31 DECEMBER . 2009 var nog inte min grej , men ändå ganska bra

precis som martina skrev ;

2009 var inte mitt år .

 

det har haft sina höjdpunker , jag har haft fasligt roligt och träffat så mycket nya människor , men det har helt enkelt inte varit det bästa året . i och för sig har jag svårt att tänka mig att något framtida år ens kommer komma i närheten av förra årets 2008 . 2008 var alla tiders , det var ett helt underbart år och jag är tveksam om 2010 eller något annat år kommer kunna ta sig förbi upplevelserna och alla minnen därifrån . 2009 började med en evig karusell med kärlek eller inte kärlek och fortsatte med ett sådant osug på socialitet att jag aldrig upplevt dess like. efter det har det liksom rullat på , dagarna har kommit och dagarna har gått . ingenting har riktigt hänt , jag har mest funnits . fast egentligen borde jag väl ha förstått redan förra nyårsaftonen att det kommande året skulle bli lite sådär , förra nyårsnatten var förjävlig . sedan inledes året med att den värsta dagen i mitt liv slogs rätt i mitt ansikte , dagen då jag trodde att jag skulle sluta andas och dagen då jag faktiskt kände hur mitt hjärta gick sönder . den 8 februari kom och jag var tvungen att lämna ifrån mig mitt livs kärlek , Alis Trace , Trasan . efter den dagen vet jag egentligen inte om jag i både hjärta och skäl har varit helt ärligt glad och lycklig .

 

sen kikar jag efter i min gamla kalender och kommer att tänka på att jag började med att tatuera in en G-klav på min vänstra underarm . på sportlovet åkte jag , Gisela och Yolanda till Hedemora och shoppade secondhand , och veckan efter åkte jag till Nordirland med klassen och herre min skapare vad vi levde den veckan ! redan 3 dagar efter att vi kom hem gick den största av alla studenskivorna av stapeln , den 18 mars var det Rockbach . för att fortsätta med alla festligheter tog jag och Yolanda tåget ned till Strömstad och hälsade på John och Emma i slutet av mars , och här någonstans började jag rida Akrobat . helt plötsligt var det dags för mösspåtagning , vi var på Åland och Yolanda , Karin och Maria slängde sina vita mössor i luften . 6 dagar senare skrevs de sista raderna i boken om min egna skolgång och den 11 juni tog jag studenten . vi inledde sommaren med att åka till Peace and Love och såg band som Babyshambles uppträda för oss . inte mindre än en vecka efter hemkomsten packade vi om våra festivalväskor igen och drog till världens bästa Hultsfred ! när juni började närma sig sitt slut kom Katja upp till oss och därefter åkte jag med henne ned till Nässjö för att klappa kattungar och baka snickers . augusti startade med ett stenhårt träningsläger på Runsten , och Akrobat har varken innan eller efter varit så fin som han var den veckan ! För att ta vara på allt slit passade vi på att tävla lite , men prinsen blev dålig och har väl fortfarande inte riktigt kommit tillbaka efter det . jag fyllde 19 år och här inleddes en helt tokigt intensiv partyperiod . vi hade tagit studenten , sporadiska jobb och hade ingenting bättre för oss än att pimpla vin mer eller mindre alla dagar i veckan . jevlar så roligt vi hade det hehe . som för att rädda våra levrar från undergång fick de flesta av oss jobb och skoluppgifter att göra , och att springa runt på klubbar och krogar mest hela tiden var inte längre en vardagssyssla ( tack gode gud säger våra kroppar ) . meeeen , än var vi inte beredda att ge upp och för att tillfredsställa våra inre partybävrar farade jag och Yolanda ned till Göteborg ( dit hade nämligen Emma och John flyttat ) , och veckan där i John lägenhet tror jag var en av de bästa i mitt liv . den sista tiden och månaderna har jag mest jobbat fem eller sex dagar i veckan och ridit på den lilla lediga tid jag haft . så visst har jag haft roligt ! väldigt mycket vänner och väldigt mycket vin och väldigt mycket hästar , och framförallt förbaskat väldigt mycket tacos .

 

jag har nog inga speciella förhoppningar om 2010 , jag tänker mest att det blir som det blir och jag får väl göra så gott jag kan . jag har lite idéer och saker bestämda som pekar mot en bra start för 2010 , så jag tänker nog hoppas på det bästa och ta det med ett leende .

 

hade det så trevligt kära vänner ,
nu ska jag dricka champagne !


30 DECEMBER . Fast nu 31 DEC , och igår vare vilt !

tidsuppfattningen blir helt fucked up när man inte sover på nätterna , det kan vi konstatera . när man är uppe en hel dag , dansar hela natten istället för att sova och sedan glider in i den nya dagen utan att det egentligen har blivit någon markering om att allt börjar om på nytt, så blir allt väldigt förvirrande . inget avstamp för ny dag med nya utmaningar , allt bara fortsätter och blir till en enda salig röra av klockslag och händelser . mycket intressant .

 

igår var ..
jisses . herre . det var , öh , haha . den bästa beskrivningen jag kan ge är att igår var en riktigt baba-kväll . ni som har dansat sönder era fötter och spontanhånglat med främlingar på detta place vet precis vad jag menar när jag skriver så , och för er andra så prova det någon gång . det är konstigt men samtidigt lyckas man nästa alltid ha kul . det är en källare full med indiekids som dansar alldeles för många på ett litet dansgolv ,  det är toaletter utan lås och hångelvänliga väggar att luta sig mot när man har hittat sin McDreamy för kvällen . typ så .

 

jag hade tänkt att skriva hur vi lyckades fördriva tiden , men raderade det just för det blir liksom bara tramsigt att försöka berätta . jag hade i alla fall jevligt roligt . tror jag . vi kunde inte riktigt minnas när det slog till , men slog till gjorde det och vingligt var det , men sådär mycket lagom perfekt . som vanligt innehåller dessa kvällar mycket oförutsägbart , och alla kan vi väl vara överens om att även denna kväll gjorde det . mycket märkligt men mycket kul . ehehehe . förresten lämnade yolanda mig utan sovplats klockan 03 eftersom hon sprang iväg för att samla sugmärken , och jag fick åka på grabbparty i västertorp . igen . intressant .

 

när jag kom till medis idag igen köpte jag tunnbrödrullar , traskade hem till yolanda , och så kollade vi dirty dancing hela eftermiddagen . världens kanske bästa frukost , eller annan måltid . det var ångest , skratt och förundran som gällde där vi låg under varsitt täcke i soffan och fnissade åt oss själva och världen . trots att jag fortfarande inte har sovit någonting sedan i förrgår natt så tycker jag att livet är ganska helfint just nu , och jag är så himla glad för kvällar som igår .


28 DECEMBER . Hela livet var ett discoooow

dessutom var vi på wolle i lördags och drack vin ,
och då lyckades matilda ta denna bild på mig och nicco !


28 DECEMBER . Små spontana saker är bra

det var tacosmiddag blandat med vin och vattenpipa som serverades till förrätt igår kväll . till huvudrätt var det våra vänner i joackim zwahlen & kompaniet som spelade på strand , och efterrätten hade vi redan klar för oss innan vi gick hemifrån . meningen var att vi skulle ta hornsgatan ned och promenerat hem till götgatan och nicco , köpt en tunnbrödrulle på vägen och kollat på fucking åmål , innan vi planerat att svimma av trötthet och nöjdhet i sängarna. 


men sen vart det ju inte så att vi följde hornsgatan , fyllekäkade och somnade på en halvminut .  vi hamnade i västertorp . där var vi ascoola och spelade tecken på playstationet och insåg att det antagligen aldrig förr hade varit en samling unga människor som varit så dålig på skiten . efter det minns jag inte vad vi gjorde men plötsligt var klockan närmare 05 och två av oss fem hade däckat . sen blev det gamgammal dokumentär-film om knarkande ungdomar och någon gång där på morgonen så sattes en radio-dokumentär på om lasermannen . sen kom det sig liksom aldrig att vi somnade ordentligt , för någon var alltid vaken och lyckades väcka någon annan , och helt plötsligt så var klockan 08 och ett onödigt telefonalarm ringde sjuttioelva gånger . då var det ju bara att ge upp tanken på att ens försöka slumra , så vi klickade fram family gay och kolla en halv miljon youtube-filmer och klipp istället. jag vette fasen hur , men på något sätt lyckades vi ta oss samman , samla ihop våra saker och ta oss därifrån innan vi växte fast under täckena . david hällde i sig 2 liter äppeljuice och jag och anka åt med ett leende på läpparna tacos till frukost . vissa mådde bättre än andra , men antagligen såg vi alla lika slitna ut där vi släpade oss fram mot tunnelbanan .

 

nu är jag så trött att det känns som tusen nålar pickar mig i ögonen , aj aj aj . jag ska få sova i min egen säng utan att behöva trängas med någon som snarkar i mitt öra eller diskar en stekpanna runt 06 . det ska bli skönt , men jag hade nog väldigt kewl igår/inatt/idag .

allt var bara tequilshots och twistande på dansgolvet !


28 DECEMBER . Så blir livet lite bättre



























finfinfina katt !


25 DECEMBER . Julafton





















alla fick paket , även katten !
i mina paket öppnade jag bland annat upp en röd pussmunstelefon ,
 en hultsfredbiljett och ett finfint objektiv till min kamera ! jag är så nöjd !
fast det bästa på hela dagen var som vanligt att åka upp till stallet på
morgonen och rida julaftons-kadriljen ! bättre start kan man inte få , underbart

24 DECEMBER . Puss på puss !

julafton .
det har varit julafton idag !
det har varit ännu en underbar julafton !

och jag har blivit ägare av en röd pussmunstelefon !!

23 DECEMBER . Pulka åks bäst på natten

inatt åkte jag och yolanda och nicke och kv och jacob pulka !
när vi kom tillbaka strax innan 03 hade jag så många isklumpar i håret att dem inte gick att räkna ! allt var genomblött och vi var nog riktigt riktigt kalla , men det kände vi inte då ! att blanda vin och romochjulmust med pulkaåkning kan jag tala om blir en alldeles förträffligt trevlig kombination om man håller sig till att åka i diken ! jag tror aldrig att jag har lyckats svälja så mycket snö och haft så svårt att ta upp mig för den pytteyttelilla uppförslutningen vi överdrev och kallade backe förut , och det var många år sedan jag uppskattade ett tefat så mycket som imorse !

en fin kväll ´
med fina människor ,
och sen tunnbrödsrulle till frukost idag ! FINT !

22 DECEMBER . Hackspetten pickar frön från havrebollen

10 minus grader
knalblå himmal
massor av snö
ledig från jobbet
en mamma med jullov
en förväntasfull katt

det kan inte bli annat än en vinterpromenad

21 DECEMBER . Trygghet och cancer i örat



jag har pratat i telefon så länge med gisela nu att halva mitt ansikte är lika varmt som vattnet i en nyupphälld tekanna . jag kommer ihåg huvudsakerna vi pratade om men hur vi lyckades prata så mycket om varje sak eller så lite om många saker däremellan förstår jag inte riktigt . fast egentligen pratade vi inte så mycket , vi satt mest med varsin telefon tryckt mot örat och sa väl inte så mycket . någon sa någonting och sen var vi tysta , och sen sa någon någonting och sen var vi tysta igen . så skrattade vi lite hjärtligt och gamla bilder från äventyr vi varit med om tillsammans . minutrarna gick och kvartarna gick och halvtimmarna gick , utan att vi riktigt hann märka det  . telefonsamtal utan aktiva samtal är defenitionen av trygghet .

jag får gärna cancer i örat och en smällt kind på kuppen ,
jag älskar sånna' här telefonsamtal .

20 DECEMBER . Lalala walking lala winterland lala

jag tror inte att folk på ickesnöiga-ställen i landet
förstår hur mycket snö vi har om vi säger att vi har mycket
snö . saken är den att det inte finns en människa här i
stockholm som överhuvudtaget ens kommer ihåg senaste
gången det var såhär mycket snö här omkring !

pappa gick i alla fall och köpte en utomhusgran för någon
vecka sedan , men det var väl naivt av oss att tro att vi
faktiskt skulle få se den också . bänken där bredvid har
druknat ganska bra den också . den är typ borta .



men jag älskar snö och är lika lycklig som ett litet barn !
inatt fick jag och maria promenera hem från nattbussen med
snö som räckte enda upp till knäna på oss ! vi dansade fram
där vid 04 någongång , sjöng jullåtar i stämsång och tyckte
att livet var sådär fantastiskt fint som det bara kan vara när
man är riktigt riktigt nöjd !


20 DECEMBER . Julmarknader

för att lyckas med sådant som vi inte lyckas med så ofta så åkte
mor far dotter son igår in till staden och promenerade kors och tvärs ,
kollade julmarknader och dem som tålde smakade på äkta gotländska
brända mandlar ! finfint !






19 DECEMBER . Dance with somebody

5 dagar kvar till julafton och ikväll ska vi dansa !
jag är på middag hos bredbergarna med tränare johan lundin
och jag tror att mitt vinglas har blivit påfyllt minst 8 gånger hittills !
vin och champagne gör att livet känns lite bättre just här och nu
och ikväll tänker jag ha jättejättejättejätte kul !

18 DECEMBER . Mitt hjärta

jag klappar och pussar och borstar och promenerar och masserar och lindar och smörjer och tvättar och klär på och klipper och putsar och pussar igen , och igår kunde jag för första gången skritta på henne igen ! 

idag skrittade vi ut morgonsolen , jag trasan och katten . solen lös och det var klarblå himmel och det är få gånger som jag har känt mig så nöjd som då .





det är lite läskigt nästan , att hon på en dag har fått mitt hjärta att slå med lite extra energi och fått mig att le åt sådant som jag inte hade lett mot för två dagar sedan . allting hänger på en skör tråd och det ballanseras på en ostadig lina , men sedan igår eftermiddag har livet känts lite väldigt mycket bättre .

15 DECEMBER . Underbart !

såhär såg det ut när jag vaknade imorse !
det har snöat i närmare 1.5 dygn , konstant !
det är över 2 dm snö utomhus ! uuuuuunderbart !







15 DECEMBER . Snö !



15 december och helt GAALET mycket snö !
jag drog upp rullgardinen nu för en litenliten stund sedan och PAM !
jag höll på att ramla omkull av ren chock ! SNÖ ! verkligen snö SNÖ !
jag är så himla glad ! typ 1.5-2 dm snö ! jag kan inte sluta le !
däremot vet jag inte hur jag ska ta mig till jobbet ,
för cykla lär då inte gå att göra , men det är jag bara glad över !

13 DECEMBER . Det var bättre förr

alltså .

jag kommer verkligen ihåg den där upprymda känslan inför att varje december få en chokladkalender som barn . det liksom kittlande i fingrarna och man kunde inte sluta längta tills man fick öppna dagens lucka och kolla vad det var för julmotiv på den lilla chokladbiten . jag kommer verkligen ihåg hur roligt jag tyckte det var .

eftersom jag och min bror vägrar att bli stora , och fortfarande älskar allt det barnsliga med julen , har vi även i år en kalender av detta slag . nu för tiden är det väl mer en rolig grej , men det är en rolig grej som vi inte har några planer alls på att släppa taget om .

nu sitter jag här i min säng och har öppnat de fem första luckorna idag (uppspeltheten kanske inte är lika stor i dag som för några många år sedan eftersom jag har glömt bort den tills nu ). tittar jag på bilden på framsidan så kan jag konstatera att jag tycker att tomten med sitt pickochpack ser mer skräckinjagande än inbjudande ut . dessutom smakar chokladen sämre än lidels egna . man liksom känner sockerkornen och det känns som om dem har tryckt ned den billigaste blockchokladen någonsin i dem där lilla formerna . ingen höjdare .

meeeen , jag risken att jag inte skaffar mig en nästa år är minimalisk .

12 DECEMBER . Nu ! Snart !

Wolle !
Nu !
Snart !
Vin !
Nu !
Snart !
Vänner !
Nu !
Snart !

Bra !!

11 DECEMBER . Ensamt är fint

det snöar ute .
små små söta lätta flingor dalar ned .
jag ser dem genom fönstret när de faller i
ljuskäglan från belysningen här ute på gatan .

jag tänker nog åka till stan själv ikväll .
jag vill göra någonting men jag vet inte om
jag orkar umgås . skulle jag möta någon som
jag kände så skulle det vara hur trevligt som 
helst , men jag orkar liksom inte höra mig för .
jag älskar att sätta mig i biografsalen och inte
behöva tänka själv i kanske två timmar framåt .
därför tror jag att jag tar och går och ser en film . 
det skulle vara ensamt och fint .  







eller så går jag på en liten modevisning
med några vänner , vi får se .

10 DECEMBER . Wolle kanske i fara !

alldeles nyss ringde jag till min käraste vän yolanda och hon svarade och jag berättade att det är någon och några som har kört ned en borr för att fixa någonting och lyckats borra ned till tunnelbanegångarna och ett tåg där nere nästan kört in i skiten och blivit lite krossat fast inte så farligt . det läskig var inte det där små detaljerna med tunnelbanan människor i fara och borren , det läskiga var att det var på Wollmar Yxkullsgatan det hände , PRECIS framför vårat käraste Wollmars ! TÄNK om det hade eller har hänt någonting med Wolle , VAD ska vi göra då !?    yolanda svarade att hon trodde att jag skulle ringa och gråta och berätta någon historia om varför mitt liv var över , och att det egentligen bara var därför hon svarade . hon skulle tydligen upp och jobba i stallet imorgon och börjar därför 06 , och nu hade jag väckt henne . sen ändrade hon sig och sa att det bara snurrade färgglada prickar i hennes huvud och att hon inte hade sovit någonting , bara armen på henne . när hon nu ändå hade lurats att bli pigg igen tyckte hon att jag kunde underhålla henne och lika gärna prata på . jag pratade på ett tag och tackade sedan för mig och sa att jag nog skulle behöva gå och lägga mig nu . yolanka började tjata om att hon antagligen skulle ha sovit vid det här laget om det inte vore för mig , men jag påminde henne om att jag faktiskt bara hade väckt hennes sovande arm . om hon bara lägger sig på armen en liten stund så lovar jag att den somnar om igen ganska fort .

jag funderar starkt på att köpa med mig en blomma , åka till Wolle , och
höra med Birre så att han och grabbarna lever och serverar öl som vanligt !


9 DECEMBER . När man är vaken då man borde sova

igårkväll var mamma var arg och ledsen på mig och min bror , och då blev jag så ledsen för att hon var ledsen och arg på mig så att jag inte kunde somna . resultatet blev att jag låg vaken till närmare 04 , nästan ashärligt . vad som förvånade mig var att 5 timmar bara lyckades nästan flyga förbi . i och för sig underhöll jag mig med att tänka ; jag hade kunnat åka fram och tillbaka till Hedemora i Dalarna på den här tiden , och jag hade hunnit till Småland och till Sälen . i alla fall .. någon gång där mitt i natten kom jag att tänka på rim . så jag viskade ;

imorgon kommer jag vara så trött 
och klaga över att jag inte sovit sött .
mina ögon kommer vara grumliga och sticka , 
mitt huvud så tungt och till sömnen nicka .
hela dagen kommer jag längta till min underbara säng ,
lika mycket som man i november längtar efter en sommaräng .


höhö .


8 DECEMBER . Perfektion





jag dör !
perfektion !
freaking perfektion !

jag undrar hur en grabb kan vara så vacker

7 DECEMBER . Många stunders skratt

haha
jag döör
haha
kolla
jafar's
ben
haha
smalare finns inte
haha


6 DECEMBER . Vänner skratt pepparkaksdeg tequila

vi samlade ihop oss , vi gamla vänner , och konstaterade att det är precis lika roligt varje gång vi ses . det känns som om vi fortfarande är 15 år , är störst i högstadiet , dricker rysk fulvodka i hemlighet hemma hos maria och umgås dag och natt . nu är vi 19 , snart 20 bast , jobbar pluggar och gör lumpen , dricker vin och glögg , och ses väl inte alltför ofta . ändå fallar det som det mest naturliga någonsin när vi allihop lyckas ha tid för varandra och ses . ingenting är förändrat , vi vet exakt var vi har varandra och jag blir lika glad varje gång jag tänker på oss ! the bullerby gang . hjierta .

sen hade min bror förfest här hemma , som självklart förvandlades till en stationär fest ,
och idag fyllde vi 6 ICA-påsar med bara ölburkar . hehe .

























alltså att dricka vin och tequila blir ju sådär när man bara har ätit en halv macka och lite potatismos . man får liksom räkna med att alla drag inte är så jevla smarta . hehe .

4 DECEMBER . Och återigen

det är hemskt att vara så ledsen att man bara skakar , att vara så ledsen att man känner hur benen liksom viker sig under än och hur det känns som om marken skälver . den där känslan när man inser att man inte får luft för att man är så upptagen med att vara ledsen . att vara så upprörd att det svartnar för ögonen och att man faktiskt tappar balansen och vinglar . den där känslan som knockar än totalt och som får än att lägga sig i sängen och inte gå upp mer på hela dagen . det är hemskt att vara så ledsen att man riktigt känner hur hjärtat tar skada .

jag klarar inte av att veta att hon inte har det så bra som möjligt .
jag måste fixa det här , måste ge henne allt .



jag älskar henne mer än de flesta och det mesta ,
det spelar ingen roll vad som hänt eller kommer att hända .
ingen kommer kunna göra mitt hjärta lika lyckligt som hon ,
kanske kommer någon göra det på andra vis , men aldrig som hon .

3 DECEMBER . Julstämning och ljuskronor

igår var det sådär underbart fint att traska runt i stan ' med sin vän . stockholm var sådär inbjudande , annonymt och alldeles perfekt för att frysa och skratta i . kvällsfika och ett trångt café där vi andades varm luft var precis lagom hetsigt och lungt . när jag gick den lilla promenaden från bussen på väg hem lyste den fullaste fullmånen över mig , och himlen var sådär isande stjärnklar . marken var täckt av ett tjockt lager frost och månljuset reflekterades , det blev nästan ljust . nästan som om det hade varit snö som låg där och värmde sig i kylan . jag lyssnade på lasse och log .












RSS 2.0