30 APRIL . Precis så som jag ville ha det

att sova på en soffa men ändå sova så jäkla bra !
att vi dessutom var ute tre flickor igår och drack vin vin vin och pratade , om precis så flickaktiga saker som man bara kan tänka sig , det gör det hela ännu lite bättre . sedan skickade vi sms till Emma , det var bra . självklart blev näst sista stoppet 7-11 på Mariratorget .


bra kväll
bra flickor

27 APRIL . Snark och tack !

jag ska så jävla mycket inte göra någonting under resten av den här dagen .
absolut ingenting . jag har mer eller mindre däckat här på soffan och jag
tror inte att jag ska resa mig upp förän jag ska släpa mig till sängen .

det är då dem kommer kommer som är skänk från ovan , tjejerna i Sex And The City !
helt jäkla underbart , ingenting kunde vara så passande nu och jag bara älskar det .
tack . tack . ibland tror man nästan att det finns en gubbe där uppe i himlen .

26 APRIL . You are the music in me



igår hade jag och Yolanda bestämt oss för att avnjuta en helt vanlig kväll . en helt vanlig kväll innefattar alltså en underbart delikat tacosmiddag som följs av någon utav de tre mästervärksfilmerna High School Musical .
sen skulle vi bara vara hemma och göra ingenting ,  men så vart ' det ju inte , såklart . ett sms senare förvandlades hemmamysarna till två energiknippen och tillbringade sin kväll på småhak i Stockholmsstad tillsammans med sin vän Nicco .

25 APRIL . Eller den 26 APRIL kanske

det här har varit en sådan där dag som man är nöjd med när man går och lägger sig .
även fast det inte alltid blev som jag ville så har den fasen varit med mig .

jag klev frivilligt upp 08.00 och traskade tillsammans med katten upp till Stora Wäsby gård .
jag och Akrobat kämpade oss igenom ett dressyrpass för Birre på förmiddagen , usch och puss !
jag pratade med min vän och föredetta klasskamrat Martina och pussade  på Trasan .
jag och katten promenerade hem och hade fortfarande 3 timmar kvar innan skolan börjde .
jag duschade och torkade håret i solen samtidigt som jag åt fruktsallad och läste .
jag satte på mig mormors klänning som hon hade när hon var ung och en rosett i mitt hår .
jag åkte till skolan och skrattade åt jävliga lärare och beundrades av folk som gör vad dem vill .
jag köpte en klubba till Miranda i födelsedag och satt sedan på en värdelös foto-lektion .
jag köpte glass tillsammans med Gisela och Linnea och blev varm i solen .
jag åkte återigen till Stora Wäsby gård och red dressyr och ut på Valle .
jag släpade mig hem och var trött som en dresserad rymdiller .
jag satte på datorn och insåg att min färdiga projektrapport hade raderats och försvunnit .
jag ägnade många långa minutrar åt att skriva om hela skiten igen .
jag insåg att jag inte skulle hinna cykla till yolanda och prata skit med henne .
jag spelade gitarr och hittat äntligen tillbaka till en bit av min insperation att spela .

jag är så nöjd med den här dagen ,
och nu ska jag sova så gott !

24 APRIL . Ja så var det ju torsdag igen och aah äh

igår var jag ledig , ändå kunde jag inte hålla mig ifrån att ta bussen , tåget , och bussen igen , för att slutligen kliva av vid den skolgård som jag har knallat fram och tillbaka över i tre års tid nu . inte för att jag egentligen skulle göra någonting speciellt , mera för att jag vill utnyttja varje sekund av min tid i skolan som är kvar .



på kvällen åt jag tacosmiddag hemma hos yolla och vi blev mätta och hoppade lite hage och fick en flaska rödvin och blev pinsamt engagerade i "jag överlevde en japanska tv-show" och skrattade . vi njöt nog båda två av den absoluta vårkänslan som låg över Stockholmstad . På Medborgarplatsen åkte de unga pojkarna fortfarnade skateboard fram och tillbaka och hela Götgatan var liksom fylld av liv och rörseler där vi traskade fram . Målet för kvällen var sedan Mosebacke där grabbarna i Lynx And Me spelade för oss . Det var trevligt , vi hade skoj och bestämde att man inte får säga wille med v , utan måste säga wille som wuhille . Min vän Maggan ( Mirre eller Miranda ) fyllde även 19 år efter att klockan slagit 12.00 !

21 APRIL . Regnbågsrullar

jag kom på att jag ville säga en sak förresten ...



jag och yolanda älskar regnbågsrullarna från karamell kungen . så är det . snuskigt goda , fast egentligen ganska sura . jag vet nog inte varför jag gillar dem , antagligen för att dem är yolanda för mig . karamell kungen har i alla fall lyckats jäkla bra med att efterlikna smaken av regnbåge . har man smakat denna utsökta rulle så vet man att det är exakt så ens smaklökar skulle reagera på en bit regnbåge . fast allting skulle kännas lite fylligare , fluffigare på något sätt . hur som helst , bra skit !

21 APRIL . Mitt huvud är som en spretig drinkmix

jag har så mycket att säga , men det kommer liksom ingenting ur mig . inte så att jag inte använder munnen min , men jag skriver inte så mycket . jag tror att jag känner mer än aldrig förr , men jag har ingen lust att överhuvudtaget tala om det . inte på ett tjurigt sätt , bara så att jag inte orkar . på något sätt är jag så ofredställd och på samma gång jätte nöjd med att hålla det för mig själv . varje dag tänker jag på hur glad jag är att våren är här och varje dag är jag ledsen över att jag förlorade Trasan . varje dag vill jag gråta så fort mina tankar snuddar vid någonting som har med studenten att göra , och fast vi ska ha mösspåtagning nästa vecka känns allting så overkligt långt borta . jag vill prata med människor och lära känna lonley boy och ligga i gräset framför skolan . jag vill skrika och skratta för mig själv på samma gång .

så nu ler jag över att jag ska sova och
att jag inte behöver säga någonting alls .




så jäkla konstigt

21 APRIL . Det är vår och vi vet nog inte vad



vad vill du ? äsch skit samma egentligen .
låt oss bara ha kul och skratta lite grann .

20 APRIL . Min kära blomma



min kära !
ooh så fin och så bra !

20 APRIL . Det snyggaste världen har sett

jag satt precis och kollade på inspelningen av gårdagens söndagsparty med filip och fredrik och jag måste konstatera ; att ärligt talat , howlin ' pelle almqvist måste vara en av de hetaste människorna på denna runda jord . lätt !



Annika Berglund


 


19 APRIL . Grabbarna grus

... och återigen befann vi oss där , där i det gula huset på Stora Wäsby gård . Den här gången var ganska lik alla de andra gånger som vi har umgåtts i huset med snett golv och blommiga tapeter , skillnaden var att det här var flera år senare . Det enda som egentligen var annorlunda var väl frisyrerna som hade blivit kortare eller längre och att vi allihop satt där med flera livserfarenheter nu än då .  



 
haha något kollage som vi gjorde i 9:an

Vi hade inte setts allihop tillsammans på så länge , ändå känner vi varandra tillräckligt bra för att det ska vara precis som förut . När jag är med dem här människorna och när jag ser dem , då blir jag glad . Jag tycker så mycket om dem att jag liksom blir darrig i bröstet och inte kan sluta le .


Lite senare på kvällen stor jag och Carro och kikade på våra vänner som satt vid bordet och skrattade , och konstaterade : " det är vi som är här som är grabbarna . Det var vi som var the bullerbygang, som träffades varje dag i skolan och varje helg , som var vänner under de jobbigaste åren i tonåren , som gömde sprit i Marias skrubb , som kollade på alldeles för många filmer , som alltid skrek gangbang och mosade varandra i den stenhårda bäddsoffan , som skrattade och skrek, och som stod ut med varandra ändå . Det var vi som var grabbarna .


Jag somnade till att Martin satt och hetsläste jeopardyfrågor och alla de andra satt och skrek tillbaka påhittade svar + massor av skratt . Själv skulle jag upp 05.45 och jobba , men inte ens det kändes jobbigt just då . Jag var nöjd .


Helt enkelt ;

jag diggar dessa kissemissar massa !


19 APRIL . Turkisk yoghurt och en kanna saft

jag tänte bara såhär att jag har antagligen en av världens fyndigaste
lillebrorsor som dessutom verkar ha förvandlats till en bäver på senaste tid .


bävrar

vi bävrar lever i flokar, vi har en ledare och massa små slavar som bygger stora dammar åt oss kungar.
vi är snälla men om ni kommer för nära så bits vi, det är inte kul. inte kul alts för vi har stora hårda tänder, stora hårda tänder...


/bävermamma

17 APRIL . och återigen blirä en sådan dära kväll !

den 17 april för ett år sedan gjorde jag och Ýolanda en packlista inför Hultsfred .

- tält
- flippflopp
- sprit
- solglasögon
- en egendesignad stockholmsflagga
- vin
- vår uppsmekta partyekorre Elmer
- läppstift
- stövlar
- håv'

typ så .

idag sitter vi här och säger att IKVÄLL ÄR DET PARTY !
det kommer bli en rolig kväll , det känner vi på oss . vi säger ; tagga !


16 APRIL . Jag vill inte men jag har väl inte riktigt något val

igår hämtade vi ut våra  studentmössor .
jag vet inte riktigt om jag gillar det eller ej .

i alla fall så har jag köpt inbjudningskort till min studenmotagningsinbjudan . halva kvällen har jag ägnat åt at välja ut sångtexter m.m. som jag ska inleda inbjudningen med , och nu har jag lyckats välja ut 4 finalister . jag får se vilken det blir , hur som helt blir det bra .

dessutom har jag antagligen redan min studentklänning här hemma , så jag känner ingen skrikochpanik inför att hitta en sådan heller . nej alltså , det känns som om jag har läget mer eller mindre under kontroll , men jag hoppas att det är många långa dagar kvar tills min mössa och klänning ska användas .

jag trivs så som läget är just nu .

14 APRIL . Jag har en sångfågel som visslar

jag älskar min mamma , och jag älskar min mamma när hon sjunger . det är inte för att hon har en röst skänkt från ovan , den kanske inte är den vackraste i världen , men den är så härlig att lyssna på . 

för sjunger , det är precis vad hon gör just nu . sådär gräsligt och fult och ofint och hest och skrovligt och jätte oseriöct . sådär som det bara kan låta när man inte tänker på att man sjunger utan är koncentrerad på någonting helt annat och bara låter munnen gå . hon sitter och jobbar vid köksbordet och har satt på musik och sjunger .

jag blir alldeles glad , hon är så söt ! och visslar , hon visslar massor ! ¨
och hon älskar att vissla och jag älskar när hon visslar !





dessutom ser hon väldigt lustig ut väldigt många gånger

13 APRIL . Jag hade en gång Converse och nu vill jag ha ett par nya

det är ett faktum , dem är bäst i test utan protest !
självklart syftar jag på allas våra kära Converse All Star ,
och ärligt talat så  finns det inga bättre skor än dem !



jag kan inte komma ihåg alla par converse som jag har slitit ut tills det endast har varit utslitna gummisulor och sönderrivna trådar kvar . dem är dem bästa , snyggaste , skönaste , underbaraste skorna som finns och många gånger undrar jag om dem faktiskt inte är Guds gåva till männskligheten ! nu är jag i alla fall återigen på jakt efter ett par nya och hela dagen har jag och min mamma åkt runt till olika affärer . låga vita är vad jag denna gång vill ha och det tycker jag kanske inte är alltför mycket begärt . problemet är att det fasiken inte finna några kvar någonstans i nästan hela världen förutom stora herrstorlekar som 8 - 9 - 10 ! tack , men nej tack , jag har inte lust att drukna i mina egna skor och försvinna för alltid ...! det borde inte vara så jäkla svårt att langa fram ett par , men tydligen verkar det omöjligt . så jagsitter här och muttrar för mig själv .




nu ska jag ut och springa istället och lyssna på för hög musik

12 APRIL . En gång hade jag ett helt finger

jag är så förbannat klumpig , jag blir så trött på mig själv ! det har jag så jäääla ' miicket ärvt från min mamma , inte bra alltså . det är faktiskt ganska jobbigt och tröttsamt . i alla fall så har jag nu lyckats bränt mitt finger , sämst . jag skulle helt oskyldigt steka några köttbullar till lunch när jag , smart som jag är , tar tag i stekpannan för långt in på handtaget . ASÖDFKLJASDÖFLKJSÖDLFKJAS SDJKÖ + en dödskalle ! sa jag och slängde iväg stekpannan med alla köttbullar och gräddfilfen på tallriken flög iväg . några intelligenspoäng som jag tog in var när jag sekunden efteråt kom att tänka på kylsprejen vi har i kylskåpet och sprejade ned mitt stackars svällande finger till max ! visste det kanske var bra , men det gjorde så fasen mycket ondare när jag sprutat på skiten ! så nu är jag lite handikappad , eller ena sidan av mitt vänstra pekfinger är handikappat . nu ska jag sova och tycka synd om mitt finger , snyft .

11 APRIL The driver seat is made for us

- jag vill att vi ska vara mer än vänner .
- ska vi träffas senare ikväll , jag kan komma hem till dig . yolanda tråkar ut mig ...
- ska jag klä ut mig ?
- dressa upp till pizzabud .
- mcdonalds outfit , brevbärare eller turist ...
- pizzabud eller ingenting ! och jag förväntar mig någonting extra !
- extra korv ?
-  .... + ja , extra korv blir bra !
- men varför smsar du mig när du är med yolanda ?
- hon behöver inte veta någonting ...
- okej , jag är din slav !
- bered dig på en resa !
 - ja mästare !





det var någonting i stil med det här och det vi kan konstatera är att
man ibland inte kan hjälpa hur man känner + att det inte var Adam
och Eva , varenda kotte vet ju att det alltid har varit Adam och Malin

11 APRIL . Everybody are laughing and we are listening to our favorite songs

det var så att vi igår skulle sitta några stycken hemma hos gisela . vi skulle prata , ha trevligt , skratta och kanske till och med förtära lite alkohol . vi hade inga speciellt höga förväntningar , men det skulle bli lugnt och skönt och mysigt . det blev  också så att vi satt några stycken hemma hos gisela , och vi pratade , hade trevligt och skrattade än massa . kvällen utvecklades dock från en lugn och skön myskväll till en övertriggad halvröj - fekke med massor av alkohol och miicket glada människor !


vi dansade från första stund och hoppade fram och tillbaka i giselas vardagsrum , vi drack vin och öl och cider och redbull&vodka och jagvetintevad , vi ramlade överunderbakomframför varandra , sjöng rock ' n ' roll , däckade på köksgolvet och i soffan och i sängen , hoppade som vanligt alldeles för mycket hage , dansade till håkan , kokade nudlar och spillde nudlar över hela köket , rostade mackor 7 gånger om , skrek och kallade varandra kärring och bög , skrämdes , pussades och kramades , retade upp oss på lampor utan lampknapp fast som hade en lampknapp sen i alla fall , insåg att klockan bara var 02.00 , och avslutade kvällen med att skratta tills vi grät åt allt och ingenting .

jag täntke ta med mig min kamera , jag hade till och med packat ned min kamera . innan vi sprang till bussen lade jag ur den igen eftersom jag täntke att det inte skulle bli så mycket att ta kort på och jag skulle ha större användning av min partyfilt . det var jävligt dumt gjort inser jag såhär i efterhand . suck . det man inte har i huvudet det får man ha i benen , som man burkar säga , fast nu är det ju inte benen som blir grejen , men ööh .. nu får jag i alla fall sitta här dagen efter och sakna massor av värdelösa bilder som vi inte tog igår .




igår var skåååj

10 APRIL . Jag saknar att vara en hästtönt

jag har nästan inte ridit aktivt på tre månader , bara några enstaka gånger har jag suttit på en häst . dem gångerna har jag tyckt att allting jag kunde för nästan tre månader sedan har runnit av mig och försvunnit . jag har inte hoppat ett hinder sedan i julas någon gång och jag har inte ridit för tränare på flera månader . ett tag undrade jag om det nog inte var så att jag skulle ge upp och lägga av med allt vad hästar innebär .

det här lovet rider jag flera hästar om dagen och jag fullkomligt älskar varenda sekund som jag sitter på häst ! jag tror att det var precis det här som jag behövde för att komma ihåg att det här faktiskt är det bästa jag vet och att jag faktiskt inte kan leva utan det .


igår tränade jag och Ahat dressyr för Johanna Hästbacka och idag på morgonen för Birre .
vi lär känna varandra , det gick braaaa , jag tycker oman ' och han är jävligt snygg !



efter Ahat följde en lektion på Akrobat . vi började med att gosa ute i hagen där han låg ned och vilade med huvudet i mitt knä . Träningen gick bra , han kom loss , birre var nöjd och jag log . Sneel hest .

9 APRIL . Det kryllar av skalbaggar på mig

jag är trött men jag är så fruktansvärt uttråkad . det liksom kliar i hela kroppen på mig , usch . det är hemskt , fy tusan . det är påskmiddag här hemma med farmor som gäst , och det är väl trevligt men jag vill bara springa härifrån . jag är mätt fast jag knappt har ätit någonting och nu förväntas jag äta efterrätt . ibland tänker man bara nääj , fast det egentligen är ja . om min telefon skulle ringa och någon i andra endan skulle skrika ; FÄÄÄHST ! då skulle jag antanglien börja gråta av lycka , och jag skojar inte .

9 APRIL . Meow kissekatt




hon är 7 år i sommar , det är sjukt , för åderdom från hennes håll är då ingenting som vi märker av . Förresten gör vi det , genom de otroligt söta små gråvita hårstråna i hennes päls , speciellt på nosen . Grånos elle Vitnos . Hon är så söt så att det gör ont i hela mig .

hon vankade omkring här hemme hela kvällen , som en värpsjuk hona . vi blir galna när hon vankar , det är vansinnigt irriterande . sedan ställde hon sig framför mig och tittade på mig med sina obeskrivligt vackra ögon . självklart kunde jag inte säga nej , självklart smälte jag som glass i solen en sommardag . inte brydde hon sig om att det regnade ute och att det började bli mörkt , allt var ju jätte roligt ! en än gång fick hon på något mystiskt sätt promenaden att bli precis så mysig som bara promenader med henne kan bli . jag tyckte till och med att det var mysigt att det regnade och vi blev blöta där vi gick . min kära kissekatt !

7 APRIL . Och så har jag hunnit med att ..



måndag :

förmiddag : uteplats + sol + mamma och en katt + listor över allt och ingenting
eftermiddag : karin + baguera och akrobat + sol och blå himmel =  glaaada ryttare och hästar
kväll : torsten + barbackaritt och galopp i solen + middag med mormor + kvällspromenad

tisdag :
förmiddag och eftermiddag : braiga grabbar + picknick + fint väder + humlegården = bääst
eftermiddag : världens härligaste ridtur och världens gladaste torsten
kväll : tacos + yolle och knarin + high school musical


två jäkligt bra dagar må jag säga

5 APRIL . People are like songs, it’s true




ett hej är bra ibland





5 APRIL . Varning för ras



Jag orkar knappt skriva , jag orkar bara stirra rakt in i väggen . Stirra rakt fram tillräckligt länge för att allting ska bli suddigt och bli till en enda snurrande röra . Det är så tungt just nu att jag knappt orkar andas . Det känns som om jag har en korsett åtdragen alldeles för hårt runt bröstet . En korsett i freaking stål . Jag orkar inte ens ändra ställning här jag sitter på stolen . Jag orkar inte lyfta armen , och jag måste anstränga mig för att orka knappa på tangentbordet . Jag orkar inte röra mig .


Dem drar ned mig till botten . Längst ned , bland gruset och sanden och utan luft ,
där släpper dem mig med tegelstenar fastkedjade runt kroppen .


X ska vara en ledare , en förebild . Hon säger ; Man måste välja sina krig . Vad jag inte förstår är varför hon väljer att föra ett krig mot mig , jag strider inte tillbaka . Jag har aldrig tagit upp kampen , ändå ska hon envisas . Jag kommer aldrig att välja henne som ett utav mina krig , aldrig . Det är fullständigt lönlöst .


Det här var en av de bästa dagarna i mitt liv tills för någon timme sedan . Jag hade inte vunnit på lotto och min drömprins hade inte heller idag klivit fram och avslöjat vem han är . Jag har jobbat sedan 06.00 i morse och hunden ville gå ut och gå så fort jag kom hem . Men grejen var den att det gick bra att jobba och jag fick erbjudande att rida flera hästar nu på lovet , och promenaden med katten var fullkomligt underbar . Jag konstaterade för mig själv att ; Jag har nog inte varit så här lugn , nöjd och harmonisk en enda gång sedan jag blev av med Trasan .


Ett telefonsamtal senare satt jag på marken och undrade varför soljävlen överhuvudtaget lös . Först blir man lamslagen , sedan blir man arg , sedan ledsen och slutligen dör man lite grann . Jag tror ärligt talat att det faller av en bit inuti än själv när man blir tillräckligt ledsen . Jag tror faktiskt att hjärtat får sig en törn , och jag tror att själen smulas sönder lika lätt som en torr kaka efter ett tag . Ärligt talat tror jag att vi kan gå sönder inuti när vi blir tillräckligt sårade och ledsna . Just nu känns det som om jag är mörbultad och söndertrampad i tusen små osammanhängande bitar .



Och jag är ledsen för att jag inte skriver att jag är glad , för jag är alltid glad .
Men jag kan inte skriva att jag är glad , för jag är inte glad .


3 APRIL . Vår !



på fredagar har jag tre lektioner , två stycken var inställda . vi åkte i alla fall till skolan och satt ute på skolgården tillsammans med resten av Rudbecks alla elever ! det är verkligen vår för mig , när folk sitter ute ! dem spelade fotboll och jag tror aldrig att kefeterian har sålt så mycket glassar som idag och själv åkte jag till skolan i jeansjacka !


snälla snälla snälla om våren är här för att stanna !

2 APRIL . Så är det .



jag hade en liten sovmorgon och fick sova en stund längre än vanlgit .
jag umgicks med min kära vän nicolina den större delen av min skoldag .
jag fick skjuts hela vägen hem av mats och hans vododockor .

det var vad som var bra idag .
resten av dagen har jag velat vara någon annan någon annan stans .

Jag säger som det är att allt är sådär. Bara sådär.
Sådär som det är såhär års , och blir det inte bättre så lägger jag ner. Så är det!


det konstiga är att det är vår och att det är nu som vi ska sväva på moln och njuta av varenda solstråle . man ska vara optimistisk , jag vet . man ska se ljust på livet och uppskatta det man har , jag vet .

jag är bara alldeles för trött för det .

RSS 2.0