29 APRIL . Känslan som är med mig

Sen du var här har häggen slagit ut 
det blåser vindar från förra sommarn
och jag tittar ut över parken för att se om jag kan se dig
jag ser björkar som blommar nu
med lite mera färg sen du var här

Sen du var här har gatorna gått hem
Nu är bitarna på plats, nu kan jag se ifrån mitt fönster
samma utsikt som förut fast kanske ändå lite längre
lite högre lite värre allting känns tryggare
och ändå mycket större, nu har häggen slagit ut.
Nu har våren tagit fart, lite starkare och mer sen du var här

Den gör mig så glad den här sången , glad enda in i hjärtat . Den gör mig så glad att jag bara vill dansa omkring i en oändlig dans och aldrig stanna upp ! Snurra , hoppa och skutta tills mina ben viker sig av utmattning och jag ramlar ihop av ren lycka . Sen ska jag ligga där på den grästäckta marken och bara skratta och le .
Jag vill le för att jag är så förbannat toklycklig med läget !

27 APRIL . WOW !

WOW !
förstår ni människor att pelle almqvist och anders wendin vet att jag och yollanbollan finns !

fett coolt

27 APRIL . Mitt hjärta

image145


Att galoppera .
Att galoppera så att det känns som att man flyger och svävar en halvmeter ovanför den nu dammiga marken , så att det vrider sig i magen av både spänning och glädje , att få prova på känslan av total frihet . Att känna håret flyga , den varma aprilvinden blåsa förbi och ge en extra uppfattning om hur snabbt det faktiskt går . Att se världen runt omkring förvandlas till sträck och det enda fokus som finns är marken framför dig . Ett fokus som försvinner inunder hästens kropp när den sträcker ut sina smala , starka , så ömtåliga men kraftfulla ben , för att vinna ännu lite mer mark för varje språng .

Känslan när man har hästen galopperande under sig , och all den enorma kraft som detta djur utgör , går inte att förklara . Det låter fånigt klyschigt men det är så jag bäst kan säga det för att försöka övertyga er hur underbart det är . Det är samma känsla när man dansar tillsammans med sina bästa vänner till tokigt bra musik och sjunger så rösten försvinner och allting bara blir en stor röra av skratt och glädje , den känslan är det ! Samma känsla som när man sitter högst upp i fritt fall och vet att spärrarna vilken sekund släpper och låter än då falla mot marken i en otrolig fart , det är den känslan jag får ! Eller när man snurrar runt , runt och låter armarna flyga med av bara farten , och hela världen förvandlas till en röra av olika surrande intryck . Så glad som man är när man vinglar runt efter allt snurrande , och världen runt omkring ständigt byter form , så glad är jag när jag får rida , när jag får galoppera med min älskade Trasan och låta henne sträcka ut .

Så glad är jag när jag bara får se henne , när hon gnäggar till mig när jag kommer för att hämta henne i hagen , när jag får klappa på henne , när jag får ge henne en puss , när jag får borsta , när jag får rida , när jag får slita med att hålla hennes utrustning ren , när jag lindar hennes ben , när jag får träna terräng och när jag förstår att hon står där i stallet och väntar på mig , hon väntar på att jag ska komma .

Hon gör mitt hjärta så tokigt lyckligt .

23 APRIL . Det är bara så det är

Det finns helt enkelt ingen människa på denna runda jord som kan göra mig lika lycklig som denna grabb kan .Yolanda , min käraste Yolanda . Den bästa Yolandan i världen .
Hon är min , endast min min min .

image144

22 APRIL . Min gitarr !

Woohoo , äntligen har vi lagat min gitarr !
Underbara gitarr som jag har längtat så efter , den kan nu återigen få min fulla uppmärksamhet dagarna i enda ! Så sjuk som jag är , ska jag nu bege mig ut till studsmattan och ägna den lite tid i sällskap av solen .
Ooh , jag är så glad !


21 APRIL . sött

lev lycklig med mig i en koja inatt
om vi inte får husrum på slottet

21 APRIL . 20 grader och en skinande sol !

Idag har det varit det underbaraste vädret som man någonsin kan tänka sig en dag i april ! Solen har lyst på oss och skolgården var fylld av nöjda människor hela dagen lång . Imorse var jag ute och sprang med vovven i skogen iförd endast en t-shirt till tröja , aaah ! Det var precis lagom varmt , sådär härlig svalt och varmt i solen . Efteråt satt jag nyduschad ute på baksidan i sällskap av världens bästa vovve tillsammans med brabra musik . Så lunchen åts i solsken och bara ett linne hade jag på mig . Härligt , livet är härligt !

20 APRIL . Ett lyckligt dygn

" Chips är Guds gåva till bakfulla skitungar "


Yolanda , på vår hemfärd dagen efter .
Ett utav de absolut underbaraste konstaterande som jag någonsin hört .

Igår , i natt , imorse var det party hemma hos KV , och som vanligt blev det mycket lyckat ! Vi dansade som djur, vi sjöng oss tokigt hesa och vi skrattade så vi inte kunde göra annat än att ligga i en stor hög på golvet . Läppstift var någonting mycket populärt under kvällen och utdelningen av röda kysar var maximal haha . Dessutom finns det hundratals bilder tagna under kvällens gång , någonting som har roat oss väldigt idag . Det blev tacos klockan 05.00 på morgonen och idag har jag legat i rhododendronbuskar för att städa . Jag och Yollan var också så sjukt snygga och så tokigt coola på vår hemfärd , slitna med solglasögonen på .

Jag älskar när det är fest hos KV ,
tack så mycket käraste du !

18 APRIL . Extra dokumentation till den underbara dagen idag !

En alkis i dräggparken satt med sitt alkiscrew och hade en gitarr i famnen som han så glatt satt och spelade på . Låten som vi utan den minsta tvekan utnämde till vår absolut favorit blev den med refrängen som gick ;

" VEM HAR GLÖMT ATT SKRUVA PÅ LOCKET PÅ TANDKRÄMSTUBEN ?!!?!!?? "


har ni någonsin hört någonting så underbart ??
hahahahahahahaha

18 APRIL . Den underbara dagen idag

image143


Idag tror jag har varit en utav de bästa dagarna i hela mitt liv .
Utan tveckan har den varit så fruktansvärt bra , älskade , underbara , kära idag .

Skoldagen bestod av två engelskalektioner med en håltimme där emellan . Denna innebar en promenad ute i det helt underbart vackra vädret som gjort oss glada stockholmare sällskap under dagen . För att verkligen poängtera den kommande sommaren gick jag och min Nicolina och köpte varsin Cornetto Citron , sommar ! På eftermiddagen mötte jag och Yollan upp Emma och John från Strömstad på centralen , underbara dem ! Vi tog sedan tillfället i akt och promenerade under solen lysande strålar , längs med Drottninggatan , genom Gamla stan , förbi Slussen och vidare ned upp och ned för Götgatan och slutligen till Medborgarplatsen . Synen som mötte oss när vi sedan stannade till var oslagbar . Uteserveringarna som omringade oss med pratglada och bekvämt avslappnade människor kämpade om våran uppmärksamhet mot de små flickorna som vi köpte Majblommor av . När vi lyckades slita oss från att beundra denna syn köpte vi kakor och slog oss ned i parken bakom Söderhallarna . Denna park , mina damer och herrar , är inte vilken park som helst utan denna park är parken där dräggen , hundarna , alkisarna , barnen och de promenerande vännerna blandas i en enda stor röra . I denna park satt vi på Yollans partyfilt och bara njöt , njöt av livet i stora allmänhet . Glada , vi var så glada och skrattet var det enda som fanns för oss . När kakorna var slut , spanandet var spanat och flickan en bit bort matat alla fiskmåsar i hela parken , kom två mycket söta indieflickor som vi gick och satte oss på ett kafé med . Där hade vi mycket trevligt och skvallret som skvallrades där var helt underbart att skvallra om haha ! Efter kaffet var drucket tog vi adjö av våra vänner och jag och Yolanda sprang återigen nedför Götgatan , över Medborgarplatsen , genom dräggparken och till tåget och södra station . På bussen hem hade jag sällskap av mina kära iPod och låtar som Lasses " Kom ihåg mig då " , " Röda läppar " och Håkans " En vän med en bil " . Den korta biten från bussen var en enda lycklig dans från min sida och när jag kom hem satt världens vackraste hund på baksidan och välkomnade mig .

Älskade , underbara , kära idag .

17 APRIL . Packlista

Idag har jag varit hemma hos Yollan på tacosmiddag . Vi tillbringade sedan en lång tid till att ligga på hennes golv och skriva en packlista med det absoluta bagaget som vi måste ha med oss till Hultan i sommar . Packlistan blev en mycket rolig sådan , varierad skulle man väl lugnt kunna säga . Denna innehöll Hultsfredsnödvändiga saker så som ,

- tält
- flippflopp
- sprit
- solglasögon
- en egendesignad stockholmsflagga
- vin
- vår uppsmekta partyekorre Elmer
- läppstift
- stövlar
- håv

Vi toklängtar till Hulstfred

16 APRIL . Pressbyrågrabben

Jag säger bara klappklappklapp för pressbyrågrabben .
Det är så jäääkla bra att han finns , att han förgyller vår vardag och att han gör mig allmänt gladglad !
Han står där skrattande , toksnygg och försöker sälja på mig äpplen för det påhittade priset av 55 kr styck .
Han räddade återigen min dag genom att bara vara trevlig och glad . Rolig , snygg , han är riktigt snygg .

Klappklappklapp för pressbyrågrabben ! haha

15 APRIL . Fortsätt att vara perfekt , snälla du .

Jag tror att jag på något sätt har trötnat på dig .
Tröttnat är fel ord egentligen , men jag vet inte vilket jag ska byta ut det med , så tröttnat får det motvilligt bli . Jag vill inte tröttna på dig , jag vill inte att du ska bli som vem som helst , jag vill att du ska vara perfekt . Perfektare än perfekt om jag får be . Utan att veta om det får du mig att må bra .

För min egen skull behöver jag att du är perfekt . 
Snälla du ?

15 APRIL . Inuti en plåtburk i mitt rum

image142

När jag var liten samlade jag på badkulor . Så fort jag hade några kronor över sprang jag till bodyshopen och köpte badkulor i olika former . 3-4 kr styck kostade dem och låg i olika glasburkar på de låga hyllorna .
I helgen städade jag mitt rum och kikade ned i denna ursöta plåtburk och hittade alla badkulorna liggande där . Så fina , med olika former och oförstörda låd dem där och väntade på att jag skulle hitta dem igen .
Badkulor var det bästa jag visste .

14 APRIL . Kanske i alla fall

image141


Jag och mamma sitter här i morgonrockar och tofflor på fötterna . Frukosten har vi ätit upp för länge sedan , men vi har fortfarande inte kommit härifrån . Det är mysigt . Datorn står här och spelar lugna Thåström låtar för oss , han sjunger för oss och får mig att må bra . Genom fönstret lyser solens tveksamma strålar på studsmattan som bror släpade fram för flera veckor sedan . Termometern visar 7.3 grader och det ger mig ett visst hopp om att våren kanske kommer tillbaka med humlor och ballerinaskor.

13 APRIL . Lasse the man

" Jag börjar känna igen mig nu, och jag börjar känna igen er.
Efter några minuter är det som om ingen tid gått alls sen vi sågs sist.
Och jag känner mig helt enkelt så jävla tacksam över att jag får hålla på med det här. Det är inte klokt.

Men nu är det tystare. Vardag och lite hämtmat bredvid datorn.
Priser i all ära, men nu står dom och tittar på mig och säger:
Ja du, Lasse. Vad ska du göra nu då? Börjar det ta slut nu, lilla vän?

I helvete säger jag. I sommar gör vi det igen " .

12 APRIL . Alis Trace

image140

Idag var jag och Trasan och tävlade och hon var helt underbar ! -
Yollan var med som hästskötare och hon var grym , jag tycker så mycket om henne !
Pappa var snällast i världen och var med och körde hela dagen och fixade .
Dagen var riktigt bra . Käraste , käraste Trasan .

12 APRIL . EMMA !

image139

Här satt jag hemma framför tv:n med mamma och pappa i godan ro när min telefon ringde . Det var när jag såg vad det stod på displayen som jag förstod vad det var för samtal . För vilket namn som blinkade var närmligen , Emma Elmer .. Håkan , Håkan tänkte jag , och visst var det håkan . Glädjen när jag hörde emma skrika att hon var på konsert med världens bästa Håkan gör mig glad enda in i hjärtat . Så jag skuttade runt här i huset och lyssande till håkan i min telefon , tack käraste Emma !

Oj vad glad jag är !

11 APRIL . Nöjd

Jag är nöjd med läget som råder just nu .
Min bästa yollanbollan sover här och vi har nu ägnat över två timmar på mitt rum medan vi har lyssnat på brabra musik och disskutera allt mellan himmel och jord . Mina ben värker efter all motion idag och träningsvärken från igår tillåter mig knappt att skratta , vilket yollan får man att göra i alla fall . Nu är klockan inte mer än 22.10 och fredagskväll , men ändå ska vi nöjda krypa ned och sova nu . För imorgon bitti ska vi upp klockan 06.00 för att sedan ta med oss Trasan + Karin och sin Baugera för att åka på tävling . Trasan är nybadad och verkade ganska taggad idag , får se om hon håller sig hyffsat lugn imorgon haha .
Denna dag och kväll har varit bra trots förmiddagen som gick mig emot . Men en underbart mysig promenad i skogen med hunden , några timmar i stallet och en yollan på kvällen gör att allting blir bra .

Dessutom betade jag Trasan idag , betade .. det är så mycket vår det kan bli och solen lös på oss .
Läget är bra , och vi ska somna till Lasses käraste stämma .

10 APRIL . Damen i den vita dressen

hur kan någon som ser ut som hon , inte tycka att hon själv är snygg ?
hon är antagligen en av de vackraste människan som funnits tycker jag .
faktiskt
'
image138

10 APRIL . Say goodbye

She comes at four , I make some tea
Sits down at the table in front of me
She talks in onehundred and eightyfive
She dosen't feel good , and I know exactly why

Cause this has happend before ,
and I know why

Say goodbye

9 APRIL . Min mamma och jag

Dem säger att vi är lika som bär , min mamma och jag .
Och visst måste jag hålla med om att det finns vissa likheter .
Mjhihi

image137

<3

9 APRIL . Hjälp , vad är det här ?

Jag fattar ingenting .
Förra inlägget var två intensiva meningar om att våren verkligen var här och att jag hade sett en humla .
Nu sitter jag här vid köksbordet och utanför fönstret yr det omkring små vita korn åt alla håll . Vad hände , vart tog våren vägen , vad händer nu med den underbart våriga humlan ? Eller hur bra mår våra blåsippor runt huset , dem tycker inte om kylan och snön ..? Plusgrader är det dessutom , så när jag snart ska gå ut och gå med vovven min kommer jag att bli tolblöt om mina tassar . Hästarna hade börjat gå med de tunnaste täckerna och vissa dagar var det några av dem som gick utan täcke alls , så mys ! Men nu kom det snö och blask och igår var det svin kallt , så nu får alla små hestarna gå med täcken igen , omys .
Det är 9 april idag och det ska inte vara snö nu , vad är det här ?

Jag fattar ingenting .

6 APRIL . I sällskap ev en humla


image136

Idag när jag och yolanda cyklade till stallet flög det en humla som surrade omkring oss ,
våren är verkligen här !

6 APRIL . Min hund

Min hund är det bästa som finns !


image133

4 APRIL . På promenad genom stan

Jag och min bästa vän Yolanda gick idag en promenad genom stan .
Det var sol och massor av folk överallt , stan var fylld till bredden med människor som glatt strosade runt i solskenet . Det vår i luften och alla var liksom obekymrade och nöjda med läget . Vi gick från hötorget och Drottninggatan bort , vidare igenom gamla stan där vi stannade till i en leksaksaffär med leksaker från förr , och sedan in i serieboden . Det var något utav det sötaste jag varit med om , olika gångar med omgivande väggar som från golv till tak var fyllda med serietidningar från förr , riktigt antika tidningar ! Jag köpte självklart en Spidermantidning från 1975 , och som då kostade 2.5 kr . Jag nästan dog utav förtjusan ! Sedan fortsatte våran färd genom den äldre delen utav vår stad och passerade Slussen för att storsa längsmed Götgatan . Efter det följde en fika på Cafe String där även KV slöt upp till oss , mycket trevligt ! Över hela staden och i varenda gathörn hade fikaställena satt ut sina bord och stolar för att ge oss gäster en chans att sitta ute och njuta av solen . Att sedan strosa över Medborgarplatsen var helt underbart . Torget var proppfullt av uteserveringar med folk som satt ute i solen och drack en öl och mös . Det enda vi hade kvar innan vi skulle komma fram till Södra station var vår favorit park bakom Söderhallarna . När vi kom fram dit , och såg ut över parken med solen lysande över oss , var det en sådan härlig känsla ! Parken var fylld med människor som promenerade fram och tillbaka i godan ro . Men det som var speciellt med denna dag , som verkligen underströk hur våren faktiskt har kommit till oss , var dräggen i parken . Nu när värmen smått börjar anlända och omfamna oss , söker dem sig till denna park som flugor till en sockerbit . På något vis är dem väldigt charmiga , där dem sitter med sina tuppkammar till hår och nitar i jackorna . Under hela promenaden hade dessutom inlinesåkare svischat förbi oss i full fart och gjort oss glada . Sen var det också alla dessa skateboardåkare som omgav oss  , och jag tror ingenting är så sommar som grabbar med skateboards .

Det var en helt underbar dag , och jag är så himla nöjd med att jag fick uppleva den med mina underbara vänner och en strålande sol på himlen .


4 APRIL . Med ett leende på läpparna

Jag känner för att ställa mig här på bordet och utan kontroll springa och dansa och hoppa omrking ! Håkans låtar tar sig in , sugs in i mig och far sedan runt i mig och gör mig obeskrivligt lycklig ! Att vara i skolan känns inte så jobbigt , och det spelar ingen roll att det varit molnigt hela morgonen . För jag har bara en lektion till och solen börjar leta sig fram mellan molnen . Vår , det är vår och efter skolan ska jag bege mig och träffa min bästa vän Yollan och våran kära KV . För att fördriva lite tid , prata om onödiga men så trevligt saker och slutligen planera ett party ska vi slå oss ned på ett cafe och njuta av dagen .



Du säger att du är stark
att du har vart igenom det här förut
Du kommer fortsätta
det finns inte mycket mer att säga nu

Vi två hör hemma
i ett rum med inga andra
Om jag var tio år yngre
skulle jag inte behöva dig längre

Någon dag är jag din jakttrofé som du övergav
Någon dag kanske jag kör över dig här utanför
Varför måste vi döda varandra
nåt säger mig att du blir borta
en lång lång tid




Den är ingen spciellt glad sång , ingen hoppfull text , utan mer att inse att det inte går .
Men ändå gör den mig glad , den får mig att bli på så gott humör och bara vilja skratta !


3 APRIL . Våren gör mig lycklig

Jag kan bara inte få nog av den här låten , den är helt helt underbar !
Den gör mig så fuktansvärt lycklig och det vara bubblar i hela kroppen på mig .
Den är så mycket sommar och gläde det bara kan bli , fantastiskt .
Sommar , den är så sommar , med glädjeskutt och varma sommarnätter .
Lycklig , den gör mig lycklig . Lasse gör mig lycklig med sin musik .

image132


Sen du var här har häggen slagit ut
det blåser vindar från förra sommarn
och jag tittar ut över parken för att se om jag kan se dig
jag ser björkar som blommar nu
med lite mera färg sen du var här

Sen du var här har gatorna gått hem
Nu är bitarna på plats, nu kan jag se ifrån mitt fönster
samma utsikt som förut fast kanske ändå lite längre
lite högre lite värre allting känns tryggare
och ändå mycket större, nu har häggen slagit ut.
Nu har våren tagit fart, lite starkare och mer sen du var här.

Låt tiden gå
Jag är samma nu som då
Samma mänska ungefär
Fast med lite mera lust
sen du var här

3 APRIL . Med en fluga i min dator

Hallå , är det möjligt att det kan ha krupit in en liten bananfluga
i ens dator och att den sedan kryper omrking på skärmen ?

Precis så är det som läget ser ut just nu ! På min skärm , eller rättare sagt I min skärm , fram och tillbaka , springer det runt en liten prick , en liten fluga ser det ut som . Just nu kryper den här över texten liksom och ser ut att liksom gå som uppe på själva bakgrunden . Flugen , eller vad det nu är , har inte varit är förut , det kan jag looova , men jag låg ute tidigare på dagen och kan det kanske vara så att flugan krupit in i en fläkt eller någonting och på så sätt kommit upp inuti själva skärmen kanske ..? I alla fall gör den mig galen , den är äcklig , jag vill inte ha en fluga i min skärm , buu !
Fast på samma gång måste jag medge att om det nu har gått till så som jag tror , så är det ganska roligt haha . Stackars , lilla , dumma fluga , det var väl det mest korkade den kunde ha gjort , att krypa in i en dator och tro att den ska överleva ! haha jag vill mosa den , men det går liksom inte . Hur mycket jag än drar med ärmen på datorn så försvinner den inte den skiten.

Kul , min nya dator har en fluga i skämen . Skit kul faktiskt . ha - ha - ha ..


1 APRIL . En dag som denna , när det är vår och himlen är blå .

image131

När du får spring i dina ben
och jordens dragningskraft är klen
När du är i luften , kom ihåg mig då

När våren öppnar sina dörrar
och du tar den långa vägen hem ,
och sitter på ute serveringen där vi satt igen

När det blir varma sommardar
Kom ihåg mig då


1 APRIL . Barn

" Min bebiskusin ska heta Bertil .
Eller jag menar att han ska heta Petter . "
Wilma 6 år

Barn är antagligen det underbaraste som finns .
Dem förgyller vår dag med sina kommentarer , tankar och funderingar .

RSS 2.0