28 NOVEMBER . Julklapp !

Jag har idag köpt årets första julklapp !
Årets första julklappsköp är till min mamma !
Hon kommer att bli jättejättejätte glad !

Jag hittade den igår när jag fördrev tiden i väntan på just min mamma . Den låg där mitt framför mig och jag insåg direkt att det inte var någon idé att bråka med den , den var själklar . Idag for jag därför och köpte denna perfekt pressent till min mammsing , årets förstköpta julklapp !

Oooh , jag längtar tills hon får öppna den om knappt en månad !

27 NOVEMBER . A la Rudbeck

Du vet att du går på rudbeck om du ..


  1. hellre kommer femtonminuter försent än femton sekunder.
  2. vet att det är gratis att åka buss 16.00 ( om du kommer på förstås )
  3. tycker att mentorstiden är värdelös
  4. har en gul mapp liggandes som du aldrig använder
  5. vet att z-dag = zzzova-dag
  6. är trött på alla ungar från gärdeskolan som måste äta innan oss
  7. varje dag , ser någon person du aldrig tidigare sett
  8. på en tisdag kan säga " idag är det torsdag " utan att någon tycker att du är knäpp


jag tycker att det är underhållande , jättejätte tråkigt och antagligen ganska osammanhängande för dem som inte går i vår skola . väldigt internt är det nog , men jag gillar internt , internt är kewl . i alla fall är detta någonting jag läste i NT-tidningen som delats ut flitigt under denna vecka i skolan .



En dag på rudbeck ...


08.01 öppnas dörrarna och de första cs-spelarna hasar sig igenom dörren till datastugan .

08.05 " ny generation " ber för en bra dag

08.18 löpareleverna kommer springandes

08.18 520-bussen kommer i tid , för en gångs skull , trots att det är minusgrader ute !

08.19 välkomstmeddelandet går ut i högtalarna och rudbeckskvarten ska starta, men det hindrar väl ingen ..?

08.21 prince jagar elever i kafeterian som inte går på lektionerna

08.30 rättelse : det var visst 520-bussen från holmboda som skulle ha kommit för en halvtimme sedan . nu kommer 520 med alla vibybarnen

08.35 kommer de med planerad sen ankomst

10.00 maten tas fram så att den hinner kallna lagom till lunch

11.25 racet " inte stå sist i kön " börjar

16.00 bussen blir överfull och lite till

16.00 prince salsalektioner böjar



haha jag är nog tråkig men jag tycker det är jätte roligt


26 NOVEMBER . Ooh rrroligt del.2 !



vi har varit i globen hela dagen idag och varit hästskötare åt kändisarna



dem snackade taktik



blossom och bingo



jessica almenäs och lusciano



helena bergström och calabash



dem väntade på sin tur



hästarna var jätte duktiga och lugna



bygglovs-matte och mowitz chillade galet



lena försökte göra sig hörd men misslyckades ganska grovt bland musik hästar och allt folk



vi stod där nere , i mitten av globen , och insåg hur otroligt små vi var och hur imponerande stor byggnaden var jämfört med oss . vi hade jätte roligt och trasan och linda skötte sig utmärkt !



hejdå globen , hej-hej-hejdå globen tills vidare !
vi syns på fredag - lördag - söndag under stockholm international horse show !

26 NOVEMBER . Oooh rrroligt del.1 !

Nu är det morgon och idag ska vi till Globen !
Vi ska till den stora jättelika golfbollen i Stockholmsstad med hästarna och träna inför Globen i helgen !


24 NOVEMBER . Lycka !

JASG ÄR LYCKLIG FÖR DET ÄR SÅ SÅ SÅ SÅ MYCKET SNÖ UTE !

AAAAAH , SNÖÖÖÖÖ !

23 NOVEMBER . Kändishoppning !

nu på kvällen har det varit tävling för kändishopparna uppe hos oss på Stora Wäsby . det var fullt hus där uppe och jag tror aldrig att det har varit så mycket människor på läktaren som ikväll ! ryttarna skötte sig utmärkt och inte en enda ramlade av haha . vi åt pepparkakor och folket drack glögg , så det var en riktig familje-julkänsla ! de medverkande är ;

Wille Crafoord
Bygglovs-Matte
Jessica Almenäs
Petra Nielsen
Peter Gustavsson
Therese Andersson
Blossom Tainton - Lindqvist
Karin Mattsson
och självklart Linda Bengtzing !

jag och linda hade taktiksnack , vi gick omhoppningen och jag tjatade att hon skulle svänga för ytterhjälperna . linda nickade och sa jajajjajaja , nu tar vi det en gång till ! avslutande betämde jag att hon skulle rida precis så som vi besämt . linda red precis som vi hade sagt , nästan . hon var kung och trasan var finare än finast ! jag säger bara som så , att Linda vann .

OM hon gjorde , ATT hon gjorde !


20 NOVEMBER . En kvällspåse innehållande allt och ingenting , tack

Jag vet inte riktigt vad jag vill skriva , jag vill bara låta fingrarna svepa fram och tillbaka över taningentbordet några gånger . Jag skulle vilja lägga mig och läsa men jag är alldeles för trött , jag avstår trots att jag har en bra bok som jag har läst de första sex kapitllarna i . Jag gick och lade mig för ganska precis en timme sedan man jag har fortfarande gjort det minsta försök till att faktiskt sova . Snart , jag ska sova snart .

Hela dagen idag har jag glidit omkring i skolan och känt mig som om jag var gjord av gelé , en riktigt sprattellgubbe har jag varit . Sedan satte vi oss på bussen från skoln och då , BAHM , hjärter dam kastade sig över mig utan förvarning . Jag blev chockad och tyst , jag ville bara att hon skulle släppa sitt grepp . Resten av kvällen har hon hägnt med från och till , låtit mig vara ifred för att sedan komma med en alltid lika överraskande men väntad känsla .

Jag har spelat piano , jag vill spela piano . Jag skulle vilja spela piano hela natten ! Men det går inte för att alla andra sover , vilket jag också borde göra alldeles strax . Förresten älskar jag mitt nattduksbord samtidigt som jag känner lite avsmak . Det frambringar en konstig känsla hos mig . Det är rörigt men de röriga prylarna vill jag ändå ska ligga kvar , för dem är alla saker som jag tycker om eller som jag trivs med att titta på .

Jag har bl.a. ;
- en nattdukslampa
- en lavalampa ( som jag avskyr mer än pesten )
- en neccesär med nagellack
- en väckerklocka
- fyra böcker
- en placket som jag har vunnit  med trasan
- ett par solglasögon
- en nagelfil
- en telefonladdare
- ett brev
- tre texter som jag har vid olika tillfällen på olika platser

Jag vet inte riktigt vad jag vill med det här inlägget , men nu är det skrivet .
Jag ska sova nu ! God natt

19 NOVEMBER . Snö , allihopa det är snö

Det har varit kallt ute i flera dagar nu och jag har frusit  i mina tunna strumpbyxor som jag vägrar att byta ut mot ett par värmande byxor . Jag har frusit i min kappa som mer välkomnar blåsten att leta sig in än håller den borta , och jag har frusit i mina klackskor .

Varje dag , varje kväll när jag gått och lagt mig och varje morgon när jag har dragit upp min rullgardin har jag önskat av hela mitt hjärta att landskapet utanför ska vara täckt av ett vitt , skimrande , tjockt lager av snö . Idag kom det några flingor .

Jag var på väg ut ur stallet och slog upp de alldeles för tunga dörrarna ut till gårdsplanen . Jag stod i dörröppningen med Trasan bredvid mig och vi stod tillsammans och tittade förvånat framför oss där snön föll likt en bagare skakar floursocker på marsipanen som täcker en prinsesstårta . Vi tog några kliv ut och innan jag hunnit sitta upp var sadeln blöt av smälta korn och trasans svarta hårrem var mer prickig än enfärgad av oregelbundna snökristallet . Vi red sedan ut på denna vinterns första ridtur i snö tillsammans med några andra hästar och ryttare . Trasanknas var som vanligt jätte pigg och frustade så att snön yrde i den kalla luften  . Förvisso blåste det så vi nästan frös till is , men det struntade vi just då , det var snö ! Vi var påklädda och hästarna bar varma täcken så det mesta var bara mysigt .

Jag älskar snö .

19 NOVEMBER . Hålltimme

Håltimmar är någonting som borde vara förbjudet .

Håltimmarna och jag är inte kompisar .

Håltimmar är någonting hemskt .

Jag hatar håltimmar .


Jag har hål varje dag i mitt nya schema , ett schema som jag ska leva med enda fram till sportlovet . Jag undrar hur jag ska överleva samtidigt som håltimmen dansar på bordet och ber mig att vara dess sällskap . Jag vägrar att dansa med håltimmen , jag tänker streta emot så mycket jag bara kan . Jag tänker vägra att röra på benen och rör man inte på benen så kan man inte dansa . Här ska inte dansas inte !


Snart är det lunch i alla fall och jag har tagit mig igenom denna håltimme genom att arbeta med mitt projektarbete . Jag är hungrig som en tok och ska möta Gisela nu för lunch !


17 NOVEMBER . Vad tar det åt folket ?

Min pappa är nedsjunken i soffan framför tv:n, min pappa är just nu som ett barn framför Disneydags . Min pappa sitter och tittar på fotbollsgalan .


Min pappa är bänkad , jag och mamma sa ; fotbollsgala , igen ? Vi tycker det är fotbollsgalor mest hela tiden , fotbollsstatyetter delas ut nästintill varannan vecka . Så tycker vi , vår uppfattning skulle antagligen väcka uppror med halva Sverige . Nåja ..


Det fanns en ljuspunkt med den där galan i alla fall , ljuspunkten heter Håkan Hellström . Han sparkade lite på en boll i en trailer och kom sedan ut på scenen och sjöng Kär i en ängel . Med en gitarr runt halsen och iförd en rutig kavaj till likadana rutiga byxor underhöll han globen och alla tv-tittande nissar . Jag kom på att jag satt i soffan och log under hela framträdandet , för självklart sprang jag och mamma in för att titta på allas våran käraste sprattelgubbe från Göteborg .


Min mamma var sedan och hämtade min bror på hans träning och jag passade på att övningsköra och slippa plugga , perfekt tyckte jag . Mamma kallade det ghost ride , kanske något överdrivet men inte långt ifrån . Det var , utan att överdriva , knappt en enda bil som var ute och körde . Konstigt konstigt tyckte vi tills vi kom på anledningen ; fotbollsgalan . SJUKT , hela jävla förorten var still , tom , öde !


Att fotbollsgalan får halva antalet Sveriges män att bänka sig framför
tv:n är tragiskt medan Håkan är alltid lika magisk . Usch och bäst .


16 NOVEMBER . Det snurrade i min skalle

I natt , då snurrade det i min skalle .
Det snurrade i min , yolanda och karins skallar .
Tillsammans snurrade vi fram genom Stockholmsnatten i en väldig fart .

Det var egentligen meningen att jag skulle vara hemma lördag kväll . Jag skulle sitta hemma med min mamma och pappa och kolla på mamma mia och sjunga med i kör . Det var meningen att jag skulle ta det lugnt .

Det blev inte lugnt .

Anledningen heter Karin . Karin ringde nämligen till mig och gav mig abslolut noll anledningar att banga på en partykväll . Jag var mer eller mindre tvungen att byta om , fräsha till mig , gå från hejjagserutsomensackasäck till hejjagärstörstapartypinglanistan , ta med mig Yolanda och dra till Stocksund och Karin . Fast jag menar egentligen Snarin eller Knarin ... Hos Karin / Snarin / Knarin blev det förfest och allsång för hela slanten innan vi lyckades ta oss ned till tunnelbanan . Kvällen spenderade vi sedan inte helt oväntat på Ace vilket blev o så lyckat . Det var tokigt så roligt vi hade , vi kunde idag inte komma på en enda anledning till varför kvällen innan skulle varit speciellt lyckad men oj så roligt vi hade ! Vi dansade och pratade och minglade och tackade nej till grabbar och vissa av oss flörtade vilt eller diskret haha .

Vi kom hem till Karin / Snarin / Knarin vid , jag vet egentligen inte när men , ungefär 04.00 någon gång och rasade ned i sängarna . Kära älskade underbart inbjudande sängar , mmm !

Det bästa med allt var i alla fall utan tvekan att jag hade med mig min tandborste i väskan .
Jag var nöjd hela kvällen igenom . Tanborste , yes yes


16 NOVEMBER . Bowlingdisco

Discobowling är ett nytt favorit uttryck för mig .
Säg det , smaka på det , riktigt smacka fram ordet , discobowling .
Det är ett helt fantastiskt ord !

Discobowling var någonting du provade på någon gång när du var sisådär tretton bast och det var det enda tillåtna utelivet du hade för dina föräldrar . Discobowling är mellanstadiet eller pansionärsnivå , du får välja själv .


I fredags var Evelina här och någon gång under alla de timmar som vi pratade på natten kom jag fram till att discobowling är min favorit just nu . Klockan 02.00 på natten är allting discobowling vill jag lova .

Det du säger är discobowling ,
det du tänker är discobowling ,
det du känner är discobowling ,
det du gör är discobowling !

Discobowling , är jäkligt roligt ord .

14 NOVEMBER . Nördigt värre

när en riktigt duktig tränare säger att hon är mäkta imponerad , att hon aldrig trodde att det skulle vara möjligt att komma såhär långt , att hon aldrig trodde att det skulle gå att få fram sådana gångarter hos den här hästen , att hon ser hur hästen har musklat sig och börjar få lite schwung i steget , att hon berömmer mig för allt det arbetet jar har lagt ned på denna häst och vilket fantastiskt resultat det har givit , då blir jag glad . jag blir så glad att jag inte vet vart jag ska ta vägen , jag blir så glad att det bubblar i mig och jag kan inte sluta le . sådana här dagar lever jag på många dagar framöver .



jag cyklade till stallet i trasiga och förstora skor efter att ha varit i skolan i 30 minuter



jag red dressyrlektion för birre och trasan var kung med stor K



vi lyckades bland annat med att rida galoppslutor på diagonalerna



hon var klädd i fyra vita lindor och vitt schabrak till hennes blänkande bländande svarta hårrem .



efteråt var inte lindorna vita längre , då hade hon dregglat ned dem totalt



svampbob sa hejdå till mig när jag efter sisådär 5 timmar var tvugnen att cykla hem i regnet .
svampbob är en bra nisse att ha i skåpet , han är bra som sällskap ,
ganska snäll förutom när han är arg på bläckvard eller nått '

14 NOVEMBER . Till frukost

Jag dricker te , som vanligt .
Jag dricker te och äter en macka till frukost ,
jag är ganska nöjd .

Jag har varit så fruktansvärt omotiverad den här veckan , helt sjukt omotiverad . Jag har mest velat ligga i min säng dygnen runt och lyssna på brabra musik dagarna och nätterna i enda . Detta önskemål har ganska självklart inte gått att genomföra på grund av saker som skola , famlij , vänner och hästarna .

Det är det där sista som jag tur nog är tvugnen att ta tag i varje dag . Jag kan inte bara skita i att åka upp till Stora Wäsby och hoppas på att Trasan tar hand om sig själv eller att någon annan helt plötsligt ska göra det . Jag måste åka upp i stort sätt varje dag och se till att hon har det bra . Det är så härligt . En del kanske kan tycka att det verkar tufft , svårt och jobbigt , och visst , det är tufft , svårt och jobbigt men det är värt det alla gånger om . Jag har aldrig varit trött på den här delen av mitt liv när jag kliver in genom dörrarna till stallet . Det kan kännas lite motigt ibland att åka upp när det spöregnar eller är snöstorm , men aldrig att dessa tankar skulle finnas kvar i mitt huvud när jag kommer gående i stallet och Trasan står och tittar ut efter mig för att säga hej . Det är hon som får mig att inte fastna i sängen vissa dagar .

Oj klockan var tokmycket och jag måste åka till skolan för att ha avslutnign på en kurs i 30 minuter ! Efter det är det bara att ta sig hem för att åka upp till världens vackraste varelse och ta sig igenom ett dressyrpass med Birre ! 

Aaah , jag måste springa !

12 NOVEMBER . Lampan på IKEA

Några bekanta till famlijen döpte sin dotter till Tindra .
Tindra , dem döpte den lilla flickan till Tindra .
Hur kan man döpa en människa till Tindra ?
En nisse sa ; Tindra är namnet på en lampa från IKEA .
" Hej jag är 45 bast , trebarnsmorsa och heter Tindra ! "
Man döper inte ett barn till tindra .
Det är inte okej , inte inte okej .

Stackars stackars Tindra .


typ såhär skulle tindralampan se ut skulle jag gissa .
den här heter i och för sig snapalarm blå men i alal fall .

11 NOVMEBER . Hjärter Dam och Herr Höst

Och så sitter hon där , i min säng och bara är .

Hon är sådär mycket att jag inte vet vart jag ska ta vägen .

Hon pratar och skrattar och fäller en tår , medan hon sitter där mitt framför mig och är .


Hon är min vän .

Hon är min bästa vän .


Jag har suttit vid mitt piano och spelat tills mina fingrar har varit bedövade .

Hon har skrivit ett brev till hösten .


Vi är ganska lika .

Förvisso är hon kort och jag lång , hon har rakt hår och jag lockigt , men annars är vi ganska lika . Vi är lika på det sättet att man kanske inte alls tycker att vi är lika de första gångerna man träffar oss , men om man tittar lite extra och skrapar försiktigt på ytan är vi hemskt lika varandra .


Jag finner all min tröst i denna människa och hon finner all sin tröst hos mig .  Vi strävar framåt , vi vill ha och vi vill ge . När vi väl får det vi vill ha skrämmer det bort oss eftersom vi inte tillåter oss själva att ge . Vi vill ge med oss av oss själva men vi har svårt för det . Vi behöver utrymme , motivation , action , tillit och framförallt frihet . Vi behöver ha vår frihet för att kunna ge .


Vi är nog ganska svåra , jag tror att dem personerna som verkligen försöker lära känna oss tycker att vi är ganska svåra . Jag tror inte att vi är några lätta människor . Fast egentligen är saken kanske den att vi bara har fått för oss att vi är svåra , komplicerade flickor , i själva verket kanske det är så att vi vill vara oförstådda . Jag vet inte .


Vi faller när hösten kommer . Varje år samma sak , det står på menyn ,  som om det är ställt efter en klocka , varje år samma känsla under den sena hösten . Vi kravlar , vi snubblar , vi dras omkull , vi faller . På något sätt blir det ändå så att vi liksom fastnar i det , vi lockas med , hösten vet vart den har oss , den vet hur vi troget kommer följa dess mönster .


Vi har svårt att lita på folk , vi har svårt att riktigt låta andra människor komma in under både skal och hud . Vi känner tillit i varandra och nöjer oss med det på grund av rädslan att bli lämnade och svinka , både vacker och hemskt . 

Vi satt i min säng en lång stund idag , i flera timmar . Tiden passerade och hösten lurade precis utanför min fönster . Vi pratade skrattade och snyftade . Vi talade om sådant som vi pratat om hundratusentals gånger förut och vi pratade om sådant som för första gången tagit plats i våra tankar och som vi behövde dela med oss med . Vi andades ut vad vi bar omkring på inom oss . Vi lyssnade på radio och sjöng ut till Backstreet boys ; as long as you love me . Det är sådant man har vänner till .


Vi behöver alla våra vänner , jag behöver absolut mina .

Idag fick jag spendera min kväll med min allra bästa vän .

Jag är hennes hem och hon är min oas .



6 NOVEMBER . EMA

jag sitter och tittar på EMA med min lilla pappa ,
det är trevligt och vi dricker te och pratar !

the killers är för bra alltså , jag blir helt svag när han börjar sjunga , hjälp vilken härlig röst !



kate perry är förövrig toksnygg på sitt plastiga vis tycker jag

4 NOVEMBER . Jag är sjuk sjuksjuksjuk

det här är en sjukdag .

det är någon som killar med en fjäder i min hals och liksom retsamt drar fjädern upp och ned för att killa lite extra . någon har hällt ned sand i mina lungor , vilket gör att jag piper som ett dragspel varje gång jag andas . jag hostar och snorar . det här en är en sjukdag .


jag har dock roat mig med att umgås med min kära bror som även han var hemma och äcklade . systerlig som jag är har jag bakat scoones och gjort te åt honom , och själv hunnit med att dricka sex koppar te hittils .



te är mitt allt , jag älskar te .


någonting annat som jag älskar är mitt piano . det har underhållit mig hela eftermiddagen , mina fingrar har fått spela och min röst har fått sjunga bland kraxandet . det är rogivande . 




dessutom har winnerbäck som vanligt varit mitt trogne sällskap dagen lång .
jag har fastnat på dem sista drömmarna de sista dagarna , jag finner den fruktansvärt bra !

3 NOVEMBER . En kommentar som blev för lång

för från början började jag faktiskt bara kriva en kommentar i min vän emma's blogg . hon ska nämligen åka till kenya och undrade vad hon skulle packa mer än bara shorts och skjortor . det var då jag började skriva en kommentar , men sedna insåg jag att den blev alldeles för lång för att få plats så jag skriver min kommentar här istället !

emma ...

du lär fylla iPoden med så mycket musik som det bara går ! sådan musik som gör dig glad och får dig att sprattla  och skratta hjärtligt , och lite sådan musik som får dig att bli arg , och sådan musik som får dig att tänka och fundera , mest av allt känna . för om du har all denna musik med dig så kan inte resan bli annat än underbar , och du kommer inte må annat är bra när du kommer hem . liksom utvilad , fräsh , och fylld med inspiration . du kommer säkert att få ha sett massor av saker du aldrig någonsin trodde att du skulle få se . när du kommer hem kommer du antagligen att värdera saker annorlunda  och fått nya insikter . allt kommer säkert att fungera fint utan din vän iPoden också , men jag tror att du måste ha din musik för att få ut det där lilla extra ur afrika . så snälla emma , ta med dig massor av musik och sola för mig !

3 NOVEMBER . Försök att se det ändå

rör mina händer , du måste förstå
jag kan inte förklara , försök att se det ändå




skygg som ett rådjur flyr jag vid minsta rörelse åt motsatta håll .
jag kan inte hjälpa det , jag är inte bra på sånt här , det är inte riktigt min grej .
men jag ska försöka för din skull och jag hoppas att det blir bra .

1 NOVEMBER . Tårta till frukost

jag var sliten och jag åt tårta till frukost idag ,
det säger ganska mycket om gårdagen tycker jag .

jag hade roligt .
jag var full som ett as .

ändå kan det vara så att jag önskar att jag i alla fall inte hade varit där .

jag pratade med yollan i telefon idag , länge .
vi kom fram till att vi är ganska bra och inte bara äckliga snorungar som gör vad som helst för lite uppmärksamhet , för igår var vi tokiga på varsitt håll och redan dagen efter sitter vi och skrattar åt alltsammans . det är inte mycket vi kan göra åt skiten idag och ändå var det inte så farligt haha


1 NOVEMBER . Matilda min vilda



vi måste bara försöka lite mer ,
för jag är inte beredd att släppa dig som vän .

RSS 2.0