31 OKTOBER

Idag har helt klart varit en märklig dag .
Partyt började vid 09.30i morse i edsviken och vi gick väl därifrån vid 15.00 typ . Då hade en hel del hunnit med att hända och aah, helt enkelt bara . Sen åkte vi hem hit och lyssna på Babyshambles och bara fanns här .




 " du måste va sjuk , sjuk , sjuk, sjuk . du måste va blind , blind , blind , blind .
du måste va blind för du kan inte se när löven faller ned , hur ful jag e . "





 :)

30 OKTOBER

" Hon sa ; Jag säger vad jag vill, skit samma om nån skäms. om det bli pinsamt för en del, så är det ändå dem som skäms. Jag har gjort fel ibland, jag vet , men ingen mening att ge opp . Jag tror det det bor en liten hjälte i varenda liten flopp. Och jag vill hellre bli en sån, så har jag lärt mig det igen för det finns nått bra i alla om och alla men. "


Lars Winnerbäck - Kom - Aldrig riktigt slut


29 OKTOBER

image28

Nu är den vackra färgstarka hösten över och det som väntar är en enda stor sörja av grått , slasigtk regn . Det är inget vi kan göra åt men ändå försöker vi att halvt desperat hålla kvar vid den där mysiga höststämningen som vilat över oss i några veckor nu . Vill inte riktigt släppa taget om den underbart mysiga hösten vi faktiskt har haft i år och jag antar att jag försöker understryka det genom den här bilden . För nu får vi vänta ett år tills nästa gång löven byter färg och förvandlar vår omgivning till färgstark .

28 OKTOBER

Jag längtar så att jag dör efter att åka på festival . Jag har läst det jag skrev när jag kom hem därifrån , om allt som hade hänt och alla människor som vi träffade och jag blir helt galet nostalgisk ! Nästa sommar blir det Peace&Love för tredje året i rad och sen blir det antagligen Emmaboda eller Arvika . Jag längtar efter sommaren och jag vill inte ha kylan . I och för sig så längtar jag galet efter att åka bräda igen och ha en solig dag i backen ! Troligtvis ska vi åka med Nicolinas famlij igen och yes , jag längtar .
Så innan det får bli sommar med festivalande får det allt ta och hända lite saker innan .

27 OKTOBER

image26

Maskerad säger jag bara .
Nicolina , Sara och Kicki bjöd till maskerad och det var riktigt ruuligt .
Tack , tack säger jag bara för det var en bra kväll , natt och morgon :)

  


26 OKTOBER

Idag är det mindre än en månad kvar och ikväll är stunden då premiärspelningen spelas .
Jag menar självklart Lars Winnerbäck - 2007 - Daugava .
Det är 26 dagar kvar fram tills att vi får stå längst fram i annexet och nästan kvävas av ren lycka . För det är väl ungefär det vi kommer att göra skulle jag tro . Halvt kolappsa där framme bara för att vi är så otroligt nöjda . Jag längtar och jag vet att det är många andra som också längtar . Inte bara jag och mina kompisat utan alla Lasse Lover , haha , ute i landet . Alla går vi nu som på nålar och bara väntar tills Kungen besöker just våran stad och förgyller vår höst med sin underbara musik .
Aah , musik gör livet värt att leva .  Yäs yäs yäs .



" Du går nedtryckt i två alldeles för grova skor, det börjar visst bli höst och den är lika spottad på som begagnade bröst . Det blåser på, nu faller löv, det börjar om. Jag säger Kom, här är livet, här är världen vi ska leva i . Vi, och alla duvorna på marken, alla fåglarna i skogen. Alla mänskorna i parken, alla herrarna på krogen . Här finns ingen som kan döma, här finns ingen mera lärd om ditt liv, om din stad, om ditt land, om din värld . Det kommer alltid tillbaks, med veta-bättre-direktiv till en värld, till ett land, till en stad, till ett liv . Några smulor till duvorna, min vän sen går vi hem "

25 OKTOBER

image10


Min katt har tillbringat kvällen med att slicka på mig .
Det måste ärligt talat vara något fel på henne , haha , hon slickar på allting inklusive på mina kläder och jeans .
Mjhihi min katt är knäpp och hon är min allra käraste vän , hon är ibland det bästa jag vet .

25 OKTOBER

image9


Idag har jag varit ute och promenerat med mitt kära Trasegull medan Batman skrittade Svarten .
Det var tokmysigt med alla de färgglada löven och hästarna som var varma och sköna under deras täcken .
Jag höstpyntade Trasan med ett löv i grimman och Svarten skruttade på . Jag och Batman pratade massa och Svarten ville bara göra som Trasan . När vi kom tillbaka till stallet drack vi varm choklad , mmm .

25 OKTOBER

Frågan är om det gör oss glada eller om vi i själva verket borde bli livrädda för oss själva och för hur vi tänker ?

Studiebedraget kommer varje månad , år efter år , men ändå blir jag lika glad varje gång det är dags för kontot att bli påfyllt . Vem blir inte det , det är jag och resten av världen som lyser upp lite extra när pengarna kommer . Varje månad kommer pengarna och varje månad blir jag exakt lika shoppingsugen ! Det går inte att göra någonting åt det och det stillar sig inte förens jag går ut genom den plingande dörren med en påse i handen . Mm , jag måste helt klart erkänna att jag blir så galet glad av att köpa kläder , och aacessoarer ! Älskade halsband , väskor , sjalar , örhängen , hårprylar ! Jag kan inte vara i stan och gå i affärer utan att komma hem med ett par örhängen eller ett halsband , det går inte . Jag har en riktigt stark förkärlek till sådant och jag älskar det .  :)
Igår var jag med några kompisar i stan och vi spenderade dagen genom att fika och gå i affärer. Vi skrotade runt på bästing söder och jag fastande såklart på monki . Jag hittade en toksnygg mörk , mörk marinblå kjol med hög midja + en silverfägad slikes tröja , och det var kärlek vid första ögonkastet ! Det fanns inget annat än att jag skulle ha de två plaggen och efter mycket krångel med mitt dumma , dumma kort så blev kläderna mina . Det är löljligt , nästintill patetiskt , hur glad man kan bli för lite ihopsytt tyg , men oj vad glad jag var när jag höll ett stadigt tag runt plastbanden på min påsen och vi fortsatte götgatan ned . Riktigt , riktigt glad .
Då är frågan vad den där tillfälliga lyckan är för någonting egentligen ..? Jag kan säga att jag fortfarande blir tokglad när jag tänker på mina köp och det kommer jag antagligen bli ett tag framöver , men den där kjolen och den där tröjan kommer inte göra mig innerligt lycklig i längden . Dem kommer knappast att , på ett ordentligt och grundligt  sätt , hjälpa mig med mitt liv och göra mig mera lycklig . Men egentligen , vem säger att allting måste ses i ett längre perspektiv och långsiktigt ? Om den här kjolen gör mig glad några dagar framöver , ska jag inte då få vara glad och lite små stolt då ? Vem ska dömma mig och påpeka att jag inte värderar "rediga" saker högst , vem ska säga till mig ? Och framför allt , ska jag eller varför ska jag överhuvudtaget bry mig ? 
Konstaterandet är att det gör mig glad just nu men hjälper mig egentligen inte .

Frågan är om det gör mig glada eller om jag i själva verket borde bli livrädd för mig själv och mitt sätt att tänka ..?

23 OKTOBER

Jag måste bara tilläga hur galet mycket jag tycker om denna häst . Det finns absolut ingenting som kan , på något ynka sätt , komma i närheten av att förklara hur mycket hon betyder för mig .
Ingenting , absolut ingenting . 
Du är ibland det bästa jag har och jag vill att du ska stanna länge länge till .

image8

Älskade Alis Trace , käraste Trasan

23 OKTOBER

" I forced her up to say ,
it doesn't matter cause he's leaving anyway . "


 

the buthchers wife


 

Jag har verkligen , verkligen , verkligen fastnat på den här låten och jag kan inte låta bli att lyssna på den gång på gång , om och om igen . Det går inte , det är helt enkelt för bra . Tack tack tack kära gud för att du under dina sex skapardagar kom på musiken och lät den finnas med i våran lilla värld . Jag är oerhört tacksam och vet inte om jag överhuvudtaget skulle klara mig utan den . I detta fall skulle jag vilja tacka The Stereo in iris för denna kaotiskt braiga låt . Så äcklig bra bara .
Texten är abolsut det bästa med en låt , utan en bra text blir det ingen ärligt , hjärteligt , bra låt . Jag kan tycka alla musikstilar är bra , lyssnar på allt skulle man kunna säga . Men det spelar ingen roll hur bra musiken är och hur duktiga musikerna är på att spela , fixa och trixa . Jag kan inte innerligt älska en låt om den inte har en bra text . Texter är bra , texter är bäst .




" I'm jumping when you jump, but love is just not for us.
As stupid as this may sound, I'd like to keep my vows "


Åter igen tack .

21 OKTOBER

Herregud .
Jag har aldrig i hela mitt liv skådat ett sådant stökigt hus . Aldrig , icke' sa' nicke' ,  en chans . Jag har aldrig ens varit i närheten av det . Men nu allesammans kan jag lugnt säga att jag har sett bland det värsta . Det såklart att vi visste att det inte direkt var ett välstädat hus vi gick och lade oss i , men jag tror ingen av oss kunde fatta hur satans koas det var . Synen när jag steg ur sängen imorse och gick ut i hallen,  haha , jag trodde jag gått fel . När jag sedan motviligt började ta setgen nedför trappan , bombnedslag  . Det är väl så jag enklast kan beskriva vad jag såg . Helt jäkla otroligt vad människor i onyktert tillstånd kan ställa till med . Vi ägnade sedan hela förmiddagen , någonting runt 3½ timme , åt att städa . Problemet var att vi liksom inte visste vart vi skulle börja . Tillslut blev det någt i stil med , jag tar ölburkar och du tar flaskor och sen städade vi . Jäklar i min själ vad vi plockade och fixade , torkade och dammsög .
Men alla ska veta att jäklar i min själ vilken kväll , natt , morgon det var alltså . Matildas maskerad blev bäst , bäst och det är fel på den som inte hade roligt . Alla var jätte fint utklädda och allmänt glada , trevligt . Jag tror att kvällen innehöll det mesta som en riktigt bra partykväll ska göra , så som bl.a. pratpratprat , dans på golvet och dans på bordet , folk i garderoben och folk på toaletten .
När vi städat klart idag så slängde vi allt i en jättelik plastpåse . Den var sjukt stor och det fick plats massor av skräp och ludd , haha .. När vi sedan konkade iväg med den , som vi förövrigt var tvugna att vara fyra stycken för , konstaterade vi att i den där påsen ligger hela gårdagens fest .
Nöjda , vi var nöjda .

19 OKTOBER

image7

Matilda Min Vilda

Grattis på födelsedagen, du är bland det bästa jag har och jag tycker så mycket om dig .
tack för att du är min bästis Batman ,
/ din Spiderman .

19 OKTOBER

Jag har lust att skriva ett riktigt tvättäkta "Hej Kära Dagbok" inlägg .
Jag har så otroligt mycket inom mig men när jag sätter mig här för att försöka sätta ord på vad jag känner, fastnar känslorna innan dem ens hunnit bli ord . Det går inte helt enkelt. Jag vet inte vad jag känner , jag vet inte vad jag tycker , jag vet inte vad jag gör . Jag tycker att jag är bra och är ibland nöjd med mig själv, men jag tycker inte att jag duger . Men då är frågan vem sjuttongubbar jag ska duga för, för andra ? Är inte själva saken att man ska försöka vara sig själv, stolt över det och framförallt nöjd med vad man är ..? Att jag ska tycka jag är söt, rolig, intressant , men nej det tycker inte jag att jag är .

Buu det här var alldeles för allvarligt och jag kan , som sagt var, inte uttrycka mig på ett sådant sätt jag som vill. Så därför blir det inte bra . Nej , jag återkommer imorgon och förhoppningsvis har jag hunnit lyssna på tillräckligt mycket musik för att jag ska ha hunnit sammla ihop mig lite innombords . Nu ber jag en stilla bön till min Ipod att den ska hjälpa mig med min ovishet . Jag behöver helt enkelt en "ligga i sängen, fundera och lyssna" kväll . Antagligen är inte det alls vad jag borde göra för att bli pigga upp mig själv för studen, men för att göra det långsiktigt är det det enda som hjälper . Om ni ursäktar, ska jag nu traska upp för trappen och krypa ned i min stora, kuddfyllda säng och njuta till obeskrivliga toner så som Lars Winnerbäck .


 

"Älvorna talar om tomhet och bjuder till dans och flykten tar fart . Mellan veta och vilja går vilsen och väntar på sans och att se allting klart . Men när stormen tar fart över frosten inatt ropar sansen på värme i svavel och skratt . Det är tid för dom galna och månen är full .
Så för din och för min, men inte för kärleks skull . Kom och värm oss inatt ."


- inte för kärleks skull -


 


17 OKTOBER

Kvällen ifråga ägnade vi åt musiken .
Jag , Matilda , Evelina och Yolanda var på Cafe String där bl.a. The stereo in iris spelade .
Yes yes yes , vi avgudar dem och yes yes yes , dem tycker antagligen att vi är skitungar .
Slutligen , yes yes yes dem spelar tokbra .

lady you are wanted,
for the way you move your hands,
and the way your lips is doing what he says,
a thousand times is nothing,
if you close your eyes and say,
well tomorrow will be a dandy finer day


- Lion Song -


16 OKTOBER

Veterinärerna fann att ingenting kunde göras .
Vi säger därför adjö till Cryddan och önskar henne lycka till på sin nästa resa .
Stalllet ligger så gott som i sorg och vi kommer sakna dig .
Sötaste Cryddan , lilla äckelpäckelråtta , käraste Mrs.Scabb

15 OKTOBER

Lilla Mrs. Scabb, underbaraste Kryddan.

image6

Igår blev hon påkörd på motorvägen av en bil när hon stack ifrån Maria och Lena. Hon klarade sig men fick åka direkt in till veterinären då hon blev illa skadad och var förlamad i bakbenen. Hon tillbringade natten på djursjuhuset och ligger kvar där tillsvidare. Idag har hon fåt tillbaka en liten del av känseln i bakbena man är fortfarande förlamad. Det ska senare idag komma en nervspeciallist och undersöka henne. 
Kryddan, du är en liten äckelpäckel råtta vissa gånger när du kommer skitig och dan , men vi tycker så tokmycket om dig och vill att du ska bli bra igen och komma hem till gården .
Lilla Kryddan , vår käraste Mrs. Scabb



GRATTIS PAPPA PÅ FÖDELSEDAGEN !
Idag fyller min kära pappa år och jag tycker väldans mycket om honom.

14 OKTOBER

Jag älskar att dansa . Jag älskar att dansa med folket och att ha tokroligt , igår dansade vi som galna illrar . Helt jätte kul var det och det var först och främst underbara Mando Diao som stod för musiken . Vi hade mycket roligt tillsammans med den blåa ljusslingan och den röda moppen haha . Men igår tror jag innehöll ganska mycket av vad ett party brukar göra . Folk blev tokfulla , några filurer kunde knappt stå , det spyddes i handfatet , spild dricka överallt , kvällen innebar utehäng , rökpauser , spisen höll på att börja brinna , en del småbråkade , catfight mellan tjejer , mer intima möten , glada människor , massa musik och dans . Sjutton gubbar vad vi dansade . Efter det hittade jag ett par röda tofflor med stjärnor på och matilda lyckades få tag på en mössa haha .
Idag har gårdagen gjort sig påmind i mitt huvud och det är nu redan läggdags .
Tack gode gud för det , natti natti

12 OKTOBER

Känslan inom mig går inte på ett bra sätt att förklara med ord. Jag tror att den måste upplevas för att man ska förstå hur jag känner mig. När jag sitter här på stolen bankar mitt hjärta som om jag sprungit ett maraton och jag känner själv att mina andetag är långtifrån lugna. Mina fingrar vill inte riktigt göra som jag vill och lägger mer än gärna in några extra bokstäver i orden. Det gör meningarna så där slaskigt oläsbara och felstavade. Men det är ingenting jag kan göra någonting åt just nu, nu gäller det bara att skriva tills mina hjärtslag är lugna och tills det att mina just nu så svårstyrda fingrar vill göra som jag säger åt dem. Det enda som finns i mitt huvud är att försöka uttrycka mig genom ord.


För knappt en vecka sedan avled en pojke i Stockholm dagen innan han skulle fylla 17 år. Hans namn är Riccardo Campogianis och han gick på Kungsholmens gymnasieskola. Han misshandlades av 5 killar i 16 år åldern vilket ledde till så kraftiga skador att han i söndags avled på sjukhuset. I misshandeln innebar bland annat att gärningsmännen hoppade på Riccardos huvud. Han miste sitt liv vid 16 år ålder.


Det är helt oförlåtligt och det finns inga förklaringar som på något ynka litet sätt av denna hemska historia kan ursäkta vad som skedde den natten. Det spelar ingen roll om Riccardo inte var guds bästa barn eller om han var det, det är inget skäl till att misshandla en levande människa så grovt att han mister sitt liv. Det ska inte spela någon roll. För vilken anledning ger en människa rätten att ta någon annans människas liv?


Vi satt och fikade i gamla stan på eftermiddagen innan jag och mina kompisar satte kurs mot Kungsträdgården. Vi kom dit strax innan 17.00 men lyckades glida in på sidan av scenen långt fram. Folk, folk, det var människor överallt. Helt galet mycket folk var det. Det var tokdåligt väder det blåste halvt storm där vi stod och trängdes. Under manifestationen pratar bland annat programledaren Hasse Aro, polismästare för City Stockholm och socialborgarrådet Ulf Kristersson men ingen gick hem så hos oss lyssnare som Anton. Anton, Anton och återigen Anton, vilken jäkla grabb. På mindre än en vecka har han startat teamet bevara oss från gatuvåldet på Facebook och fått över 88 000 människor med sig. Visst, alla talarna sa sina fina formulerade meningar och hade väl genomtänkta tankar, men det var ingen som på långa vägar var i närheten av hur mycket applåder Anton fick när han talat klart. Det flög omkring en helikopter över området och det hade varit riktigt coolt att sitta däri och se ned över alla oss som var där. Men det som absolut berörde mig mest var när det hölls en tyst minut. Jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva det, men det kändes likt att vi befann oss i en jättelik bubbla. Som att vi i Kungsträdgården för en kort stund blev så otroligt sammanbundna och bara fanns där och då. Att vi var i vår egna lilla värld som för en minut helt stannade upp, medan resten av Stockholm fortsatte som vanligt. Det var tyst, riktigt tyst och det enda som hördes var bruset från runt omkring. Det var en häftig känsla, så stark och så otroligt känslosam. Alla var vi där av en anledning och det att vi inte orkar mera. Allesammans vill vi försöka få bort gatuvåldet från vårt samhälle och det innan det kräver sitt nästa offer. Någonting måste göras och det finns ingen annan väg, och inget annat svar, än att vi måste hitta en lösning.


Jag stod där bland tiotusentals andra människor och vi hade allesammans någonting gemensamt. Vi stod där i vår tystnad medan tankarna och känslor for omkring i hundranittio. Det var en mäktig känsla som på samma gång var så ohyggligt underbart skrämmande. Jag stod där och tittade upp i himlen och jag kommer fortfarande ihåg känslan. Aah, jag är sjukt glad för att jag var där igår och det känns riktigt bra. Det känns bra att jag på något sätt visat att jag inte tycker det är okej för en människa att beröva en annan på dens egna liv.


11 OKTOBER

Jag är arg .
Arg för att jag inte är 18 år och arg för att spelningen är från 18 år . Jag satt helt fridfullt på tåget och bläddrade igenom city när jag av en händels blickade ned över en sida och får se på en rubrik där det står någonting i stil med ; 4saker att se idag . Där är en bild på the stereo in iris och det står att dem ska spela på stampen ikväll ! YEs tänker jag innan det går upp för mig att jag inte kommer in . Skit . Det som gjorde mig riktigt klading gjorde mig senare riktigt sur , sur på Gud helt enkelt . Varför kunde jag inte få vara ett år äldre , baah varför ?? Nej inte det inte , nej varför ska gubben i himlen vara snäll mot mig . 
Som tur är mötte jag mamma när jag kom hem och vi åkte och shoppade . En klänning , ett par leggings och en riktigt riktigt fin sjal hittade jag . Med shoppingen är jag toknöjd . 
Tack och hej  .

10 OKTOBER

Jag körde helt enkelt halvt ner i diket framför oss . Det är väl så man lättast kan säga det , rätt och slätt rakt ut liksom . Istället för att backa så , hm , råkade jag typ köra framåt och jag och mamma liksom en kängru hoppade ned bland gräset med bilen ... Som tur var finns det väldigt många snälla själar på denna jord och det var minst fyra killar som kom och ville hjälpa oss . haha . herregud alltså ...! sen ringde vi en bärgninsbil som fick komma och dra upp bilen innan vi kunde bege oss hemåt igen mjhihi . Jag är obeskrivligt glad att jag körde med mamma och inte pappa, dessutom var det inte helt fel att han inte ens befanns sig i landet utan är i danmark . Som tur var sa han att han älskade mig i alla fall och det var väl tur . Nästa gång tar vi och lägger i backen innan vi börjar köra .

10 OKTOBER

Jag är ledig idag men ställde klockan på 09.00 för att sedan ta med mig hunden och sticka ut och springa . Menar denna förmiddag på att jag var dukltig och motionerade för ett hälsosammare liv, eller var det endast en plöstlig nyttighetsinvasion i mitt huvud . Hm' svårt att säga , men jag håller på det första . Nu ska jag äta lunch innan jag tar med mig hunden ut på ännu en promenad . Hundar är krävande varelser men dem ger liksom tillbaka det genom att bara finnas där . Dessutom är det höst nu och hunden gillar att leka med löven . Hon är söt hon :)

image4


Grattis mormor på födelsedagen !

9 OKTOBER

idag har jag , matilda och yolanda enats om att vi är bästisar . Helt enkelt är det vi tre mot resten av världen .
Det var kul att rida , jag hm' slutade tidigare och jag umgicks med mina bästisar och resten av ponnyungarna mjhihi . Nu sitter jag hör och tittar på desperate housewifes med mamma :)
imorgon har jag högst en lektion mellan 10.30 - 11.30 eller så är jag helt ledig och sen på torsdag är jag helt ledig . Livet är ganska jobbigt vissa dagar .

8 OKTOBER

Vi kan inte hjälpa att vi är födda till superhjältar . Det är inte mycket att göra åt , det är bara för oss att fortsätta rädda världen från dess undergång . Förutom det ska vi smälla lite fler bomber , Flyga några fler varv runt jorden och svinga oss omkring i nät .

Spiderman - Batman - Superman

7 OKTOBER

Kul .
Kul att jag och Yolanda kom till stallet i går morse vid 06.00 på morgonen för att jobba hela dagen . Det hela blev ännu mycket roligare när jag öppnade dörren, kikade in och insåg att allt inte stod helt rätt till . Det hela fulländades liksom när jag tände lampan och det vi såg framför oss var en stallgång som var fylld med upp til 10 cm högt vatten . Kul att vi fick vada igenom vattnet så bäst vi kunde i våra tygskor, rota fram gummistövlar och sedan dra omkring på hövagnen och fodra alla hästarna medan vi plaskade omkring där. Jag säger bara kul .

5 OKTOBER

Fredag igen ,  yes yes fredag igen säger jag bara .

Gårdagen spenderade jag med min mormor i stan genom shopping m.m. Det var mycket trevligt och jag hittade mycket fina kläder som jag fick med mig hem . På eftermiddagen hade jag två helt onödiga lektioner och åkte sedan hem med matilda min vilda . När vi kom till väsby bestämde vi oss för att hylla kanelbullen och köpte med oss några bullar till stallet där vi fikade med folket . Det var skoj och mjhihi va jag tycker om alla ! Fikandet följdes av en tokmysig uteritt med matila och yolanda och våra hjärtan . När vi satt på våra kära pollar och tittade ut över Lövsta så var det så galet vackert . Det är just för sådana stunder som man orkar slava i stallet , orkar släpa ut dem där dumma hästarna i hagen på morgonen och orkar ge allihopa mat flera gånger om dagen . Det var höstens första riktiga höstuteritt för min del och det var så mysigt :) Vi var glada och jag tror hästarna var ännu gladare än oss , bäst helt enkelt .

image3


Idag har dagen flytit på ganska bra och jag har hunnit med att ta skolfoto och fika med maria efter skolan :) Snart är det enchiladas som gäller till middag och sedan ska jag och Yolanda åka till stallet och göra lite arbetssysslor . Vi är så smarta att vi gör i stor sätt halva jobbet idag så inte allting kommer imorgon .
Yes I know I'm clever mjhihi .
När jag nästa gång skriver något kommer jag antagligen vara galet trött , förbjudet trött , helt obeskrivligt trött . Det är på grund av att jag slavat på stallet hela dagen från klockan 06.00 på morgonen , dessutom ser jag nu att jag redan jobbat i 20 minuter om 12 timmar . det i sin tur gör så att jag inte vet om jag ska skratta eller gråta ..? I alla fall , jag har slavat och är dödstrött , men jag kommer att ha umgåtts med min bästa yolanda och alla hestarna hela dagen så det gör det på något konstigt sätt alldeles hesmkt mycket värt det :)

hej då , någonting lever pastej .

3 OKTOBER

Nu är det officiellt höst . Verkligen jätte jätte höst är det nu, med rödgula blad och små kalla vindar . Vi satt och åt frukost imorse när pappa mumlade att det snart skulle vara snö när vi sitter och äter våra mackor och dricker vårat te . Jag visste ärligt talat inte vad jag skulle göra, var det meningen att jag skulle skratta eller gråta ? Help me var det väl enda jag kunde tänka i den stunden . För det var mörkt , riktigt mörkt , och det såg sådär smårott ut när man kollade ut i trädgården . Aah tänkte jag, jag kunde faktiskt inte annat än att hålla med honom. För innan vi hunnit dricka klart våra tekoppar så sitter vi här och blickar ut över en snötäckt gran, som alltid står precis utanför fönstret här på baksidan . Ljusbeslysningen sitter i den och man kan inte undgå att det ser hemtrevligt ut när man ser den från gångvägen bakom huset . Snön ligger på staket som gränsar mot grannen och hunden ligger ute och smälter liksom lite in i det mörka ljuset . Man ser henne mest på grund av ögonen som blänker och den starka kontrasten mellan den vita snön och hennes kolsvarta päls . Men just nu har vi en vackert höstblå himmel med solnedgången som färgar löven i varma eldiga färger . Solen lyser in i små strimmlor här på köksbordet och mormor står och lagar mat åt mig och bror .  Imorgon ska jag möta henne i stan och vi ska luncha och möjlitvis köpa kläder till matildas , förhopnningsvis, kommande maskerad . Det kommer att bli bra och jag är helnöjd med vad jag i sådana fall ska klä ut mig till mjhihi .

Mormor ropar att maten är klar så nu är det dags för påfyllning av magen .
Jag tror dessutom att jag har världens bästa vänner .

RSS 2.0