21 MARS . Time of your life

och senare ska jag till mig själv sjunga 

another turning point;
a fork stuck in the road.
time grabs you by the wrist;
directs you where to go.

so make the best of this test
and don't ask why. it's not a
question but a lesson learned in time.

it's something unpredictable
but in the end it's right.
I hope you had the time of your life.


 

om sju timmar och tjugofyra minuter avgår ett tåg från Stockholm till Oslo , och sen vidare . på det tåget kommer jag , Yolanda och våra superduperfullpackade resväskor befinna oss . vi farar iväg till Norge och får se om vi kommer hem om en vecka eller om ett år . vi kommer antagligen att slita som djur och önska att vi bara slapp undan ibland , men det blir nog bra det här . jag och min bästa vän ska göra det vi tycker mest om i hela världen . vi ska jobba med hästar .

jag trivs här , jag trivs verkligen jätte bra , jag älskar att vara hemma och här . ändå har jag gått den senaste tiden och bara önskat att jag skulle göra någonting . Trasan åker och då måste jag göra någonting . nu ska vi det , jag och min Anka . helt bara sådär egentligen , helt utan att veta någonting alls egentligen , helt bara för att vi verkligen vill göra någonting annat än just det vi gör här .

adios !


21 MARS . Månen har en kraft som förnuftet aldrig haft









det luktar gott om den högra armen på min skjorta ,
det luktar nog gott i hela min näsa .
han luktar gott och jag har haft en fin kväll  .


21 MARS . Mitt livs kärlek



återigen sa vi adjö .
jag sa åt henne att hon inte ska vänta imorgon , för jag kommer inte komma .
jag kommer inte komma och pussa på henne eller stryka henne över ögonen .
imorgon eller dagen efter det kommer jag inte komma , inte för att jag inte vill ,
utan för att det är såhär nu . det känns som en kniv i bröstet när jag tänker att
hon kanske tror att jag överger henne . jag skulle göra nästan vad som helst
för henne , men det går inte . det är kärlek som inte kan dö men inte heller leva .

mitt hjärtas älskade , Alis Trace Trasan Trasanknasanhjärtegull .

19 MARS . CRAZYY

crazy banana !
jag menar ett stort fett : CRAZY BANAN !
idag bestämdes det att jag och Yolanda tillsvidare flyttar till Norge på söndag !
vi åker till en ridanläggning för att jobba och rida hela dagarna !
helt bara sådär egentligen , helt utan att veta någonting alls egentligen , helt
bara för att vi verkligen vill göra någonting annat än just det vi gör här !

just bara för att det verkar som om Norge skulle smaka bra .

18 MARS . Festens mittpunkt

barnen i skolan tror inte på att jag och Yolanda har en
uppsmekt partyekorre som heter Elmer här hemma .
imorgon ska jag säga tji fick ni !

 


17 MARS . Norge

Norge
Nooorge
Norrrgeee
Norgeääähh

Norge .
smaka på ordet och landet Norge . 
känns det inte bra ?


16 MARS . Och jag sover med raggsockor

jag pratade med min pappa på telefon idag . han är i Barcelona och jobbar . visst visst , jobbar . han var bara tvungen att ringa och berätta att han och hans arbetskamrater hade varit ute och druckit öl igår , att dem suttit ute i skjorta och ätit lunch i solen idag och att dem skulle ut och käka middag och dricka öl nu på kvällen . kul , kul för pappa .

15 MARS . Botkyrka , fina häst och fina dag

i lördags tävlade jag och Trasan . oväntat och väldigt impulsivt , men ruskigt roligt ! jag hade inga speciellt höga förväntningar och tänkte att det väl får gå som det går . sen visade det sig att det blev en finfin dag ! 

först en 2:a placering i 1.10 m ,
sen 1:a plats med laget div-II ! 











bästa hästen ! 


14 MARS . Karlavagnen eller plan





vi kom hem till den lille lille lägenheten igår lite senare på kvällen . tv:n fungerar inte så vi satte oss alla tre i soffan och hämtade tre glas och en flaska vin . vi gjorde egentligen ingenting alls under dem där timmarna , bara satt och pratade och skrattade och turades om att välja musik . och drack mera vin . sen tog vi en sväng ut på balkongen och jag hackade tänder så mycket att det liksom gjorde ont , men det var ganska trevligt i alla fall . jag tänkte på att , om man står i parken vid tunnelbanan och kollar upp mot himlen på kvällen sådär , lyser karlavagnen precis ovanför Karlaplan . förträffligt . sen var vi nog väldigt trötta alla tre och när det var sovdags snodde jag åt mig kudden och den tjocka filten . och dem luddiga fluffiga tofflorna . sen vaknade jag och trodde att klockan var 11.45 , fastän den bara visade sig vara 07.23 . innan klockan slagit 09 vaknade jag av solen som kittlade mig i ansiktet och fick hela lägenheten att bli ljus . då fick vi te på sängen och tassade återigen ut på balkongen . inte under en stjärnklar himmel , utan till en klarblå himel med sol . en sol som gjorde att jag satt med linne , tofflor och solglasögon och insåg att det här skulle bli en fin dag .


12 MARS . Chocalate gudge brownie

vi har hittat biljetter till Paris , i maj flyger vi !
men det är då .
nu är äter vi ben and jerrys direkt ur burken och smackar .
direkt ur burken är oslagbart , alla gånger om , varje gång .
rrromina planerar att gå på fest i smutsiga kläder , ofräsh brud . ehehe .


mera glass

11 MARS . Vackra

två soliga och tokvarma dagar , för snart två år sedan , red jag kurs för Johan Lundin på Stockholms Ryttarstadium . Trasan var snuskigt fin kommer jag ihåg och allt gick sådär väldigt bra dem där passen . snart är det sommar igen , och jag skulle så jätte gärna göra om samma sak igen . 

se så vacker hon är !














9 MARS . Visst känns det fint att va vid liv en dag till ?



tygskor på fötterna ,
strumpbyxor och kjol ,
munkjacka med en tygjacka över ,
solglasögon på mina näsa .
så har jag gått klädd idag .
på jobbet har jag hoppat hopprep
och suttit på en bänk och solat .

när jag blundar och bara andas så ser jag grönt och känner värme . jag ser en torr skolgård och barnen springer i shorts och klänning , vissa har sandaler . jag hör hur dem bråkar om vem som trängs i kön till hopprepet , och jag känner doften av sopbilen som trollar bort allt gurs från vägarna . sopbilen som ändrar vinter till vår . solen värmer mig , men bara tillräckligt för att jag precis inte ska frysa , och jag ler för att jag vet att den precis ljumma vinden om några veckor kommer fläkta varmt .
jag öppnar ögonen och det ser absolut inte ut , och absolut ut , så som jag såg det när jag blundade . skillnaderna är att barnen fortfarande har jackor på sig , sopbilden lyser med sin frånvaro och det är massvis med snö på marken . men annars , annars , är det precis så mycket vår som jag såg att det var .


8 MARS . Och hela världen var så underbar







idag är det den 8 mars 2010 , för ett år sedan var det den 8 mars 2009 . för ett år sedan , just den 8 mars 2009 , åkte vi till Nordirland . jag har suttit och läst allt det jag skrev om resan när vi kommit hem , och jag blir alldeles varm i hjärtat när jag tänker tillbaka på hur oförskämt roligt vi hade det . vilken liten bubbla vi levde i den veckan . hur mycket vi fick lära uppleva och se . hur mycket alkohol våra levrar fick ta sig an  .

det här är lite utav det jag skrev ..

" Upp . Nu , vi måste upp nu . Det var kolsvart ute och klockan på mobilen stod exakt 03.00 när jag kravlade mig ned från våningssängen. Upp , vi måste upp nu tänkte jag . Vi hade somnat ganska exakt 02.00 , så 1 timmes sömn var vad vi hade att göra med . Självförvållat men hårt . Jag skulle inte vilja påstå att det var speciellt alerta varelser som gled omkring likt spöken i lobbyn innan vi klev på bussen mot flygplatsen. Ganska trötta , ganska yra och en del fortfarande ganska fulla . Jag tror knappt att det någon annan gång har varit två så slitna flygplansresenärer som jag och Miranda var just då . Vårt samtal ombord blev inte speciellt imponerande och vi somnade innan planet ens hade hunnit plana ut uppe i luften . Sliten , Slitna Malin och Miranda .
Klockan är just nu 20:50 och den 15 mars , för en vecka sedan var klockan 20.50 och den 8 mars . För en vecka sedan hade vi anlänt till Nordirland och Belfast , gjort oss hemmastadda på hostelet och satt just nu på en pub i närheten av var vi bodde . Jag kommer ihåg att jag och Matts stod i baren och Oliver kom fram och halvskrek ; " Klockan är 20.23 " ! . Exakt just nu för en vecka sedan var hela klassen på kalashumör och shotade jägermister för hela slanten ! Första kvällen var en kul kväll . Alla kvällarna var i och för sig roliga på sina egna vis . Jag har haft det sådär kul att det inte är någon idé att försöka berätta hur det gick till eller vad som hände . Det var Rock ’ n ’ Roll . Fullt ös medvetslös . Full like a kastrull . Partybävrar . ” Det känns som om jag fräts inifrån , min lever är död ” , sa jag när klockan var strax innan 04.00 imorse. Om man vill ha kul får man lida pin , som jag brukar säga .
Vi har också sjungit varje kväll på stan och jag skulle gissa på att vår FOK- låt ändå blir I Natt Jag Drömde, medan Rava mest har vrålat ” ÄCKEL ” . Silver , Matts , Kaan och Sofia bildade en flöjt- kör som Miranda underbart nog fick med på sin kamera, Mahan har sovit på golvet och Arvid har raggat tanter ! Hela resan har vi rimmat , allt har bara varit ett enda stort rim , så ..
Denna resa är nu slut , men om mina minnen kommer jag ej slå en knut . Jag har haft det så himla bra , lärt men också druckit varenda daa’. Kameran har kommit väl till hands , speciellt när Erika har kört sin dans " .



det är nog några utav de bästa dygnen i mitt liv .


8 MARS . Jag vill bara äta mannagrynsgröt

jag älskar att vakna och veta att jag inte börjar jobba förän 11.40 .
jag hatar att vakna , dricka te och veta att jag faktiskt måste ta mig
till jobbet till  11.40 .

och det går smallville på tv ..!

6 MARS . Still the wasted disco girls





idag . en jätte blå himmel och en jätte strålande sol . vårkänslor trots att det är snö på marken och is överallt . gula varning för ras – skyltar längs med Stockholms gator , hoptussade med tak , fasader och stuprör glaserade med tjock is . prat om att man egentligen borde traska fram där med just Lars Winnerbäcks Varning för ras i öronen . prat om att man ändå inte borde göra det , för just precis då kändes inte livet deppigt utan bara fint . känslan av att vara helt nöjd .

igår . vi bestämde oss för att bli oförskämt onyktra , jag Yolanda och Romina . vi bytte ut ordet skål mot ordet magi och fick i oss mycket alkohol på nästan ingen tid alls . på tunnelbanan tatuerade vi oss med lingon-tatueringar och delade med oss av dessa till en man som vi döpte till lingon-pappan . vi kom till Hornstull och Strand , kom in fast vi egentligen inte fick . vi dansade tre timmar i sträck , förutom när Romina spelade pingis med ”den fulländade” pingis-grabben , eller när jag visste råkade ramla omkull med en grabb som hade en röd scarf , som egentligen var en jättelik halsduk , och som jag tror kom från Värmland . tillslut vinglade vi in genom Rominas ytterdörr och avslutade det hela med att skrika och skratta lite grann . klockan var sent , eller tidigt .

vi vaknade av en jätte blå himmel och en jätte strålande sol som lös in genom fönstret .


6 MARS . Det blir bättre och bättre dag för dag

måste lära mig leva på kaffe


RSS 2.0