31 MAJ . Sommar och Sol

idag har det känts som om vi bor i thailand , herregud så varmt det har varit ! jag försökte verkligen ligga och sola en stund där på eftermiddagen men jag i stort sätt rann bort efter en kvart . phuuu ! jobbigt nog tog min barnasinnade pappa tillfället i akt och föreslog att en liten utflykt och ett bad skulle passa utmärkt . jag , pappa och katten tog därför bilen till närmaste sjö och blev positivt överraskade av det varma vattnet . det måste ha varit runt 20 grader för simma och ligga i kunde vi göra och det var nästan inte ens kallt att ta sig i ! katten var lyckligare än lyckligast ! vi var också lite glada kanske .







jag älskar min baddräkt !

31 MAJ . Maaaammaaa

ewa !
min mamma heter ewa !
idag är det min mammas dag !







så jag gjorde en maskroskrans som satt jätte fint men som blev lite för stor !

28 MAJ . These shoes are made for walking

ärligt talat !
sjukligt snygga !







röda skor och mina favoritstrumpbyxor
mjaaaaouw

27 MAJ . Den allra käraste av dem käraste

jag kom på en grej , att igår och idag för exakt ett år sedan tävlade jag och Trasan våran första fälttävlan tillsammans . jag och pappa hade packat bilen full , stoppat in pollen därbak och gett oss av upp till Bollnäs . Dressyren gick fuktansvärt dåligt , hoppningen gick bra och sen slängde hon av mig rätt in i sjätte hindret . snäll häst ... dessförinnan hade hon slitit sig och nästan sprungit ut på landsägen och senare under dagen stått på bakbenen och hållt på att kasta av mig sjuttioelva gånger . det var inte riktigt våran tävling den gången , men vi överlevde och plockade flera rosetter under sommaren och hösten istället .



allt är så sorgligt .
jag saknar henne varje dag .
fina fina hjärtegull !

27 MAJ . En midsommarsnattsmardröm

det är bra ! lysssssssnna :
http://www.myspace.com/joackimzwahlen

jag blir alldeles glad när jag tänker på att jag har vänner som är sådana musiker och tar sig framåt i denna värld ! dem spelar på kända ställen så som Kafé 44 och Mosebacke på Södermalm och Stampen i Gamla Stan , och drar med sig folk runt till dessa ställe i Stockholms stad . dem är så duktiga ! studietid hit och studietid dit , egna skivor och spelningar här och där !

när vi blir stora kommer vi vara flera stycken som kan berätta om att vi gick i samma klass som Joackim Zwahlen när vi var unga och dumma . grabben som fångar varenda en av oss och som står där på scenen med sitt lockiga hår och sin gitarr ! jag , erika , matilda och antagligen många andra stod där nere i Stampens lockal och lyssnade på grabben som fick applåder och log stort . jag och yolanda brukar säga det , att det är så imponerande med människor som gör sin grej och gör det bra .

det är bra skit alltså

27 MAJ . Stampen !



nu ska jag åka med mina vänner till Gamla Stan där vår vän
och klasskamrat Joakim , med band , spelar på Stampen ! woohoo , bra skit





27 MAJ . KRIS

man förstår att man har det bra när två föredetta kriminella narkomaner står och berättar om sina liv framför än . man förstår att man ska vara ganska glad att man inte blev sexuellt utnyttjad vid 5 års ålder , började röka hash när man var 9 år gammal , knarkade amfetamin + heroin när man var 13 år , åkte fast för två försök till mordbränder och väpnad rån när man 16 år , inte hade två barn vid 17 års ålder, blivit åtalad på 36 åtalspunkter under sina 25 år i livet eller vid tre tillfällen ha vaknat upp med döda människor som har dött av överdoser .

det är då man är ganska tacksam för att man lever svenssonliv .
det här var lätt den bästa föreläsningen jag har varit på hittils i mitt liv .


ett skrämt och fascinerat wow .


25 MAJ . Åland !

vi öppnade stugorna för i år , och mysorna
hälsade oss välkomna med en parad !



vi gjorde ingenting dagara igenom



vi sprang ned och hälsade på vattnet


grabben och gubben badade i 10 C' vatten


sen fiskade dem upp gäddor till min studentmottagning


och självklart åt vi mer än mest



så jag och pappa försökte dansade bort alltihop ..



.. innan vi gjorde ännu lite ingenting



för att sedan spana in havet en Kristihimmelsfärdsnatt



slutligen firade vi Yolanda som fyllde 20 år !



åland , placäät där man inte ska göra någonting .
Därför var det precis vad vi gjorde , ingenting alltså .


20 MAJ . I 2 ½ dygn kommer jag att vara fullkomligt lycklig

Åland !
nu åker vi till Åland !





världens bästa place , världens vackraste place ! man blir helt lugn och varm i hela kroppen av att bara tänka på det ! jag har längtat , enda sedan i slutet av juli när vi var där förra gången , enda sedan dess har jag längtat ! jag ska andas och låtsas som om att ett hemma inte finns , jag ska andas och inte tänka på nån ' eller nått ' . skönt skönt skönt och välbehövligt som tusan ! läsa och lyssna på musik , yepp .

19 MAJ . Äsch köttfärs på er

vi måste inse att dem aldrig kommer att acceptera oss .
jag måste inse att dem aldrig kommer att acceptera mig .

vi kommer aldrig att bli några av dem , vi kommer aldrig att få vara med , aldrig få veta , aldrig bil tillfrågade . vi kommer helt enkelt aldrig att få vara med . det är inte det att vi inte får vara med , för vi är med , men vi kommer aldrig att vara med med , liksom . det kommer aldrig bli ett vi för det kommer alltid att vara ett vi och dem .

jag måste erkänna att det faktiskt känns när jag tänker på det . sen är frågan om det verkligen är värt att , på vilket plan det nu än må vara , låta sig bli lite tillplattad varje gång en situation uppstår bara för att få vara med fast inte med ? och är det värt att försöka vara vän med folk som inte helhjärtat accperterar dig ?

dem är sina egna , sin egen stam , sin egen grupp och lever i sin egen lilla värld där dem har sin egen lilla heirarki som styr och bestämmer . dem är speciellt utvalda medlemmar , man bjuder inte in sig själv utan man blir inbjuden . blir du godkänd , grattis ! diplom och en liten plastig medalj !





jag är nog bitter för att jag tror ( och hoppas ) att jag har insett att jag aldrig kommer att bli en av dem . ja jag är på något vis avundsjuk och det är det som gör mig frustrerad , ändå är jag ganska säker på att jag inte kommer sluta känna att det hade varit skönt att få vara med på riktigt .

vi blir aldrig riktigt kloka på oss själva va .. ?


19 MAJ . Lady you're wanted



det är skönt att vara ledig , att få göra vad man vill när man vill och hur man vill .
t.ex. som att traska runt i staden Stockholm för sig själv och vara på jakt efter ett par röda skor till studenten !

18 MAJ . I need a visit to Vienna right now

läkerol !
Guds gåva till mänskligheten ! salvi , guds gåvas gåva !
vad skulle vi göra utan dessa små bruna pastiller med ett tryckt A på ovansidan ???
vi skulle inte göra någonting , och vi skulle inte vara någonting . ingenting ! 



 
jag levde på läkerol i högstadiet , och kanske en bit in på gymnasiet men jag har under det senaste året hållit det under kontroll . nu , den senaste veckan har jag tagit ett riktigt stort återfall ! knaper knaper knaper ! läkerol , mums ! men förutom mitt återupptagna beroende så är det väl egentligen ingenting som för stunden får mig att bli speciellt entusastisk . det är trist . vädret utanför fönstret är trist . att ha lektioner i skolan är trist . att jag bara har 12-13 skoldagar kvar är dessutom jävligt trist . jag har lust att dra igenom staden stockholm och roffa åt mig allt som kommer i min väg . kläder , skor , smycken , väskor , smink , böcker , tavlor , skivor , hattar och slutligen läkerolaskar till förbannele ! det vore härligt , då skulle jag bli riktigt riktigt äckligt glad . det skulle inte ens spela någon roll att det regnade utanför affärerna som jag sprang in och ut igenom ! det lär ju i och för sig inte hända så länge jag inte gifter mig med en 45 år äldre gubbe som äger ett oljebolag och väljer mig till sitt kuttersmycke . jag funderar på om det nästan inte vore värt det alltså ...


pretty woman , om 9 minuter börjar pretty woman ! om och att jag ska sitta och tycka synd om mig själv och vara avundsjuk på julia roberts som hittade den äldre herren före mig .

17 MAJ . Vi förstår inte hur vi eller dem orkar

igår kollade vi på melodifestivalen och var lika arga , hopplöst ointresserade och likgiltiga som vanligt . hur stor är chansen att länder som bara röstar på varandras joddlande/magdansande sångerskor plöstligt ska få för sig att rösta fram en liten pojkspillevink från Norge till första platsen ? högst oklart !

16 MAJ . Och vi älskar det





SSSSSOOOOOLLL






14 MAJ . Whould you freak out if I said I like you



jag har överlevt två dagar , grattis till mig !

14 MAJ . Födelsedag hann vi med

igår fyllde min mamma år !



idag sitter yolanda och äter chips medan jag
själv sitter och snappar luft . askul , jag låvar .

12 MAJ . Hejdå och väldigt mycket hej !

nu får det vara nog , från och med imorgon är det hejdå med lite eller mycket av mig själv !

 

12 MAJ . Deseperate Housewives och jordgubbar

om 1 månad har jag varit student i en dag och om 2 månader har jag
varit hemma en dag efter 6 dagars överlevnad på Hultsfreds festivalen .

det är ganska knäppt , eller det är jätte knäppt ! förstå hur mycket jag ska hinna med att göra innan 2 månader har gått ! när jag har varit hemma den där dagen efter 6 dagars hysteri är det juli och halva sommaren har gått .

helt sjukt !

nu ska jag äta jordgubbar !


11 MAJ . Vi kan inte låta bli att älska det !



Through every up through every down
You know I'll always be around
Through everything you can count on me..

All I wanna do, Is be with you be with you
There's nothing we can do Just wanna be with you
Only you
No matter where life takes us nothing can break us apart..
You know its true , I just wanna be with you





haha ! vi hjärta high school musical

10 MAJ . Ibland händer det

för första gången i sitt liv gick han terräng ,
och han hoppade allt utan hjälp av någon annan polle .
han stannade en enda gång och annars gick han direkt på allting !











innan terrängen hoppade vi lite vanlig hinder och han var kung !
jag tror aldrig att jag har varit så stolt och nöjd med honom som idag !


8 MAJ . Kolla kolla att ..

och några ytterligare bilder pryder mitt rum



jag och bror
jag och trasan
vår uppsmekta partyekorre elmer

7 MAJ .




kissemiss


igår var det ju skiva , men tågresan in var den roligaste stunden under kvällen !
sen får man välja själv om jag var lejonkungen , lady eller den oranga kattungen i Aristocats .
idag hade jag tre lektioner och hann med att bråka med två av mina lärare . kul .
jag har ridit två hestisar nu på kvällen och fått beröm av CRISTINA BORNDALEN ! den ni ! wow !


7 MAJ . Just nu eller då

Brämhults blåbär-hallon smoothie är antagligen en av de godaste dryckerna som finns. Dessutom innehåller den apelsin, ananas och banan, inget socker eller tillsatser. Bra skit. Religionsföreläsningen igår var intressant, handlade om sekter. Grabben som snackade lät som Martin Timell i Äntligen Hemma. Blundade man kunde man omöjligt höra någon skillnad. Gårdagen var inte misslyckad, den var mest ingenting. Tur att vi fick biljetterna gratis av någon kompis kompis, annars hade vi nog fällt en tår eller två. Studentskivor är helt enkelt inte min grej, fast egentligen tror jag att det beror på att jag är trött på klubbandet. Trött på klubbandet som innebär trängsel, för dyr alkohol och tjuriga vakter. Det tog mig föresten 1 timme att åka från Stockholm Södra till Sollentuna och skolan imorse. Hur lyckades allting gå så långsamt och vara så försenat? Dessutom missade vi Greys Anatomy igår så jag hoppas att mamma spelade in det. Jag vill veta om Dr. Hunt försöker strypa Christina i sömnen eller inte. Det var i alla fall vad reklamen visade på, men den vill väl bara fånga mitt intresse.


Mummel mummel mummel


Han är så vacker. Han ser så arg ut. Sammanbiten men med ett plötsligt leende. Filmen vi såg förra torsdagen var fruktansvärd. Hunger. Fy fan för att ha varit krigsfånge på Nordirland under Margaret Thatchers tid. Jag har två lektioner till idag, men egentligen spelar det ingen roll eftersom jag ändå inte har någonting vettigt för mig hemma. När jag kommer hem hämtar Ullis upp mig så åker jag och rider Torsten. Fina fina Torsten. Det är runt tjugo skoldagar kvar innan studenten. Snälla nån' hjälp mig. Jag blir besviken på dig men jag orkar inte säga någonting. Jag älskar min stora bruna väska som mamma hade när hon var ung!


Jag måste verkligen måla om mina naglar!


Himlen är blå och det var varmt när jag åkte till skolan. Stockholm var så vackert när jag såg ut över vattnet som blänkte lite morgontrött. Hela tågresan lyssnade jag på Lasse. Nu ska jag diskutera.









så ser pappret ut som jag satt och skrev på idag


6 MAJ . Mowgli eller någonting sånt '

grattis till yolandas mamma berit som liksom fyller år idag !
jag och anka bjöd på tacosmiddag som var till allas belåtenhet . vi är tacoskungar .




förresten har jag en nos med morrhår och yolanda får alldeles strax bruna streck på kinderna . lejonkungen och pocahontas ska ut på vift i Stockholms djungel ! önska oss lycka till och många fina stunder med grabbar så som snövit , baguera , mowgli m.m. !

5 MAJ . Absolut ingenting





lalala idag har jag inte gjort någonting och jag är så fruktansvärt nöjd med det !

5 MAJ . Det luktade som det alltid gör

- känner ni vad det luktar ? att det luktar ? känner ni ? vet ni ?
- det luktar blöt asfalt .
- precis , det luktar blöt asfalt . det luktar sommar .



vi stod ute och såg hur vägen färgades mörkgrå av regnet . jag sträckte ut  handen och såg hur regndropparna landade mot min handflata . det var så små , och försiktiga . jag cyklade sedan hem från stationen och frös i min öppna jeansjacka medan regnet föll . håret blev blött och mina orangea strumpbyxor blev prickiga där jag trampade fram . jag var kall men ändå njöt jag och log för mig själv . det luktade blöt asfalt .


4 MAJ . Bävermamman

så jäkla jobbig ,
så jäkla bra .





ärligt talat , vem har en brorsa som är en bävermamma
förutom jag ? typ ingen faktiskt , var avundsjuka .

3 MAJ . Jag lever i en glittrande bräcklig bubbla

jäklar det är maj !



kontakten mellan mig och min dator är
nästintill obefintlig just nu . jag har ingen lust .

jag har gjort så mycket , någon gång kanske
jag orkar skriva någonting . jag vet inte riktigt .

det var valborg och jag och Gisela åt middag . vi fick sällskap av en snuskigt full grabb som var tatuerad och snygg , och som råkade ramla förbi hennes baksida . mestadels av tiden pratade han om kameler och vinets väg från druva till dryck i en baginabox . han var kul ! resten av kvällen var trevlig , med undantag av stolpskott . taxi hem var skönt . 

jag vet inte .



jo , jag vet att våren är det vackraste som finns ,
men annars vet jag nog inte så mycket just nu .





eller jag vet att jag inte fungerar utan att ha hästarna i mitt liv . jag överlever , men jag tror inte att jag egentligen lever . jag förlorade Trasan och red inte på i stort sätt 2 - 3 månader , och jag har aldrig mått så dåligt i hela mitt liv . nu har jag ridit mera igen och känslan om att livet vill kommer krypande tillbaka . det känns nästan läskigt skönt och jag blir glad i hjärta och själ .










god natt

RSS 2.0