka och träffa alla igen faktiskt . Se hur alla har haft dte och disskutera vad som hänt under den lediga tiden . Skolan och allt dess ansvar kallar på oss och det är väl lika bra att försöka köra på och hålla i sig så gott man kan . Sista lediga kvällen på lovet ägnade vi åt att chillparta hemma hos Matilda Larsson och det blev en trevligt kväll ,
perfekt avslut på vårt grymma lov .

tack och hej någonting leverpatej !

3 NOVEMBER

Idag har jag varit och ridit Torsten för första gången på år och dar . Min älskade älskade lilla skrutt som jag tycker så himla mycket om . Det var soligt och han tittade genast upp när jag ropade på honom i hagen . Dem stod där hestarna med varma gosiga täcken och värmde sig innan han kom lunkande fram till mig där jag stod . Usch vad jag saknar honom , jätte jätte jätte mycket saknar jag honom . Det är , precis så som carro så fint beskrev det , dem små sakerna som gör det . Att jag vet hur han beter sig och vart han vill bli klappad , att han älskar att bli pussad på sidan av mulen och bli kliad på ett visst ställe på halsen . Nej jag vet inte vad , det var både jobbig toch mysigt .  Baaah .  Käraste Torsten .

2 NOVEMBER

Idag har varit en hesmk dag , enda från det att jag steg upp imorse tills det att jag kom hem på kvällen . Jag började med att bårka med familjen , cyklade sedan hela vägen till stallet i värdens jävla motvind , jobbade 8 timmar och jag höll på att dö och jag vet inte riktigt varför . Det ä Johan Lundin kurs hela helgen , men inte får jag rida där inte , nej . Jag kommer aldrig få en häst i hela mitt liv och alla andra får dem på löpande band . Sedan var det kolsvart när jag väl hade cyklat hem .  Då säger Oscar att det är fest , sen är det inte fest och då höll jag och yollan på att avlida .

Kvällen slutade i alla fall med fest och det snöade hela natten . Vi var täckta med snöflingor när vi kom hem vid halv 4 på morgonen och drack oboy i oscars kök . yäs

2 NOVEMBER

Det är du , och det har hela tiden varit du , som ständigt hindrar mig från att häva mig upp över kanten och färdas i medvind . Det bara slog mig så rakt upp i ansiktet idag när jag insåg att det hela tiden varit du .

1 NOVEMBER

Jag vet inte och jag vågar knappt forma tankarna till ord men jag tror att det blåser medvind för mig just nu .
Jag har kämpat mot alla olika slags vindar så länge nu att benen inte längre har vetat åt vilket håll dem ska gå . Jag har irrat runt så länge nu att det har blivit en stor djup cirkel där jag trampat runt . Men .. Nu känns det som att kastvindarna , för så en tiondels sekund , har stannat upp och drar åt samma håll .
Löven har fallit av träden och de färgstarka bladen ligger ihop kladdade i en grå sörja på marken och det väder vi har är blåst med regn, dag in och dag ut . Trots allt det här så känns det bra . Just nu , i denna stund , spelar det ingen roll att skogen inte ser ut som ett stort eldhav längre och att solen inte värmer mig i kylan, för jag färdas i medvind . Det har plaskat under mina fötter i många många dagar nu och varje gång jag är ute så läcker det in så strupmorna blir blöta . Halsduk och vantar vägrar jag att röra mig utan utanför husets trygga väggar och det är inte en sommarjacka som hänger kvar i hallen . Två månader framåt kommer vårt land slingras in i en enda stor pöl av slask och vi kommer att innerligt längta efter allt som har med den vita julen att göra, och allt bara för att slippa det grå . VI kommer julpynta och köpa julklappar och vi vet redan nu att det antagligen inte kommer vara någon snö på julafton , men trots allt känns det bra .
Vår allas Hjärter Dam har varit en ständigt närvarande vän som från och till följt mig som en ihärdig skugga . Jag har trott att jag velat bli av med henne men nu vet jag inte riktigt vad jag ska tro . Jag kan tänka mig att hon undermedvetet blir ens bästa vän och ständigt håller än i handen . Att vi lätt fastnar i hennes kladdiga men ömåliga nät . Vi trasslar in oss i vår brist på uppskattning av vad vi har och blir sedan så pass bekväma med vår totala handelsförlamning att vi klibbar fast och inte kämpar oss loss . Jag kan helt ärligt erkänna att jag har svårt att vara nöjd med det jag har och att leva i nuet . Jag strävar gärna framåt och rusar fram som en 100 meters löpare dem sista 10 metrarna , men jag vill lära mig att ta det lungt och jag vill lära mig att andas . Det som jag tror det handlar mest om är att jag måste våga . Jag måste våga se på vad jag har och våga hålla kvar det . Inte fega ur och spring iväg till Hjärter Dams tilldragande nät utan våga vända mig om och styra upp vindarna själv .
I min nedtrampade cirkel har jag nu tagit ett försiktigt men hoppfullt tag om kanten upp och jag har nu lyckats klättra en bra bit i rätt riktning . Det blåser på här uppe men på något sätt tror jag att jag klarar av att kontrollera det som händer . En lätt vind kan få mig att tappa taget och falla tillbaka , men på något sätt tror jag att det kommer gå bra . Vad som händer det händer och jag kan inte göra så mycket för att hindra det . Hjärtder Dam släpper långsamt min hand och elden tar fart . Vissa av er andra har medvetet eller omedvetet hjälpt mig med att hålla min eld vid liv och det är bara bäst bäst bäst . Det jag egentligen ville få ur mig var att jag nu ; på ett försiktigt och väldigt tacksamt sätt låter vinden blåsa mig rakt i ryggen i den riktning jag går .


" Du har din egen väg att gå, skit samma vilket håll . Det kanske blir en liten omväg men vad spelar det för roll ?Alltid lär man sig väl nåt, det var väl så det skulle va. Det blir en massa spe och spott,
men det är skit man måste ta. "



det går bra nu

1 NOVEMBER

Idag har jag varit i stan med Yolanda , min bror Johan och våra kompisar Emil och Lisa .
Jag och Yollan var fortfarande ruskigt trötta efter igår typ , eller jag vet inte , men här är lite bilder ifrån igår :D

              

RSS 2.0