31 AUGUSTI .

idag har varit perfekt . om jag skulle leva om det senaste dygnet så
skulle jag inte ändra på en enda grej , för  det har varit det bästa på länge .


vi åt tacos ute på balkongen medan en plastuggla på huset mittemot stirrade misstänksamt ont på oss . helt plötsligt hade himlen gått från blå till lila och mörkret omfamnade oss och våra vinglas . vi pratade om onödiga saker och drack upp rödvinet innan vi insåg att kvällen inte var menad att vara slut där . så vi slank ned i våra skor och traskade iväg till hakens hak , Wollmars ! vår favoritkypare ( om  man nu ens kan kalla dem för det ) var självklart där och stod och målade hjärtan i den utspillda alkoholen på vårt bord , och vi sa att ville ha en gratis natchostallrik. på något sätt lyckades vi fördriva tiden och det slutade med att vi satt ute på den stängda uteserveringen innan vi tog oss hem igen .

vi vaknade och låg och tittade på tv i några timmar . vi såg på program så som smallville , kyle xy , top model , how i met your mother , krokodiljägaren , djurpoliserna , the privileged , våra bästa år och smallville igen . + lite annat skit som jag inte kommer ihåg . vi gick och handlade tacosingredienser och åt tacos som brunch . sen kollade vi tv , igen . vi låg där i soffan med täcken och kuddar och åh:ade oss , och oh:ade oss och sa naw och usch hela dagen . telefonerna ringde och vi sa att vi inte hade tid , vi var koncentrerade på annat . sen kom vi på att jag kan hoppa in som ersättare i våra bästa år ifall någon är sjuk , för jag kan alla usla poser till alla usla karaktärer . vi kollade upp det , och om jag minns rätt så har det där programmet gått sedan 1965 . helt sjukt . sen åkte vi till Stora Wäsby och skrittade ut barbacka på grabbarna grus , fast utan grus , för dem är grabbarna som kastar muffins på folk istället för sten . så snälla är dem , dem fina prinsarna .

 

nu ligger jag och tittar på tv igen , det är så fruktansvärt mysigt .

jag vill bara säga att , Anka min bästa vän , det här har varit en av de bästa dagarna i mitt liv .


28 AUGUSTI . Det börjar visst bli höst

snart är det höst . verkligen höst . det är betydligt mörkare på morgonen och kvällarna än bara för några veckor sedan och solen lyser inte längre lika starkt . det blåser svala vindar och jag har strumpor på mig hela tiden . några av hästarna börjar ha täcke i hagen och jag hade en halsduk på mig häromdagen .

första tanken är ju att shit nu är den här sommaren över den med , och den sprang förbi precis lika fort som alla andra somrar har gjort åren innan . sen börjar man tänka på vad man har gjort och inser att , jag har ju faktiskt hunnit med en hel del . vita mössor och studeninbjudningar känns ganska långt borta och man kommer inte längre ihåg vad de olika mackorna i kafeterian kostade . när sommarlovet som inte längre var ett sommarlov började kändes det som om jag vaknade - red tre hästar om dagen - somnade . sen kom peace and love där i slutet av juli och jag var där i flera dagar , mellanlandade och drog till hultsfred en hel vecka . världens härligaste katja kom hit upp till stockholm och jag åkte ned med henne till nässjö och fann min kärlek hector . dagarna ledde fram till runsten och träningläger med akrobat , som i sin tur ledde till att jag och pappa åkte till mantorp och däremellan hann jag fylla 19 år och låna ut familjen till Kreta . tiden mellan alla resor fylldes väl ganska bra med alkohol och kanske lite för många vingliga stunder . nu har folket börjat plugga och alla spretar åt olika håll . sommaren tog som vanligt slut alldeles för fort , men det känns ändå som att jag har hunnit leva ett helt liv på dem här månaderna . det är skönt .

men nu börjar det bli höst . vi får hoppas att det inte blir någon brustna hjärtans höst . det orkar vi nog inte med . jag vill ha promenader med tjocka strumpbyxor , en fina kappa , en stor halsduk runt min hals och små handskar på mina händer . jag ser fram emot hösten , mer än jag har gjort någon gång tidigare tror jag . jag längtar efter tända ljus och varma tekoppar . jag längtar efter att sitta på ett litet dunkelt café med brunguldiga tapeter och sköna soffor att försvinna ned i .


jag vill att vi ska slänga några smulor
till duvorna min vän och sen gå hem


27 AUGUSTI . Oh boy '

förfesten var 18 m2 studentlägenhet som egentligen bara innehöll
musik , chips , jägermister och absolut vodka - original , hallon och vanilj .


stämpel och träffa vänner . vingliga steg till en pubb , till en annan pubb där vi struntade i att det var 23 , till Baba , till en pubb där jag trodde att jag bara beställde en cider fastän det var tequilashots därtill , och till Baba igen .


jag kommer egentligen inte ihåg så himla mycket från igår . egentligen bara att vi hade jäkligt roligt , att det blev kaos och att vi tillslut hamnade i en liten lägenhet där vi kollade på Alfons Åberg och att cigarettröken gjorde så att det kändes som att vi befann oss i en fransk film.







jag hade verkligen jätte roligt men jag vill nästan att igår inte
skulle ha hänt . man är inte så vidare smart efter tequila .


26 AUGUSTI . det är så det är

u . t . g . å . n . g . 


 !!!!


25 AUGUSTI . Dem där dygnen man lever som man bara kan leva just då

jag tömde min telefon på sms och fann några av mina favoriter
ut mappen skickat . det var hultsfred och tokiga timmar .



6/709 - 07.07

HULTSFRED !


6/7/09 - 07.08

Jag får ont i magen liksom .


7/7/09 - 18.41

25 pers + möbler under ett partytält och spöregn till det . ja vi älskar hultsfred !


8/7/09 - 00.28

Yolanda får snart sin mr. Perfect . ehehe det här är livet !


8/7/09 - 19.07

Klockan är knappt mer än 19 och vi har varit fulla i flera timmar ! livet leker i hultsfred !


9/7/09 . 00.55

Vi har hittat en akrobat som är så vältränad att han har 6-pack på ryggen ! 10/10 !!


10/7/09 . 21.43

Campet nu Maria .. supa !


11/7/09 . 12.35

Alltså jag har ont i mina lungor och jag snorar som ett dagisbarn . fyllan igår resulterade i kräk men jag hade jäkligt roligt  och som vanligt mår jag brabra idag igen . nudlar och potatismos till frukost , jarå !


11/7/09 . 04.47

Det var slagsmål och en grabb sprang in i mig så att jag tappade min langos som jag hade gått och längtat efter hela dagen/kvällen/natten/morgonen. Jag blev arg och fick en ny av den jättesnälla pojken i langosståndet och det var så snuskigt gott ! nu dricker jag rödvin för fulla muggar , och vi syns idag lillebror !


11/7/09 . 06.43

Jag och evelina har precis badat i sjön och det är soluppgång och allt är ljust och alla är vakna .
jag är så himla lycklig just här och nu . 


25 AUGUSTI . På väg till en påse nachos

jag och anka ska äta tacos nu !
tacos ! m m m m m m !
sen ska vi gå på parkteater och se nå ' dans .
snygga dansare ? förhoppningsvis .


nu ska jag traska iväg och köpa nachos .

24 AUGUSTI . Djävulen bär Prada



jag vill ha en anledning att använda mina röda skor .
mina jätte fina , jätte röda skor som jag hade på studenten .
det är faktiskt enda gången jag har haft dem . jag tycker
liksom att dem är för fina för en vanlig dag , men kanske att
dem åker på på onsdag om jag hittar en bra outfit tills dess .
det är nämligen så att det är party igen . ovanligt . icke . ändå lika roligt .
yes yes . alla gånger om . om jag vore rik så skulle jag köpa så många
par skor att jag inte hade tid att använda dem allihop !

typ i nästa liv alltså .

23 AUGUSTI . Innan alla stannar kvar eller åker härifrån .

det här kan vara en av mina favoritbilder just nu .




jag och aida i ett hus fullt med unga människor , med varsitt plastglas , med förstörda frisyrer , nybadade i poolen , ganska nöjda med livet fasän det kanske inte syns på just den här bilden . fredag kväll och poolparty hos ullis . det var trevligt .

20 AUGUSTI . Rödvinsfläckar och stickers - stjärnor .

jag har stickers-stjärnor över mitt bröst .

självhäftande klistermärken som ser ut som små diamanter om man låtsas riktigt noga är grejen . i en lägenhet i Gamla Stan fästes dem vid mig och har vägrat att släppa . stickersarna överlevde en förfest , en vild ( VILD !!! ) utekväll , några timmars sömn , en hel dagen efter och en dressyrträning på det . helt sjukt .


ibland önskar jag att jag kunde hålla mig lite bättre i skinnet när jag inte längre än vid mina sinnens fulla bruk . jag blir lite för öh , impulsiv . lite för rörig , lite för livlig . lite för hejdethärverkarsomenasbraidéjustnumenimorgonkommerdenvarasämstmendetskiterjagi - aktig . å ' andra sidan , palla bry sig . och yolanda trodde att vi skulle frysa när vi någon gång skulle gå hem den kvällen . phf . som att jag hade en aning om hur vida det var varmt eller kallt ute när jag och nicco vinglade upp för götgatan med en chipspåse i handen !


turkosa shorts och sticker - diamanter funkar bra tjej .

ni borde prova någon gång !








19 AUGUSTI . Mantorp

det var ju så att jag och pappa och hästis åkte ned
till mantorp i helgen som var och tävlade litegrann !



superframridning
sämst programridning
felfri hopppning
felfri terräng











jag är nöjd . första tävlingen får gå som den går lite granna , känner jag . sämst bara att dressyren som jag trodde skulle gå som en dans ( efter alla timmar av svett och tårar som vi har slitit ) inte blev som jag hade tänkte mig precis. han ville helt enkelt inte . förövrigt var han super , och wow .

WOW , så fin han var i terrängen !


18 AUGUSTI .

Regn .

Idag är det rätt med regn  .

Eller kanske egentligen just nu är dropparna som faller alldeles rätt .


en skål med soppa , en film och en filt runt om mig gör att regnet faktiskt känns bra . jag skulle inte ens må dåligt över att behöva gå ut och promenera med hunden . ett tag funderade jag seriöst på att ta på mig min prickiga regnkappa och ge mig ut i rusket men vovven sa att hon inte ville gå någonstans när jag öppnade dörren och hon såg att det regnade . diva .


17 AUGUSTI . Min katt och ja ' ska en vacker da '..

jag vill ha sol så att jag kan åka till djurgården och promenera längs vattnet .
så ska jag ha en fin klänning på mig och som alltid röda läppar .
jag och katten ska strosa runt och stanna så att hon kan bada om
hon vill , eller sätta oss i gräset och äta söta små vindruvor .




14 . AUGUSTI . Till Mantorp

idag farar vi !





jag och pappsen och akrobat packar snart ihop oss och åker ned till Mantorp
för att spendera helgen med att tävla litegrann ! det ska bli så rrrroligt ! oj så jag har längtat !

hej hej hej hejdå !

14 AUGUSTI . God natt .

vin .
mera vin .
wollmars .
vänner .
7 - 11 .
södermalm .
gratis är bra .
mera vin .
att kämpa för sin familj och sina barn med sin älskade .
grabbjävlar .
high school musical .
farfar i rastaflätor .
att krypa in i ett lakan .


puss , god natt !

12 AUGUST I . Nicolinas dag!

Nicolinas dag !
inte för att hon var hemma när jag och mamma kom för att fira , men ändå . vi deppade i vilket fall inte ihop utan jag satte mig istället i krusbärsbusken i deras trädgård och plockade en halv kasse krusbär ! sen åkte vi därifrån och då kom nicco hem . schysssst grabben .


11 AUGUSTI . Min dag !



FÖDELSEDAG !!!




10 AUGUSTI . Jag har jätte stökigt i mitt rum .

idag har lars namnsdag . alltså , herr winnerbäck också .
idag är också dagen före min födelsedag . om bara typ 31 minuter så blir jag 19 år . skumt .
det är lika skumt som att vuxna säger att kaffe blir godare med fluffigt skum . konstigt säger jag .
jag har ingen aning om hur dagen imorgon ser ut , jag är lite stressad över det . det känns lite jobbigt .
kvällen kommer i alla fall tillbringas på Johannesbergs gård med familj vanilj och morfar och lisa
hopblandat med en terrängträning för mig och Akrobat . det kommer nog bli jätte trevligt trot jag .
nu är det mest så att mina ögon vill slå igen för hårt och för mycket och melissa horn ska få vyscha
mig till söms som så många gånger annars . jag och mamma har suttit och tittat på P.S. I love you . jag
tror att jag har sett den där filmen fyra gången nu . aldrig att jag kommer tröttna . aw . nej , dags att låta
melissa ta över , snart kommer la famila och väcker mig med varm choklad och presenter på sängen .

mihi

9 AUGUSTI . Och han tog mig med storm

jag har ju glömt bort att presentera min kärlek , hector !











mitt hjärta smälter som en isglass i solen

8 AUGUSTI . Ett snedsteg av förlåt som jag inte helt förlät .

då sa jag att jag aldrig skulle förlåta dig om du struntade i mig .
jag vet inte om jag blev störd eller varm idag .
jag vet inte hur det känns , jag vet bara att det känns .


fru Bast hälsade på den natten fri från alla domedagsdressyrer ,
månen stod i zenit över ån .
i Dionysos vinkapell satt älvorna och skåla med satyrer .
vi hylla vår förgängelsedemon ,
det var sommar och du skulle härifrån .
jag såg bjälken i mitt öga men sån insikt hjälper föga
när Freja plockat ut sitt honorar .
då vill man skrika börja om och stanna kvar ,
men vem hör en sådan sliten kommentar?
inga svar .


1 AUGUSTI . " Barnbarn är livets efterrätt "

jag är hemma igen !
och min familj vanlij är hemma igen !

dem har haft det så bra och är bruna som pepparkakor alla tre !
jag har haft det helt underbart i nässjö , hos farmor och slutligen här hemma  !



hos farmor får man varmchoklad , hemmagjorda bröd med hemmagjord
hallonsylt på och egen odlad sallad till frukost  . inte helt fel !


RSS 2.0