30 JANUARI . Vänner

Idag insåg jag hur små vi faktiskt är , vi unga coola halvvuxna människor som kallas tonåringar . Idag fick jag reda på att tre av mina killkopisar har en intärntävling mellan sig som går ut på att de tävlar om vem som plingar först på bussen hem mellan två speciella stationer . Så vi satt där i godan ro , bussen började åka ifrån en station, och en av killarna bokstavligen talat slänger sig på plingan och skriker HA ! Yäääs , där fick ni , yyeay ! Ett leende som inte är utav denna värld har spridit sig över hans ansikte och han ser ut som ett litet barn som precis har fått en hamster i födelsedagspresent haha . Så fruktansvärt söt är han där han sitter och är tokigt glad över att han plingade innan dem andra två ens han reagera . Efter plingandet och glädjeuttalandet blev det självklart en kamp om vem som har plingat först flest gånger och vem som leder denna otroliga tävling . Alla tre hävdade såklart att dem hade plingat först flest gånger och tillslut avslutades samtalet genom att de gick av bussen på olika stationer . Jag satt kvar på bussen sist och satt där och log för mig själv när jag tänker på hur underbart barnsliga vi faktiskt fortfarande är . Tre coola grabbar på snart 18 år som vill plinga först på bussen , jag tror inte att det kan bli mycket sötaste än så  .


28 DECEMBER . Fidelity

I never loved nobody fully
Always one foot on the ground
And by protecting my heart truly I got lost in the sounds
I hear in my mind all of these voices
I hear in my mind all of these words
I hear in my mind all of this music

And it breaks my heart
Just to break my fall 
 


 och det gör fruktansvärt ont så rätt den sitter

Regina Spektor

27 JANUARI . Johan kurs

   


Min helg har gått ut på att rida hoppkurs för Johan Lundin på världens bästa Alis Trace . Jag tror jag dööööör så mycket tycker jag om den där hästen , det är helt otroligt . Hon är absolut något utav det bästa jag vet och det just nu känns det som om att jag inte skulle klara mig utan henne ! Både igår och idag på träningarna har hon varit tokigt pigg , het , halvt galen , bara så otroligt rolig att rida ! Jag tror ingenting är så underbart roligt som att rida henne när hon inte kan stå still utav all den outtömliga energin hon bär inom sig , och känslan av att hon knappt nuddar marken när hon rör på sig utav all spänsten. När man rider mot hindret , vänder upp mot det , räknar in galoppstegen och sedan känner hur hästens bakben skjuter upp än i luften och man flyger över för att sedan landa på andra sidan . Det mina damer och herrar är en kick

När jag kom gående och skulle ta in henne från hagen tidigare på dagen , och ropade på henne och hon kom galopperande , jag tror inte att det finns någonting bättre . Det är min hund och Yollan , men annars finns det nog ingen som gör mig så lycklig som hon .

25 JANUARI . with a smile

She said with a smile, yes the weather's alright.
And monday was fine and I was on a high. I sholud be alrigh but friday I died
.


Så känns det , så jävla mycket känns det så just nu . Tänk hur det skulle kännas att vara söt , att vara en sådan som andra skulle snacka om hur söt man var . Det är inte bara ytan som räknas men lite vackrare yttre egenskaper skulle inte vara helt fel . Jag blir arg på mig för att jag känner så här inför mig själv .
Fy , jag mår illa av mig .

25 JANUARI . Jag , internt värre

Malin , hon som har den där stilen och ser ut att komma från söder .
Malin , hon ser säkert lyssnar på P3 och sådan där musik .
Malin , hon som har stora bröst .

Yollan har en ganska rolig klass faktiskt . haha


22 JANURAI . LYCKA !

LYCKA ! Magnus Betnér kommer till skolan den 15 februari . Vi dör , jag dör .

21 JANURAI . Födelsedagskalas

Igår var det födelsedagskalas för allas våran låtsas kompis Mollgan ! Kalaset hölls till hemma hos Matilda Larsson och det var tårta , ballonger och hela köret haha . Det var roligt , jag hade under kvällens gång riktigt rktigt roligt och jag är jätte nöjd med gårdagen . Jag och Jocke skulle åka hem någon gång där på kvällen, men bussen måste varit massa förtidig för vi satt där hur länge som helst innan jag gav upp och traskade tillbaka till kalaset igen . Där kan man väl säga att det var lika mycket fart som när jag gick och det var chokladpudding mest överallt haha . Under nattens timmar började folt bege sig hemmåt en efter en och vi beslöt oss för att börja städa lite , myckte . Vi städade , fixade och trixade och tänkte väl egentligen bara slänga oss i första säng eller soffa för att toksova dem få timmarna som var kvar innan vi skulle gå upp igen . Det var där någonstans som det måste ha blivit någonting fel , för jag , yollan och en grabb satte oss och spelade gitarr och sjöng i vardagsrummet . Vi pratade , sjöng och spelade lite till och sen någon gång kom Calle också och parkerade i en fotölj . VI var tvugna att sova , det visste vi , så är det ju bara , men saken var den att vi somnade liksom aldrig . Klockan blev 04.32 , 05.17 , 06.00, 06 . 31 men vi slutade aldrig att prata , och tillslut var klockan någonting i stil med 07.30 och det var dags för oss att kliva upp igen . Jag , Yollan och hm , Martin , låg ihop klämda som små makrillar i en soffa och vi lyckades tillslt släpa oss därifrån ut till Calles bil . Calles bil gav oss sedan skjuts till Yollans skola , tack Calle och Calles bil . Där var det macka i kafeteran som gällde innan mattelektionen väntade . Jag var med på matten och insåg sedan att jag var tvungen tt åka hem och gå ut och gå med hunden och skriva geografiuppsats. Yollan ska gå tio timmar i skolan idag , hehe .. jauwg gjjillar daaaj superman mjhihi .

Så nu har jag varit ute med hunden , skrivit nästan klart geografin , ska snart ut med hunden igen och sedan till stallet och rida Trasan . Sen ska jag sova , sova som en stock .

19 JANUARI . Helt enkelt

Jag tror att det är så här helt enkelt , jag är lite kär i dig och du är lite kär i mig .

tack du

19 JANUARI . Öppethus

Snark .
Snark , snark , snark , riktigt slitet är det för tillfället . Igår var det 18 år kalas och självklart var vi där , så klart . Nej det var väl inte direkt våran påse med chips av folk och inte värdens drag , men vi hade ganska mycket roligt för oss själva istället . Vi fann en uppsmekt ekorre , Elmer , som yolanda gick omkring med under heeeeela kvällen , och blev därför kallad hon med ekorren . Vart Elmer sov i natt vet nog bara han själv och yollan tror jag , möjligtvis gubben i himlen också . I rummet som vi fann Elmer , den uppsmekta ekorren då , fann vi även massor av andra roliga fynd som vi roade oss än massa med . Jag och Matilda gick , troligtvis ragglande , i alla fall hem till hennes moster där någon gång på natten när vi lämnat dem andra nissarna vid bussen , och antagligen somnade vi innan vi lagt oss i sängarna . Min gissning är att det var någonting i stil med ; Jag ställer klockan . Jag också . Snark . Jag sov sedan sjukt bra där i bäddsoffan och sen släpade vi oss från täcket sådär 15 minuter innan vi började . Vi kom sedan på att vi kanske borde ha gått upp några minuter tidigare när vi halvt sovande med bankande huvuden fick tokspinga till skolan . Vi var i vilket fall inte ensamma om att vara slitna efter gårdagen kunde vi lungt konstatera ganska fort när vi träffade några utav folket vi varit med kvällen/natten innan . Allihopa var vi väl ganska lagom snygga , glada och pigga kan man väl säga ..

Gårdagen var fäääätt ;
Farbror Abraham , Farbror Abraham !  haha

18 JANUARI .Utnyttjad

Jag är så trött , så fruktansvärt trött på er allihopa där uppe . I flera år har vi slitit som djur för att göra allting bra , för att få jobba i miljön där vi trivs , men framför allt har vi arbetat så hårt för att det har varit det bästa vi har vetat . Bättre än allt annat har det varit och det har inte funnits någonting som varit förknippat med så mycket glädje som att ta sig till sitt jobb . Men nu är jag trött , så fan i fan trött på allting att det känns som att jag aldrig mer vill sätta min fot där . Det är tråkigt , jätte jätte tråkigt men det finns ingenting som är roligt med det längre , och det eftersom att det vi gör aldrig , aldrig någonsin blir uppskattat . Jag kan inte i denna stund komma på en gång som vi har fått beröm över det om vi gjort och att någon har riktigt påpekat , efter att vi slitit från 06.00 på morgonen i åtta timmar framåt , att vi har gjort ett riktigt riktigt bra jobb . Vad som däremot gärna konstateras är vad vi gjort för fel , hur slarviga vi varit och vad vi inte hann med . Tänk vad skönt det hade varit om någon av er hade varit det minsta positiva och peppande , till och med lite stolta över att vi små skitungar faktiskt hade gjort allting , och så i de allra flesta fallen , gjort det riktigt bra . Men nej , det skulle ju aldrig någonsin någon av er komma er för att göra . Mm , men skäll gärna lite extra på oss bara för att vi inte är typ 40 bast , helt hjärntvättade av det enorma skitsnack som ständigt är i rörelse mellan hästmänniskor , trötta på livet och därför måste ha andra att ta ut sina aggressioner på . Nej men det är helt lugnt , skäll gärna lite till på oss .



jag kan däremot inte säga annat än att en del av mig fortfarande tycker att det är den absolut bästa platsen på jorden med dem absolut bästa människorna , men nu är jag trött . Riktigt pissigt trött

16 JANUARI . Motion

Jag satt och läste min engelskabok för fulla muggar när jag kom på att jag skulle ut och motionera . Så jag svidade om lite haffsigt , virade halsduken runt halsen och drog upp jackan längst upp i halsen . Med Ipoden i öronen och hunden springande vid min sida gav jag mig självmant  (!) ut ett väder som var nästintill spöregn och sprang . Jag var tokigt duktig och sprang ganska långt och fort , typ 2.5 km på knappt 15 minuter . Fett duktiga jag är säger jag bara mjhihi


16 JANUARI . Larssons

image85

Herr Kalle till vänster vs Herr Tom till höger


Jag åkte till Alperna med familj vanilj och tänkte kul , skit kul . Jag är fast i en liten by mitt ute i ingenstans med mamma , pappa och bror . Jag ska enbart umgås med dem i en veckas tid och ingenting annat . Jag var , och är , oehört tacksam för att vi åkte till St.Anton absolut , men jag måste medge och erkänna att jag kanske inte hade alltför höga tankar när det gällde det sociala umgänget liksom . Men oj så fel jag hade , för på samma pansionat bodde även familjen Larsson . Lilla lilla super söta mamman Ambritt , helt tokiga pappan Olle + deras söner Tom och Kalle . Jag kan lungt säga att det inte många gånger förut som
jag träffat så galna men underbara grabbar .
 



 


13 JANUARI . St.Anton , Valluga

image81


Jag satt där högst uppe på berget på över 2600 m höjd , och det jag såg var snötäckta berg och en klarblå himmel . Runt omkring mig i snön satt grabbarna och jag kommer så väl ihåg den där känslan som omslöt oss då . Jag tror att vi var ganska tysta där vi satt i snön och lät täckbyxorna bli blötare och blötare för varje minut som gick . Jag minns att jag knöt åt halsduken och drog upp dragkedjan på jackan så långt som det gick och kände att fötterna satt som dem skulle i bindningarna . Någon gång där frågade Kalle vem av oss som skulle åka först men det var inte någon av oss andra som riktigt svarade . Det var den klaraste , kornblåaste himlen jag någonsin sett och solen värmde fastän det bara var perfekta -5 grader . Framför mig var synen bergskedja efter bergkedja som  allihopa var täckta med 3 meter snö och denna utsikt sträckte sig så långt som jag kunde se . Det var ett djupt andetag som gällde innan jag ställde mig upp och gjorde en första sväng med brädan .

Ibland det klart bästa med hela resan var när jag , johan , kalle och tom åkte offpist ifrån St.Antons högsta topp . Ned för berget på över 2800 meter , i strålande sol , klarblå himmel och tokigt mycket snö åkte vi . Det var helt sjukt

4 JANUARI . Farväl grabbar


image80


Imorgon är dagen då jag och famlij vanlij knäpper igen våra resväskor för att sedan kliva på planet emot Österrike och St.Anton . Förstå hur tokigt roligt jag kommer att ha det och hur många underbara backar jag kommer att ta mig ned för . Jag har varit och pussat hejdå på Tarsan idag och vi hade så mysigt där vi promenerade fram i all snö och sol . Pappa har istället ägnat tiden åt att valla skidor och brädor mest hela dagen medan vi andra har packat packat och packat . Om en stund tar pappa vovven och kör över henne till farmor som ska vara barnvakt åt henne ,  det är inte alla som får vara kattvakt till en hund mjhihi .
I alla fall , ha det så bra folket så ska jag försöka komma hem hel och ren . Vi har ett helt år framför oss nu som vi bara ska försöka att roa oss igenom , och senare bestämma vilken som var fäkken 08 . Men det är ett ganska bra tag tills det att vi behöver bestämma det beslutet , alltså många partyn måste festas och mycket tokigt ska göras . 

Ha det i alla fall bäst nu , så syns vi snart igen grabbar .   För nu ska jag packat lite till , äta fruktsallad , krypa ned i min underbara säng och gå upp igen om mindre än 10 timmar . Kul , skit kul .

mjhihi , jag ska ha det bäst

3 JANUARI . Weekday

Det kan omöjligt finnas många andra platser på denna jord som drar till sig så många sjukt snygga killar som affären Weekday . Herregud , det går verkligen inte att befinna sig inne i någon av affärerna utan att komma på sig själv med att halvt sluta andas på grund av att någon grabb där inne är så tokligt snygg . Fatta vilken dröm att jobba där när man blir några år äldre , förstå hur galet många snygga , heta , underbart coola killar man skulle se och träffa varje dag ! Maha , fääätt himmelriket ,
och jag vet vart jag senare ska söka jobb .

3 JANUARI . Schristmauuas

Vi har varit i staden stockholm idag och fördrev tiden med att slösa bort massa pengar på kläder , fika och strunt . Kläderna var dock välbehövliga och jag lyckades införskaffa ett par jeans och sedan en tröja på Beyond Retro , underbara affär !  Vi var likt en stor flock typ gaseller hur många som helst i ett stort gäng som stövade fram , och det var jag , yolanda , gisela , matilda , evelina , lisa , emil och min bror johan . Vad jag inte riktigt förstår är då hur vi lyckades befinna oss inne i shoppingen så många timmar , trots att vi sammanlagt bara lyckades besöka Åhlens , Beyond Retro , Monki , H&M och Weekday . Efter att vi funnit vad vi sökte styrde vi stegen , eller tog i alla fall tunnelbanan , mot Söder och begav oss till Cafe String . Som vanligt var det fullproppat med människor men vi lyckades tillslut hitta tillräckligt många stolar och bord för att kunna slå oss ned hela sällskapet . Innan vi riktigt var på plats allesammans lyckades Matilda dock ha sönder en stol . Ha sönder och ha sönder , ett av benen gav vika och hon tillsammans med de resterande delarna av stolen föll pladask ned på golvet , och vi skrattade . Hjälp vad vi skrattade , och hela nedervåningen kollade lite besvärat åt vårat håll och undrade vad vi höll på med haha . Jag tror inte det finns någon annan människa på denna jord som skänker oss så många skratt som Matilda den vilda , haha .
Synd för er om ni känner henne

2 JANUARI . Min tumme

Det är helt otroligt men jag har lyckats att halvt döda min tumme .
När vi kom hem efter nyårsfestandet lagade vi lite mat , kollade på film och slängde oss sedan i sängen och somnade som klubbade sälar . Jag vaknade efter några timmar , gick på toa och kände då att min tumme var helt cp . Det kändes som när man har suttit med benen i kors för länge , så att benet har somnat och sticker massa , och så kändes min tumme . Jag skakade lite på den , tänkte dumtumme och somnade om . Jag vaknade , kollade på klockan 09.30 skulle precis fluffa till kudden lite när , smärta i min tumme ! Dumtumme och så somnade jag åter om . När jag senare stod och gjorde en macka skulle jag sätta upp håret med tofsen som satt på handleden , och då AKDJHA ! DÄR under den stora toffsen satt en liten , liten hårsnodd runt min handled och när jag tog bort den , buuuu . Då ville jag nästan gårta för det gjorde så ont och jag kan lova att synen inte var något vidare trevlig , för blodådrorna på min handled var helt ASäckliga ! helt synliga , jääätte blåa och märket efter toffsen var typ 1 cm in i min hud . 
Nu har det gått ganska många timmar sedan igår förmiddag och jag känner fortfarande inte min tumme helt . Fortfarande sticker det ordentligt och jag har ingen riktig känsel i varken tummen eller en bit upp på handen . Orka att jag har rött band runt armen , är svullen och typ har förstört nerver i tummen så att det i fortsättningen kommer kännas så här .

Ibland är man allt bra , grattis till duktiga mig .

1 JANUARI . Swisch

Det känns inte som om det är mer än några månader sedan som jag firade nyår och välkomnande inför det nya året stod och bokstavligen talat dränktes i champagne, förväntansfullt undrande vad det kommande året skulle innehålla , året 2007 . Igår stod vi tillsammans ute på en veranda , massor av ungdomar som även detta nyår var nästan fånigt glada och förväntasfulla över vad året framför oss har att erbjuda . Är det någon gång alla är glada och sociala är det på tolvslaget , och så var det även i vårt fall . Pussar , kramar och glada människor blandades ihop och blev till en enda stor röra av lyckliga människor , och självklart dränktes vi återigen av champagne .
2007 var ett underligt år för mig . Upp och ned , ned och upp grisen gal i granens topp , nej men allvarligt , mitt år var ungefär lika rörigt som den sången . Alla vet att det är fel att grisen galer och sitter i toppen på en gran , men och andra sidan , varför skulle inte grisen få göra det , och om musen vill tugga snus så är det väl upp till musen ..? I det stora hela så har det varit ett riktigt , riktigt bra år , det där året vi kallar 2007 . Och nu sitter jag här på Stora Wäsby med mina bästa vänner , Superman och Batman + Jane , och vi har insnurrad i våra täcken legat framför tv:n hela dagen och kollat på bl.a. Ronja rövardotter , sammtidigt som vi nöjda har tittat på snöflingorna som fallit under hela dagen . Området på gården är inte längre en sörja av grått , brunt och allmänt slask , utan numera täckt av ett tunt snötäcke . Det gör det hela ännu vackrare än vanligt och jag hoppas så fruktansvärt mycket att snön fortsätter falla så vi får en ordentlig vinter . Nu strax ska jag traska iväg till stallet och hälsa lite på Trasan innan mamma kommer och hämtar mig .

Nyår är bra , men min klänning är röd av läppstift och luktar hemskt illa ,
och andra sidan är det väl så det ska va .



tack och hej leverpastej på 2007 , och välkommen 2008 .

RSS 2.0