31 juli 2015 . Prepp !

Såhär såg det ut igår när vi satt och skrev det sista på informationsbroschyren och pusslade ihop innehåll till goodiebags. På eftermiddagen besökte vi en massajmarknad innan vi råkade dansa bort natten under en lysande fullmåne och stjärnklar himmel.
 
Imorgon är det dags för dagen med fokus på kvinnors rättigheter!
 
 

29 juli 2015 . Dagen med inriktning på sexuellt överförbara sjukdomar

I lördags hölls temadagen med inriktning på sexuellt överförbara sjukdomar. De orosmoment och funderingar vi hade inför dagen rörde deltagandet av vuxna besökare. Under de två föregående temadagarna var antalet vuxna besökare lågt, så med tanke på dagens tema var vi smått oroliga för att ämnet inte skulle nå den önskade målgruppen bestående av ungdomar och vuxna. Som tur var hade vi oroat oss i onödan. Det var cirka 200 besökare under dagen, och över 70 stycken utav dessa var att räkna som vuxna! Agnes och Dio inledde dagen med att prata kort om konceptet mänskliga rättigheter och avslutade med att ta upp dagens tema. Teatergruppen från föregående vecka var med oss även nu och spelade upp en pjäs med inriktning på HIV/AIDS. Två barn höll kortare föreläsningar där de berättade om att de båda fått sjukdomen överförd från sin mamma och lever med HIV. Mammans tårar under denna stund var minst sagt rörande.

Goodiebagsen bestod denna gång av kondomer och infoblad om de vanligaste sexuellt överförbara sjukdomarna, med störst fokus på HIV/AIDS. Det uppstod en himla massa fniss och gömda ansikten bakom sjalar och händer när de öppnade upp sina papperspåsar men vi misstänker att det gick hem i alla fall hehe. För att delta i det förebyggande arbetet mot HIV meddelades besökarna att Danaini project erbjuder transportmedel för de personer som önskar testa sig för HIV.

Trots ett tyngre ämne var det ändå en bra stämning. Människor pratade och skrattade och dansade och kidsen lekte. Vi var, och är, himla nöjda med dagen!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Att återigen få träffa alla kids var bäst. Att få hänga, busa, dansa och krama på dem dessa lördagar – helt fantastiskt. Jag njuter och ler och får glitter i magen.


 

28 juli 2015 . Födelsedagsfirande !

I söndags var det festligt firande för Frida, igår var det den faktiskt födelsedagen och kalas! Vad är bland det bästa Frida (och jag hehe) vet? TACOS SÅKLART! så vad skrapade vi ihop? TACOS SÅKLART! "Tårtan" med chokladbollar blev sådär, och ett A i Frida försvann i det övriga strösslet haha men den var i alla fall lagad med kärlek!
 
 
Tacosmys !
 
 
Överraskning !
 
 
Puss på Fridis !
 
 

27 juli 2015 . Fridas dag !

För idag är det FRIDAS FÖDELSEDAG !
 


Tur nog för oss så är söndagar en dag då folket här i Tanzania mer än gärna festar, så igår firade vi in Fridas födelsedag med vin och tequila! I brist på champagne, mousserande eller någon annan form av bubbelaktig dryck fick hon stå ut med att hela klubben spelade och sjöng happy birthday och sprutade ner henne med sprite haha. en himla fin kväll var det i alla fall !

26 juli 2015 . Iz och Elin !

I fredags kväll anlände dessa två klasskamrater , vänner och fina flickor till oss , Izabelle och Elin !
SÅ ROLIGT säger vi !
 
 
 
 
 

24 juli 215 . Att tvätta

Att tvätta här är ett litet äventyr. Att det är ett äventyr kan bero på att jag (och Frida) är sämre på det än vad vi är bättre haha. Att handtvätta i baljor, med specialtvål och kallt vatten, försöka skölja rent och sen hänga upp det på tvättlinorna för att det ska torka i solen - ingenting jag är proffs på. Inget proffs och bortskämd med tvättmaskin är det hela ganska omständigt, men trots det, det är ganska mysigt. Nog för att våra bebishänder blir röda och får skavsår men vi gör så gott vi kan, så hoppas vi att det blir rent haha.Kvinnorna som bor här nere däremot, de är proffs.
 
 
 
 
 

24 juli 2015 . Som en söndag

Igår var verkligen som en söndag.
 
I onsdags var vi ute och drack vin och tequila. Folket här äälskar verkligen tequila och det är ju inte alltför synd med tanke på att vi känner likadant hehehe. Vi har skakat så mycket på huvudet och skrattat åt kvällen, kommit fram till att det mer känns som en bit ur en film än något annat haha. Igår gjorde vi ingenting, helt perfekt. Låg på sängen och golvet och skrattade, kollade på en Harry Potter-film, sov lite till, åt och gick på en miniprommis. Sen satt vi ute på altanen och lyssnade på musik medan det blev kväll, så härligt.
 
Igår var verkligen som en söndag och jag älskar söndagar.

22 juli 2015 . Dagen för barnets rättigheter

För mig är de allt, jag tycker ingenting är så viktig för framtiden och världen som dem. Det är dessa människor som vi ska omfamna med all kärlek vi har, de som är beroende av att vi handlar med hjärtat och de som vi ska inspirera att handla med hjärtat.
 
Jag tycker världens viktigaste är kidsen, de är allt. Kidsen och deras skratt, välmående och framtid. Deras rättigheter. Det är kidsen små hjärtan och magar som ska vara fyllda med glitter.
 
I lördags hölls temadagen med inriktning på barnets rättigheter. Vi lekte lekar, såg på en teater som behandlade barnets rättigheter, lyssnade på två barn som höll korta föreläsningar, åt och dansade. Vi var ungefär 160 personer under dagen och de flesta besökarna var barn från området runtomkring där vi håller till. De flesta vuxna besökarna bestod av mammor, men vi lyckades även få några män och pappor att kika förbi under dagen. Det var en sådan där dag när man önskar att den aldrig riktigt ska ta slut. En dag när man önskar att musiken aldrig ska behöva sluta spela och att barnen aldrig ska behöva sluta dansa. Trots att det idag är fyra dagar sedan denna dag får jag tårar i ögonen när jag sitter här och skriver lite och ser på alla bilder.
 
 
Med en fotboll som var mer trasig än hel spelade grabbarna fotboll med fullaste entusiasm.
 
 
Barnen delade på två kulor som de spelade ett storts spel med. Vi förstod nada men de hade full koll haha.
 
 
Pastor och Agnes.
 
 
Till att börja med lekte vi lekar och introducerade "Under hökens vingar kom". Lika poppis som alltid!
 
 
En teatergrupp framförde en pjäs som verkade uppskattas av alla åldrar.
 
 
 
 
 
 
Under pjäsens gång stannade skådespelarna upp och talade med publiken och vad som hände i pjäsen , om olika värderingar och åsikter.
 
 
Kvinnorna som lagade mat förra veckan lagade under dagen mat så att det räckte till att besökare!
 
 
 
 
 
Vi delade ut goodiebags till barnen som innehöll bland annat skrivbok, penna, tvål, tandborste och en klubba som lördagsgodis.
 
 
 
 
 
 Det var, enligt mig, en fantastisk dag.

21 juli 2015 . För barnets möjligheter

En hel del barn här i Tanzania är utan födelsebevis och det beror till största del på att det kostar pengar, även då barnet föds på ett sjukhus. Till följd av fattigdom blir barnen utan födelsebevis, vilket innebär att de bland annat nekas möjlighet att studera på en högre utbildningsnivå.
 
 
Under lördagens temadag med fokus på barnets rättigheter talade vi med de familjer som var där om möjlighet att tillsammans arbeta för att registrera barnen. Igår mötte vi därför upp 25 familjer för att tillsammans åka till regeringens regionskontor och försöka få papper till barnen. Tyvärr saknades dokument och information och vi möttes av osamarbetsvilliga arbetare på kontoret vilket till följd att alla familjer fick åka hem utan att ha registrerat sina barn. Idag gick vi dock tillbaka med sammanlagt 35 familjer för att göra ett nytt försök och idag gick det bättre. Bland annat tack vare de donerade pengarna som Danaini project fick in för rullstolen till den funktionsnedsatta pojken för en vecka sedan kunde projektet sponsra familjerna med kostnaderna för bevisen. 
 
Dagen resulterade i att 80 barn nu är födelseregistrerade och har födelsebevis.
Vi sitter här hemma och kan inte riktigt sluta le.
 
 

20 juli 2015 . Vi traskar och folket skrattar

Folk skrattar åt mig och Frida i stort sätt varje dag. Barn som vuxna skrattar och fnissar och pekar och härmar oss så mycket att vi inte längre blir förvånade utan endast ler tillbaka. Varför folket skrattar åt oss? För att vi tränar.
 
Vi har insett och folket här inte tränar på samma sätt som vi. Eller vad vi vet - få människor runt omkring där vi bor tränar för tränandets skull, för själva motionens skull. Grabbar som spelar fotboll har vi sett, men annars är jag och Frida ganska ensamma med att vara ute och hetsa runt. Folket verkar inte tycka att vi är riktigt kloka när vi kommer struttande på våra power walks i tighta träningskläder och snabba färgglada skor, så de skrattar. När vi hoppar hopprep och gör utfallssteg och står plankan verkade det som att familjen vi bor hos från början undrade vad vi höll på med och storasyster småskrattade och skakade på huvudet. Varför tar ni det inte bara lugnt om ni kan?. Jag och Fridis gick idag och pratade om vad folket skulle tycka om hetsen hemma, typ hysterin på alla träningscenter de första veckorna in i januari och februari haha. Kaos.
 
Vi har det i alla fall väldigt fint när vi traskar runt. Naturen som omger oss, allt vardagsliv och alla vardagssysslor som pågår längs med vägarna vi traskar på, att få se allt det är en lyx. Människor hälsar och frågar hur man mår överallt man går, vuxna som barn. Vi kom fram till att det kommer vara bland det tråkigaste med att åka hem till Sverige, öppenheten som skiljer mellan människor här i Tanzania och i Sverige. Är man ute och går hemma och någon vinkar och ropar, kommer fram och tar i hand och hälsar och frågar hur man mår så blir man antagligen livrädd och undrar vad fan det är som personen vill. Här är det helt naturligt och det är så himla fint tycker jag.
 
Att en kväll som denna få promenera i kvällssolen och med en klarblå himmel som bakgrund få beundra Kilimanjaro, det är också väldans fint!

19 juli 2015 . Avsked

Idag säger vi adjö till Nicolina som har bestämt sig för att flyga hem. Det blir inte alltid som man tänkt sig, så är det bara. Två himla fina veckor har vi i alla fall haft tillsammans här nere i Tanzania, ännu ett äventyr att addera till vår lista av 20 år av gemensamma upplevelser. Vi som är kvar fortsätter med Danaini projects arbete !
 
Den här bilden tog ett barn under gårdagen då vi anordnade en dag med fokus på Barnets rättigheter. Det blev en fantastisk dag.
 
Fantastisk dag, fantastisk vän.
 


17 juli 2015 . Jesus of Suburbia

I 11 år har jag lyssnat på Green Days låt Jesus of Suburbia när livet blivit för mycket, när för många och för starka känslor har fått mitt bröst att krampa. 9 minuter och 8 sekunders trygghet som alltid hjälper mig att andas. Det finns ingenting som hjälper som denna låt och jag vet inte varför det blev just så och just den. Det blev i alla fall den och jag lyssnar bara på den när jag verkligen känner för mycket. Det är som att jag inte vill slösa på den annars, vill aldrig att den ska tappa sin betydelse och sin tröst. Jag kan inte med ord beskriva min tacksamhet över den här låten en kväll som denna.
 
Livet är ibland det sköraste av det sköraste och jag tror aldrig att vi kommer kunna förstå vad som driver människor att utföra vissa handlingar. Med mig är det okej, men på annat håll har världen kastats omkull för en hel del människor.
 
Ikväll har jag legat ute under en stjärnklar himmel i Tanzania och lyssnat på världens, för mig, mest betydelsefulla Jesus of Suburbia.

16 juli 2015 . Första temadagen i bilder

Jag har en himla massa bilder från i lördags då vi höll den första temadagen, med inriktning på att leva livet med en funktionsnedsättning. Jag önskar att jag kunde visa alla så att ni fick se och kanske fick en miljondels chans att förstå hur det var. Hur jag än gör och hur många bilder jag än lägger upp kommer det inte göra dagen rättvis, så det får bli några stycken som jag tycker lite mycket extra om.
 
 
 
 
 
 
Dio och Tjuga instruerar en grupp barn om lekarna för dagen.
 
 
Under dagen lekte vi lekar som går att sammankoppla med tanken hur det skulle kunna vara att leva med en funktionsnedsättning. Att leka "rita knorr på grisen" kan tyckas vara en simpel lek men den kan lätt kopplas ihop med en snabb inblick i eventuella förutsättningar att leva under som blind.
 
 
Vi har fått lära oss mycket nytt sedan vi kom hit till Tanzania. Mycket är annorlunda från hemma, många nya normer, traditioner och ny kultur att ta in. En av de saker vi fått berättat för oss är att vuxna personer inte leker här och därför var vi väldigt glada när det trots det var vuxna som var med och provade på.
 
 
 
Tjejen i vitt är döv men agerade danslärare för alla oss andra. Vi var de som hade problem att hänga med.
 
 
 
Fyra kvinnor lagade mat till alla oss som medverkade och deltog under dagen. På bakgården byggde de upp ett kök och tillagade både te och mat för ca 70 personer. Vad vissa människor åstadkommer under enkla förhållanden är så himla imponerande. Hade jag bjudit på lunch hade jag antagligen serverat Mariekex hehe.
 
 
 
 
 
 
 
 
Så fina.
 

14 juli 2015 . För en rullstol

När vi i lördags höll temadagen om funktionsnedsättning kom det en kvinna med sin son. Sonen är 14 år och lever med en multifunktionsnedsättning och tillsammans med sin ensamstående mamma lever han under svåra levnadsförhållanden. I 14 år har han blivit buren av henne då han är mer eller mindre oförmögen att röra sig själv. Föreläsaren för dagen arbetar på ett center för funktionsnedsatta och därigenom bokades det in ett möte två dagar senare där pojken och hans mamma skulle få chans att träffa en doktor och bli sponsrad med en rullstol. Under mötet konstaterades att rullstolarna på centret inte är anpassade efter pojkens behov och vi blev hänvisade till Mobility care, vilka tillverkar och säljer specialanpassade rullstolar. På plats mättes mått ut för att kunna tillverka en rullstol specifikt anpassad efter pojken och för att han ska kunna få så goda förutsättningar som möjligt för att kunna utvecklas. Priset för den rullstol som pojken behöver är 490 000 shilling, vilket motsvarar ca 2000 kr.

 

På grund av familjens ekonomiska situation finns ingen möjlighet att de betalar denna kostnad själva. Danaini project har därför bestämt att gå in och sponsra pojkens rullstol. I och med att Danaini arbetar ideellt uppskattas ert ekonomiska stöd för att vi ska kunna genomföra detta. Ett eventuellt överskott av bidrag kommer att gå till Danaini projects fortsatta arbete med mänskliga rättigheter.

 

 Är du intresserad att ge ett bidrag är detta informationen. Märk din insättning med ditt namn.

Mail: [email protected] 

Facebooksida: Danaini project

Bank: Forex

Clearingnummer + kontonummer: 9420-3556090

 


13 juli 2015 . Gässen

Baba har ett gäng med gäss här hemma. De är helt jäkla livsfarliga, så det är bara att springa åt andra hållet när de är ute och dagspatrullerar. Nåväl det är ju i alla fall fina när de struttar runt som gässen i Aristocats haha. 

 
 

12 juli 2015 . Söndag

Idag har varit en så himla bra söndag!

 

Innan vi åkte hit till Tanzania pratat jag och Frida otaliga gånger om hur vi inte planerade att ta någon större del av utelivet här utan hålla oss hemma och ta det lugnt. Sex dagar in på den sex veckor långa resan sprack den planen haha. Så, igår var vi ute och dansade tills benen vek sig och stället stängde. Det var hur fint som helst, tequilashotten kostade 16 kr styck och folk dansade huur mycket som helst = VI TRIVDES TILL MAX! När det var morgon igen kom vi hem och somnade i stort sätt innan vi ens hunnit krypa in under myggnäten haha.

 

Idag har varit en ultimat söndag. Vi har inte gjort någonting förutom att ligga ute på tomten och smälta i solen, lyssna på musik och äta middag på en restaurang här i närheten. Älskar söndagar hemma i Stockholm, älskar söndagar här i USA River!


11 juli 2015 . Dagen med fokus på funktionedsättning

Idag innebar den först av fem temadagar och denna lördag fokuserade på funktionsnedsättningar. Det blev inte precis som vi tänkt oss, såklart, men jag sitter här hemma nu och är trots allt så himla nöjd med dagen. Vi hade önskat att det kom mer människor och lyssnade men är så himla glada för de som kom. Det var en himla massa barn som kom och på något sätt så är det ju där det kanske är lättast att sprida nya tankegångar. Föreläsaren Rams, som själv lever med funktionsnedsättning, var super.

 

Det har varit en tuff dag psykiskt. Vi träffade bland annat en man med hjärtproblem. Imorgon har han tid för konsultation och sedan operation för att åtgärda problemet, men han saknar pengar för att det hela ska genomföras. En mamma kom med sin 14 åriga son som lever med grov funktionsnedsättning och är oförmögen att ens röra sig själv. Mamman är ensamstående efter att pappan gått bort i aids och både hon själv och sonen är smittade. Ett syskonpar kom, systern döv och brodern mentalt funktionsnedsatt. Utöver detta kom många barn. Med min enorma förkärlek till barn var det både jobbigt och fantastiskt att få träffa dem idag.

 

När vi slutligen var klara för att åka hem satte jag mig i bilen, satte på Beyoncés ’I was here’ och sen grät jag. Det här var första temadagen och vi fick umgås med vuxna och barn som lever här. Jag tror ingen människa i världen på riktigt skulle kunna gå oberörd från en dag som denna. Jag hoppas i alla fall det, av hela mitt hjärta. Jag är så fruktansvärt glad för idag, för att vi förhoppningsvis har sått ett litet frö och kanske spridit i alla fall en tiondels ny tanke hos någon av de personer som kom.

 

När vi kom hem och pratade om dagen med Baba talade han om att det finns en hel del elände här och avslutade som alltid med ett ”Välkomna till Tanzania”. Efter bara sex dagar här har jag, vi, sett mycket som skiljer sig från den värld jag brukar leva i. Barnet med trasiga flippflopp och söndertrasade kläder kommer jag nog se framför mig ett tag framöver. På samma gång vill jag fälla ytterligare någon tår av glädje och denna gång när jag tänker på hur många människor som jag sett le den här dagen. Vi har lekt och lekt och dansat och dansat. Små kidsen på två år rör sig bättre än vad jag, Nicco, Frida och Agnes gör tillsammans haha.

 

Tufft och fantastiskt fint.


10 juli 2015 . Danaini project

Tänkte att jag ska försöka förklara varför jag, vi, är här i Tanzania och vad det är vi ska göra undertiden vi är här. Jag fick i våras veta att jag tilldelades Palmestipendiet, så jag tänker som så att jag klistrar in en del av min sammanfattande och första rapport till Palmefonden hehe.

 

----

 

Så länge jag minns har jag drömt om att resa till Afrika och arbeta för människor och med mänskliga rättigheter. Nu har jag fått chansen att göra detta och 6 veckor av denna sommar spenderar jag i Tanzania. Det är genom mina studier på ett kandidatprogram i mänskliga rättigheter och demokrati vid Teologiska Högskolan Stockholm som jag har kommit i kontakt med Danaini project och fått chansen att göra detta. Projektet startade 2014 och drivs av Agnes Kling och Dio Joseph i USA River, vilket ligger mellan Maji ya Chai och Arusha, Tanzania. 

      Danaini projects vision grundar sig i förhoppningen om att alla barn ska få möjlighet att växa upp under goda förhållanden tillsammans med sina familjer och åtnjuta de fri- och rättigheter som stipuleras i FN:s konvention om barnets rättigheter. Vikt läggs vid att barnets rättigheter uppmärksammas hos såväl vuxna som hos barnen själva för att på så sätt sprida kunskap och förhoppningsvis bidra med en ökad medvetenhet. Målsättningen med Danaini project är att starta upp ett community centre och skapa en samlingsplats för människorna i byn Maji ya Chai. Förhoppningen är att denna plats ska komma att verka som en mötesplats där människor kan komma att samverka och såväl få som att ge stöd och hjälp. I nuläget bedrivs ett samarbete med en kvinnogrupp samt ett fotbollslag för barn. I planerna ingår även att erbjuda läxhjälp och fritidsaktiviteter för barn och ungdomar samt att tillhandahålla möteslokaler. Danaini project ämnar bistå lokalbefolkningen det stöd de behöver för att förändra och utveckla den egna livssituationen. För att arbetet ska resultera i ett så gott utfall som möjligt och stärka samhället, ligger fokus på att interagera med lokalbefolkningen och se till vad de själva har för tankar och åsikter. Genom att bistå med stöd har Danaini project förhoppningen att lokalbefolkningen själva ska ges möjlighet att förändra och utveckla levnadsförhållanden och arbeta med svårigheter såsom bland annat fattigdom. Det innebär att Danaini projects arbete är öppet för allmänheten och erbjuder alla människor att delta i utvecklingen och beslut.

      Jag fått möjlighet att delta i Danaini projects arbete och ta del av dess utveckling. Ändamålet med min resa är att bidra till spridningen av information och kunskap om mänskliga rättigheter, vilket kommer att ske genom att jag, tillsammans med reskamrater och Agnes och Dio, varje helg administrerar workshops med olika teman inom mänskliga rättigheter. Dessa kommer att innehålla allt från föreläsningar till aktivitetsövningar och vänder sig till samtliga i byn, både vuxna och barn. Temadagarnas inriktning är funktionsnedsättning, barnets rättigheter, kvinnors rättigheter, rätten till hälsa, med en inriktning på sexuellt överförbara sjukdomar, och den sista dagen fokuserar på jordbruk och hur människor kan använda sig av detta. De olika teman är utvalda efter diskussion med några personer ur lokalbefolkningen för att på så vis arbeta med så relevanta teman som möjligt.

 

----


Så nu är vi här och har kommit fem dagar in på vårt äventyr. Jag har rest hit med Nicolina och Frida och om några veckor sluter Izabelle upp med oss. Bor gör vi hos Agnes pojkvän Dios familj i ett område som heter USA River. Vi har det hur bra som helst. En annan dag ska jag berätta mer om den här platsen som är vårt hem för den här tiden och människorna som bor här. Nu är det sovdags för imorgon hålls den första temadagen, ÖNSKA OSS LYCKA TILL!


10 juli 2015 . Maria och Jacobs dag

Det här har ingenting med Tanzania att göra, men det har med mig och livet att göra .
 

För en vecka sedan idag gifte min älskade vän Maria sig med sin käraste Jacob. En vecka har de nu varit hustru och man. Enligt mig var förra fredagen en perfekt dag från början till slut. Allt var så fint, precis som brudparet själva. Frukost på morgonen, bröllopsfotografering, vigsel, mottagning och sen dansade vi in på natten. Jag hoppas att alla får vara så kära och får en sådan dag som Maria och Jacob gav oss förra fredagen. 3 juli 2015 kommer för alltid vara en av de finaste dagarna i mitt liv.

 

 
  
 
 
 
 
 

9 juli 2015 . Strömavbrott

Ikväll är det strömavbrott , för femtielfte gången, här i Tanzania . Det blir mörkt, riktigt mörkt, men när man sitter hemma hos familjen inne i huset är det ganska fint. Tidigare ikväll har vi tränat här ute på tomten och haft sällskap av lillasystern och pojken som arbetar för familjen. Lika fint som alltid att se barn le och att själv le. Mama har lagat mat som vi suttit och ätit medan matbordet lysts upp av tända ljus. Nu sitter vi ute på verandan och pratar. Det är så himla mörkt och alla djur och insekter låter ännu mer än de andra kvällarna. Agnes spelar upp musik från Tanzania och vi har planerat morgondagen. Det är en fin kväll.


9 juli 2015 . pengar

Värdet på pengarna här i Tanzania är nästintill obefintligt. Att åka buss kostar 600 shilling , en Coca cola kostar 1000 shilling. Nu har vi precis avslutat en lunch och min nota slutade på 22 000 shilling . Yäh . En himla massa pengar kan man tycka men det motsvarar 88 svenska kronor .
 
Första dagen vi var här tog vi ut pengar och 400 000 shilling ser ut såhär .
 
 
 
 
 

8 juli 2015 . förberedelser

idag besökte vi bland annat familjens andra hus , gården där temadagarna ska hållas . vi har röjt , städat och bränt för att få iordning inför helgens aktivitetsdag med inriktning på funktionsnedsättning. så pepp !

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

8 juli 2015 . promenad , solrosor och majs

 
 
 
 
 
 

8 juli 2015 . frukost

vi har vaknat och ätit frukost i tre dagar nu och denna består bland annat av frukt som växer på tomten hos familjen vi bor hos . här växer banan , avokado , apelsin , granatäpple , passionsfrukt och mango . sockerrör finns också . detta är höjden av lyx och närproduktion !
 
 

7 juli 2015 . den här vackra platsen är vårt hem för nu

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

7 juli 2015 . Tanzania

Senast jag skrev någonting var 22 juni 2010 . Då hade jag och Yolanda flyttat hem efter att ha bott en tid i Norge , blivit många erfarenheter rikare . Idag , 7 juli 2015 befinner jag mig i Tanzania . Det hade jag nog inte räknat med då , för drygt fem år sedan . Än en gång visar livet på dess oförutsägbarhet . Norge var ett äventyr för livet och Tanzania är , och kommer definitivt bli , ett äventyr för livet .

Så jag kom på att jag en gång i tiden brukade skriva om allt roligt vi gjorde och tänkte att jag måste skriva om allt vi är med om nu . Lite för att jag inte kommer kunna , eller orka , berätta allting när vi kommer hem . Det kommer vara för mycket att säga , orden kommer inte räcka . Som de flesta vet så älskar jag att skriva . Att skriva hjälper mig att få ur mig det som jag inte kan sätta ord på , och jag kan tänka mig att det är ganska mycket som jag kommer uppleva som jag inte kommer kunna sätta ord på . Två dagar in på äventyret och intrycken och upplevelserna går inte att räkna . Så som jag sagt när jag skrivit med er där hemma ,

Allt här är precis som jag trodde att det skulle vara men jag hade aldrig kunnat föreställa mig det här , allting är annorlunda . Det jag vet är att jag trivs och att jag får uppleva en dröm , och det känns som en fulländad vetskap .

RSS 2.0