31 OKTOBER . Charmeur

en grisbjörn .






en grisbjörn mindre i världen .
han kanske var den mest kobenta ponnyn jag någonsin har sett , och kommer att se , han kanske hade lika mycket päls som en björn och han kanske var så överbyggd bak att han liksom lutade framåt , men han var bra . han var ankas vän . en ponnyskrutt . han var bra .
nu är han borta .


28 OKTOBER . Fördelar med att någon fyller år



 

jag tycker om att fira !


26 OKTOBER . Återkommande kärleksmöte



nu när det börjar vankas kallare tider har jag återigen fått tillbaka mormors kappa !
det är den snyggaste coolaste häftigaste finaste vackraste bästaste swager-kappan någonsin !!! 
man känner sig som primadonnernas primadonnna och prinsessornas prinsessa !
jag är så hejdlöst förälskad i den !

26 OKTOBER . Så kört i botten

i helgen tänkte jag , matilda och yolanda att okej , vi kör på lite nostalgi . vi hade inga förväntningar överhuvudtaget och tänkte att vi får väl roa oss själva , men ändå någonstans hade jag aldrig kunnat ana att det skulle vara så illa ..! vi mindes en lång kö , en fullproppad klubb , bra musik , glasögon utan glas , helt enkelt assnygga flickor och pojkar och fullt ös medvetslös varennda gång .
vi hade väl 5 pers framför oss i kön när vi kom , det var utan att underdriva 13 uttittade stackare på dansgolvet , fyra bra låtar på hela kvällen och en halvtom rökruta . flickorna hade tubklänningar i fodralform som var så korta att man såg för mycket , ett guldigt flätat bälte i midjan och missfrägade brunnetta hårstrån söndersprejade med hårsprej . killarna gick med munktröjor , blingbling i öronen , dem hade sådana dära URFULA jeans som ser ut som om man har tagit en målarfärgspensel och dragit med färg över fram- eller baksidan . en grabb kom till och med i svea-toppluva . så jävla inte okej på klubb . eller annars ?

det var askul i början och vi ägnade all tid åt att olyckligt skratta åt alltihopa , sen ville vi bara åka hem . vi hade ont i ögonen och kunde inte sluta reta oss på att dem fortfarande tog överpriser och betalt för precis allting .  när jag kom hem var jag hes , halvt döv och hade ont i mina stackars små ögon som hade varit tvugna att skåda en sådan fruktansvärd syn . vi sa aldrig mer , nostalgin var inte värt det .

men det var asbra att umgås med batti och supiii !

25 OKTOBER . Arbetsmyra

imorgon är första dagen på ungdomarnas höstlov .
imorgon är första dagen som jag jobbar på ett riktigt arbete .
att jag har jobbat med extra- och helgjobb är en helt annan grej ,
nu kan jag inte anse mig vara för trött eller lite för snorig för att
stanna hemma och ligga kvar i sängen några timmar till bara för
att det regnar ute . det är liksom ett helt annat ansvar och andra
förväntningar som jag räknas leva upp till . det ska nog gå bra .
lite läskigt , ganska kul .

pengar .
hehe

24 OKTOBER . När vi inte hade alla indianerna i kanoten

jag och blomma , på väg till the gossip eller möjligtvis franz ferdinan , hultsfred 09 ! vi slängde oss i gräset innanför festivalområdesentrén och fick sällskap av en grabb som hade båda händerna gipsade . i vilket annat sammanhang som helst hade man hajjat till och undrat hur fan det hade gått till , men just där och just då , just på festival och just på hultsfred så spelar ingen anledning eller förklaring någon roll . allt är bara bäst !










23 OKTOBER . Förändringar på Stora Wäsby gård

sture ska flytta till johanna hästbacka när som helst
calabash åkte till bella lidebrandt idag
charmeur ska avlivas på torsdag
indy ska avlivas inom en snar framtid
trasan ska säljas snart






, och allt detta på samma gång


22 OKTOBER . Ibland är man ledsen och sen glad en vanlig dag i Ropsten

" malin du är så rolig . du blir så ledsen , verkligen ledsen . hela din värld rasar samman och du vill bara lägga dig ned på marken , skrika och dö . du såg ut som om du utan att tveka skulle ha stuckit ned tanten om det funnits ett spett i närheten " , sedan fnissade gisela och skakade på huvudet .

men saken var den att jag hade den största
befogenhet i världen att vilja slå någon och sedan dö !

jag och gisela åkte till ropsten ( vad är ropsten ? ) för att besöka en trevånig hög secound hand affär . vi hittade allt från kakplåtsburkar - små teserviser med rosor på - skrivmaskiner - en halv miljard LP skivor - till en halv miljard klädesplagg ! jag provade så många kavajer och hattar så att jag fick kramp i kroppen , men efter två timmar hade vi lyckats välja ut de plagg vi skulle låta banta ned våra kontokort .
det var då det hände .. jag fick inte betala eftersom dem inte hade en kodinslagare och jag inte hade med mig mitt legg ! jag hade alltså spenderat två ( 2 ! ) timmar med att sicksacka mig fram bland deras begagnade halvtrasiga extremt fula kaffe-nedstänkta kläder , dessutom blivit upp över öronen förälskad i en kappa och en blus , och allt bara för att jag inte skulle få ut någonting av det ! det var vid den här tiden jag hade lust att attackera expediten . hon försökte lite obekvämt trösta mig med att hon var väldigt ledsen för min skulle men att hennes chef nog skulle bli arg . jag fräste att jag aldrig mer skulle kunna sova gott om natten och att det var hennes fel ! det var här gisela trodde att jag skulle flyga på henne . jag spatserade argt ut därifrån och vi kom ut till ett regnande industriområde som omgivning . framför oss hade vi minst 8 minuters ständigt promenerande i uppförsbacke , och jag var så ledsen och förtvivlad över att aldrig mer kunna sova gott igen att min underläpp nästan darrade . det var alltså här gisela trodde att jag skulle lägga mig ned på marken och gråta .

sen slutade det i alla fall med att jag sprang in på ICA och tog ut pengar . vi gick tillbaka till affären och jag rodde åt mig kappan igen , betalade och sa att jag nu skulle överleva livets motgångar .

kappan är antagligen en av de finaste jag någonsin
sett och det var kärlek vid första ögonkastet !




asbra dag faktiskt ,
puss på min blomma


20 OKTOBER . Den pensionerade hamstern

för exakt ett år sedan idag så skrev jag ett officielt förnedringsinlägg om göran ,
jag fnissar nu när jag läser det . jag var helt enkelt arg för att den påstått snygga grabben som Anka hade träffat på krogen hette Göran . det fattar ju vem som helst att det inte funkar höhö . jag skrev :

" nu är det så att jag aldrig har råkat träffa
hejjaghetergöranochär18årochinteminmorfasrboulkompisgöran ,
men jag har hört talas om honom och jag kan sniffa mig till att han är en ond människa " .


problemer är att jag nu efter att ha träffat Mr.G och vet att han inte är speciellt ond och ser ganska bra ut . någon gång kom jag fram till att han är mer av en hamster . en hamster som springer i ett hjul och äter gurkbitar . såhär i efterhand kommer jag ju verkligen inte ihåg hur jag kom fram till smådjursgrejen där på kvällen . jag skyller på vinet , helt klart . hamstern skrattade i alla fall .

 

 



men ändå , anka allvarligt ?
göran ? verkligen göran ? hahah


20 OKTOBER . 05.15


imorgon bitti ska jag upp klockan 05.15 , det är kul .
jag älskar nästan fyrbenta djur som vill ha mat .




18 OKTOBER . Kreativitet !

idag var jag uttråkad , så jag bestämde mig helt enkelt för att göra någonting åt saken .
jag var ute med katten och när jag kom hem så grävde jag fram alla mammas sylådor och tygpåsar och knappaskar , och alltallt annat man kan tänka sig hitta hos en mamma som brukade sy och fixaochtrixa mest hela tiden ! jag bytte knappar och gjorde mig lite små saker ..







.. men det bästa blev den här !











jag är så nöjd med mig själv !
rosett och nät och pärlor och knappar och , ja typ så !



19 OKTOBER . Födelsedag !



BATMAN , JOHAN PALM , MATILDA ( man får välja själv )
FYLLER 19 ÅR IDAG ! GRÄTTIS

18 OKTOBER . Jag och katten och hösten












18 OKTOBER . Storm och bruna blad

vi har blommor ståendes i en stor vas här på bordet . långa själkar , fina blommor . fina blommor som antagligen kostade en del när dem köptes . nu har bladen börjat bli bruna och kanterna på blommorna har blivit mörka och krusat ihop sig , blivit skrynkliga . blommorna håller på att vissna .

 

det är storm i mig , och jag har ingen aning om vad jag ska göra åt det . jag vaknade och tänkte , så jag gick ut och gick i en och en halv timme med katten . koncentrerade jag mig på alla löven så såg jag bara löv . jag kom hem och tänkte , så jag städade hela huset . att damma och torka och hänga bort och städa undan gör att det enda som finns i huvudet är vilken galge ska jag hänga den här jackan på och vilka blommor ha jag vattnat och inte ? . efter två timmar var det hyfsat rent så jag satte mig här . ingen bra idé att sitta själv i ett tyst hus om man inte vill tänka så mycket . man börjar jämföra saker och ting med en bukett halvvissna blommor .

 

det är höst och jag älskar det . jag tjatar och tjatar om dessa förbannade löv men dem äääär ju så vackra ! jag bestämde mig i slutet av sommaren att jag verkligen skulle försöka göra den här hösten till någonting bra . jag ska verkligen försöka att smita ifrån höstdeppet som kommer i takt med att färgerna försvinner och de ljusa timmarna på dygnet blir färre för var dag . jag kämpar och stretar emot , men någonstans vet jag nog att den här senare delen av hösten kommer bli precis som alla andra senare delar av höstar tidigare år .

 

vi får se , det blir väl som det blir .

nu tror jag att jag ska kasta blommorna som var vackra förut .


18 OKTOBER . Fina nissar !

amanding , saring , martinow och gizäla !



ikväll har vi ätit tacos här hemma . vi gick i samma klass i sex år och mellanrummen mellan det att vi ses är för långa . vi konstaterade att det känns som om det var en vecka sedan vi för sista gången stod och sjöng tillsammans där på avslutningen i nian . det har nästan gått fyra år men ändå är allt precis som det alltid är . man vet vart man har varandra och allt är bara så självklart och avslappnat . jag blir så glad av dem , glad av att prata och skratta och krama på dem ! dem är mina fina gamla vänner som jag träffar alltför sällan men som får mig att le med hela hjärtat .

16 OKTOBER . Asnice


hos matilda ,
alltså batman .
batman är bra , asnice .
anka och evelina är också här , asnice .
snart ska vi vingla , asnice .'
rödvin , asnice .




16 OKTOBER . Förut brukade vi ha tid .








jag kommer säga att det har varit rätt så tomt här ,
och att det verkligen är skönt att se dig .
jag kommer erbjuda mig att bära din väska ,
och säga ge den till mig .
jag kan betala taxin ,
och du kan bara följa med .
sen kan du titta ut genom fönstret och dra nått ' skämt om hur det e .


15 OKTOBER . Min pappa !

pappas födelsedag !
idag ! grattis !




14 OKTOBER .

den här dagen blev precis så bra som jag hade tänkt mig .
jag och katten promenerade till Stora Wäsby gård , vi lyckades fördriva 5 timmar på att göra ingenting , jag och Akrobat hopptränade , jag och mamma åkte och handlade roliga saker så som ett nytt träns , nya benskydd , nya ridstövlar m.m. , alltså roliga saker att lägga pengar på ! vi besökte farmor som kommit hem från Frankrike och kvällen har inneburit grillad kyckling och Grey's .











folket var så snälla och sa att det var så bra , både jag och Akrobat växte en meter eller två



finaste trasanknasanhjärtegull



bra dag helt enkelt

14 OKTOBER . Det är strålande sol inom mig .

jag vaknade och log .
jag drog upp rullgardinen och log , även fast det typ regnade .
jag kokade te och log .
jag kollade på våra bästa år och log .

jag kan inte sluta le , eller jag vet inte om jag ler , jag tror det . jag har en fjräll i magen och den vill inte sluta kittla mig inombords . jag älskar den här dagen och jag har absolut ingen aning om varför . det kommer antaligen inte hände någonting spektakulära , om än är denna dag ännu mindre händelserik , men det här är en bra dag . eller bra och bra , en nöjd dag . jag  ska gå ut och gå med katten nu i stormen , men trots blåsten tror jag att vi ska ut på långlångpromenad . vi ska upp och ge trasan och akrobat lite äpple tror jag .

nej alltså , jag bara ler .

12 OKTOBER . Och jag bara log

så fin !
så fin var han idag !
så fin var han idag , att jag inte kunde sluta le !



inte som en stor tung valack , utan lätt , mjuk och känslig som ett litet sto .
han är så glad nu när han är frisk ! överambitiös , engagerad som aldrig förr ,
han är glad hela tiden ! och om han är glad så är jag glad , så jag är glad !

prins !


12 OKTOBER . På promenad genom stan , och lite lunch och fika





förra veckan blev det en promenad genom stan ' , lunch och såklart lite fika . en sådan där bradag när man egentligen inte pratar om någonting alls men skrattar mycket i alla fall . en sådan stund när man trivs . sen är det ju ett plus i kanten när man hittar en leopardmönstrad basker när man svänger förbi några affärer !




11 OKTOBER . För ett år sedan var jag mätt och glad

idag är det ett år sedan jag och mitt hjärtas älskade tävlade vår sista tävling .
väsby ridklubb , toppendag , världens finaste häst . underbart avslut , fast det
visste vi ju inte då . vi kom i alla fall hem med bl.a. 2 kg mjölkchoklad , brorsan
blev glad .  jag lämnade ifrån mig henne för drygt 8 månader sedan , men hon
är den finaste som finns . kommer alltid vara , alltid .





mitt hjärtas käraste

9 OKTOBER . Fi fan för motstridigheter

ibland blir man så jävla trött på livet .

jag har gått hela dagen och tänkt att jag inte orkar sitta hemma hela kvällen . på kvällen pratade jag med en vän som surrade om bio och jag tänkte perfekt ! av okänd anledning visade det sig inte bli någon bio . dryga facebookmsn-konversationer fick underhålla mig , tills .. en annan vän ringer och säger att nu är det utgång ! på två sekunder ( typ 15 minuter ) gick jag från att sitta i soffan med myskläder - till spetsklänning , högklackat , eyeliner och rött läppstift ! alltså , jag var MEGA snabb ! sen börjar pappa snacka och jag var tvungen att springa efter en extra kofta mot kylan , så jag inser att jag helt enkelt inte kommer hinna till bussen i dem skorna . följande minut - er består av alla tänkbara svordomar jag kunde hitta på . när jag slängt av mig alla kläderna , spottat fräst en lång stund står jag uppe i mitt rum och ser ut genom fönstret . då , vad är det jag ser om inte bussfanskapet som kommer åkandes långt borta ! jag hade så jävla mycket hunnit med bussen !! detta resulterade i ännu flera fula ord . jag tryckte hysteriskt på dumburken och fick tillslut fram att det inte gick en buss förän ca 40 minuter senare . jag dog . jag svor . konsekvenserna skulle blivit att mina vänner redan förfestat , jag skulle mött dem ute på stan ' och vi skulle gått till en klubb på Stureplan vilket inte riktigt är min grej liksom . jag blev så sur att jag missade bussen att jag sket i alltihop .

så nu sitter jag i återigen i min älskade stickade tröja som går ner till knäna .
skillnaden nu är att jag har uppsatt hår och är sminkad . 

känns sådär faktiskt . 

8 OKTOBER . Äh nu skiter jag i det här

äh ' min data är cp i huvudet . om en dumburk nu har ett huvud .
jag ska sova för att gå upp tidigt . jag ska ha på mig en knallorange overall så att jag inte blir kall i snön som inte finns , och slutligen vill jag bara säga att det här har varit en mycket bra dag !


7 OKTOBER . Käraste gobben

det hade gått 7 dagar sedan jag andades in den så välkomnande hemtrevligt lukten ,
cyklade genom den långa allén , såg det vackra gula slottet och log åt alla hästarna .



han är så söt och jag har saknat honom så himla mycket och så kommer han när han får syn på mig i hagen och så snuffar han mig i ansiktet , och så hopptränade vi idag och det gick så himla bra och han var så himla duktig och överraskande jätte pigg och vi fick massa ' beröm osv ... öh juste , han är bara så himla söt och jag har saknat honom jätte mycket . hihi


6 OKTOBER . Kanske vore bäst med en fika under jord ?



jag hoppas att pippin tagit en sväng förbi herr och fru mullvad för annars lär det vara hejdå pippi hejdå . det . blåser ! stackars alla små pippifåglar ! jag har en känsla av att dem ikväll inte uppskattar en schlagerfras så som fångad av en stormvind , höhö . kan inte vara lätt att vara så lätt ..

6 OKTOBER . Ovant .

hemma .
uppe tidigt .
ovant .
nu jobba .
dagis .
snor .
ändå söta ungar .
mina ögon dör av trötthet !
hemma .

RSS 2.0