27 FEBRUARI . Jag kan inte tro det men det är nog sant

Jag har smyckat min arm . Min arm är smyckad . Jag älskar den .


Jag har pratat om det så länge , jag har tänkt på det så länge och jag har velat det så länge . I tisdags fick det vara nog på trånandet och jag styrde mina steg mot ateljén med nålar som huvudredskap . Jag vill ha en sån' , den ska va' så stor och se ut såhär . Han svarade att jag skulle komma på fredag . Jag sa lite hjälp .


Först trodde jag nog att jag var nervös , sen tänkte jag att det var ganska onödigt i alla fall . Det blir inte bättre om jag är skakis och tror att jag kommer att dö . För jag trodde nog att jag skulle dö , gråta i alla fall , och vilja kapa av mig armen . Men det ville jag inte , det gick bra . Jag trodde att det skulle vara mycket värre . Mycket värre . Jag trodde att det skulle göra mycket ondare . Mycket ondare . Det gick bra , gjorde inte dödsdömt ont och gick fort .



 
     

Jag var kung och har nu en G-klav på armen .

  

Den är så fin !

Jag är så glad !


Jag har smyckat min arm . Min arm är smyckad . Jag älskar den .


27 FEBRUARI . 300 kort på 1.5 dygn


gisela och katten lekte lite i snön när vi kom upp



jag guidade stan ' och vi kolla ' skräp



bänken var perfekt för oss


så var det det där med att vi pudrade näsorna , drack vin och dansade



bra skit är vad vi är tillsammans


min mamma är tokig ibland


rock' n ' roll och fyra generationer på rad


vi avslutade med pingis och var nästan bra

puss på oss !

27 FEBRUARI . Hedemora

Vi var borta i 1.5 dygn men det kändes som längre . Jag körde hela vägen upp och klarade mig nog ganska galant med passagerarsätena fulla , packning och en katt på det . Upp kom vi och det var blå himmel , snö och lagom kallt . Installation och lunch var det första som hände innan vi sprang på stan för att jaga second hand - fynd . Kupan och Strået stod för utbudet och jag fick med mig ett skärp , en halsduk , två blusar och en väst hem . Mycket nöjd ! Statsvandring , en titt i den minimala gallerian och en åktur i Hedemoras första ( och enda ) rulltrappa hann vi med innan vi traskade hem för att dricka te och laga middag . Vi drack sedan vin , bytte kläder , pudrade våra näsor och tog väldigt fina och mindre fina kort under kvällens gång .


Vi hade en vision , men förutsättningarna för att tre Stockholmsbrudar på tripp till Dalarna faktiskt skulle hitta ett place att hänga på och fira lillördag var ganska små . Vi kirrade biffen . Vi hittade ett place . Vi kirrade ett place som innebar ett 20 års kalas . Grabben hette inte Mathias utan Mathiiias , som dem säger där uppe . Bartendern skrattade lite , sa att vi hade tur och frågade sedan om vi hade något emot att dem spelade musik lite senare under kvällen . Om vi skulle ha något emot lite musik ? vi fnös . Icke . Resten av kvällen innehöll vin , kräk på Giselas stol - kofta och jacka , prat , skratt , jagärenvampyr , lite dans från mitt och Yolandas håll , snö , hoppa hage , katter som inte var ludd på jackor , Stockholmsbeundran och härliga dialekter . Vi strosade lugnt hem i den fallande snön och konstaterade att vi hade haft en överraskande rolig kväll . En och En halv var bra skit .


Vi sov , gick på promenad i solsken , hälsade på min 91 åriga gammelmormor , lagade mat , packade ihop , spelade pingis , lyssnade på Melissa Horn på vägen hem och sov väldigt gott i våra egna sängar .


Tack tack tack


25 FEBRUARI . Vi är änglarna som for till landet

So long suckers .


... det var vad Gisela skrev . Det är så vi känner , so long suckers .

Vi orkar inte med skiten , vi drar . Vi har lov och egentligen ingen anledning att stanna hemma . Jag , Gisela och Yolanda säger hejdå för några dagar , några små ynka pynka dagar som vi har längtat efter sedan flera veckor tillbaka . Vi vill komma bort , komma iväg , strunta i allt och bara finns just då . Vi vill åka härifrån och längta tillbaka . Vi vill .


En liten stad i ett landskap längre upp är vad vi behöver . Hedemora är en sådan liten stad och den ligger i Dalarna som är längre upp en Stockholm . Min mormor och hennes man Ray bor mitt i vår kära huvudstad den första delen av veckan . Där ligger buss och tunnelbana så nära att man når dem om man sträcker på armarna ut från portuppgången . Den andra delen av veckan bor de i Hedemora . Där är huset tre våningar + källare , ligger närmast himlen av byggnaderna där och ger en utsikt över hela stan . Pendeltåg och tunnelbana finns inte , men det tar i och för sig inte mer än högst 7 minuter att gå deras huvudgata från början till slut .


Dit ska vi . Jag , Gisela och Yolanda . Dit ska vi komma bort , komma iväg , strunta i allt och bara finnas . Där ska vi gå i second hand , fnissa åt deras dialekt , dricka vin och prata om allt mellan himmel och jord . Det har hänt lite för mycket den senaste tiden . Lite för mycket har hänt , som inte har varit bra . Eller saker som har varit bra men inte blivit bra , och saker har gått snett . Lite för mycket har hänt . Saker som vi inte har kunnat styra över , eller kunnat styra över , har inte gått vår väg . Vi vill åka härifrån och längta tillbaka . Vi vill .


Mormor ringde precis och berättade att hon hittat ett ställe för oss ungdomar att spendera våran kväll på . Intressant . Vi måste pröva lillördag  även i Dalarna . VI kanske hittar en raggare var eller nått ' haha .

I några dagar ska vi komma bort , komma iväg , strunta i allt och finnas just då .

So long suckers .


24 FEBRUARI . Grisbjörn

Chatot . Totte . Torsten . Grisbjörn
Det är skönt , riktigt skönt , att veta att han alltid är här . Att han inte ska någonstans och att Ullis är lika underbar som vanligt . Det är skönt att veta att han alltid är lite för tjock , lite för hårig och lite trotsigt bråkig . Det är skönt att veta att han alltid väntar på att jag ska komma ut och tycka att han är för lite riden och alldeles för lat . Lilla Torsten , han kommer alltid vara 4 år och jag kommer aldrig förstå att jag rider på en 7 åring och han inte längre är 2 som när vi började . Han kommer alltid lunkandes i hagen och pussas och myser . Han gör allting mycket lättare , hjälper mig att leva utan Trasan . Han är en grisbjörn , min grisbjörn .









jag vill kräkas på hans grimma haha

24 FEBRUARI . Omformatering

Jag fixar , puttar och drar . 
 
I söndags fick jag nog . Det har varit ett faktum länge nu , men för några dagar sedan fick det räcka . Jag konstaterade att min garderob helt enkelt är alldeles för liten för mig . Jag har minst tre blusar , skjortor , koftor , jackor , kjolar , klänningar och morgonrockar på varje galje och j

ag kommer i stort sätt varken in eller ut med det jag vill ha ! Det är jätte jobbigt . Jag och mamma tog därför bilen till IKEA och fiskade upp en byrå som nu står i mitt rum . Ut med myskläder , tröjor , byxor , kjolar , underkläder och stumpbyxor och ned med allting i byrån . Pappas nya projekt är att bygga om min garderob , yes !




Det är när man rensar och drar ut man inser hur mycket kläder man inte använder och vad som saknas . Min prioriteringslista består av underkläder och sovkläder , och lite t-shirtar . Vad som chockade mig var min samling byxor . Jag har inte mindre än 8 par byxor ! JAG ! Jag använder ju inte ens byxor , vad var det här liksom ?? Kanske ska jag börja använda några av dem ..

Detta kanske kan klassas som dagens I-landsproblem , en överfull garderob , men för mig var det ett problem . Faktiskt .

23 FEBRUARI . Snowflakes falling on my head

Jag och mamma var ute och gick med katten i morse , eller gick och gick , pulsade är väl mera sanningsenligt . Vi traskade på och det var snö som jag vet inte vad , massa ! Det dröjde inte många steg fören jag insåg att mina vinter converse , precis som vanliga converes , har hål i sidan av foten och att detta inte var någonting positivt för stunden . Vi funderade hur någon kan vara så dum att man gör vinterskor med hål i ? Jag behöver inte ens tala om att mina strumpor och fötter var isbitar och blöta efter 1 ½ timmes promenerande på fälten ... suck . Katten var i alla fall tokig i snön , lilla hon . Jag och mamma konstaterade hur otroligt snöblind man blev om man tittade ned i snön framför sig . Vi såg absolut ingenting och ramlad fram , usch läskigt . Vi tittade  inte ned i snön speciellt länge .


21 FEBRUARI . I'm falling in love with your favorite song

Jag vill sova .
Jag ville sova halv sju .
Igår hade vi riktigt roligt .
Inatt sov jag nästan ingenting .
Jag var på en underbar brunch hos Caroline .
Torsten fick gå dressyr och katten var med .
Jag tänkte åka till Yolanda men jag somnade .
Familjen stack iväg och jag har kollat på Melodifestivalen , skratta eller gråta ?
Emma ringde och meddelade att hon varit på den bästa Håkan-konserten någonsin .

Nu ska jag sova .


20 FEBRUARI . PArtääj parthhäj !


 Det är partääj ikväll !
Jag och Gisela ska dansa på bordet !


20 FEBRUARI . Bästa !














20 FEBRUARI . Solsken !

En rykande tekopp och nybakade scones , idag igen .

Ibland är lite fritid och en hemmagjord lunch det absolut mysigaste som finns ! Och godaste !


Det sista jag tänkte igår var ; imorgon ska bli en bra dag . När jag klev upp i morse tänkte jag ; det här ska bli en bra dag !


Det bubblar inom mig , det bubblar i hela kroppen ! Jag vill ställa mig på ett bord och dansa och inte bry mig om vad folket tycker , jag vill bara springa runt runt runt tills jag ramlar ihop ! Jag mår nästan illa för att jag känner så mycket , jag både vet vad det är undrar vad som händer . Musiken fyller mig från topp till tå och vibrerar innanför min hud , jag nästan sprängs !


Jag klev ut på gatan och bytte ut de härligt hemmastadda lukterna från hemma mot frisk luft under en blå himmel och sol som fick mig att kisa . På med Guldis ( min iPod ) och jag traskade sedan iväg till bussen . Jag kom till skolan men stod ute och tittade över gatan på lågstadieskolans skolgård och på barnen som åkte skridskor på den spolade grusplanen . Bra dag , det här är en bra dag ! tänkte jag , och kunde inte låta bli att fnissa lite åt hur söta dem var där i sina täckbyxor och tjocka vantar . För mig och några nissar väntade en debatt angående GMO , som vi till vårat stora förtret insåg hölls igår och vi hade alltså missat den ! Det gick upp för mig att jag befunnit mig i skolan 09.45 när jag egentligen inte började fören 15.00 . Vi ville gråta lite . Osäkert predikade jag ; jag vägrar låta detta förstöra , det här är en bra dag ! På vägen hem igen kunde jag knappt sitta still eftersom det enda jag hade lust att göra var att ställa mig och sjunga och dansa !


Jag har lyssnat på Melissa Horns Sen en tid tillbaka säkert hundra gånger idag . Den är så fruktansvärt bra ! Det är precis så jag känner mig , precis precis så ...  http://www.youtube.com/watch?v=jl9IQFCtt5c


Sen en tid tillbaka har jag tänkt såhär och insett att jag måste börja om
Ja jag har kämpat för en plats som passar både här och där
men snart ska jag hitta den jag är


 

När man går från bussen passerar man en lekplats med några gungor och lite sådant . Jag bodde i stort sätt där när jag var liten och att gunga var det bästa jag visste . Så jag stod där med Melissa i öronen , en blå himmel och en lysande sol . Det här är en bra dag ! tänkte jag och likt ett litet barn satt jag där i min fridfulla ensamhet och gungade hur länge som helst . Gunga gunga gunga gunga , oj vad jag gungade ! Det var så mysigt och det var så mycket minnen som kom fram och jag blev om möjligt ännu spralligare och gladare ! Det var så länge sedan jag roade mig på en lekplats , jag tror att jag ska börja göra det oftare framöver .


Att gunga är nog min grej skulle jag tro .


19 FEBRUARI . Just nu känner jag mig som blandsaft

jag har sagt det hela dagen . darrig , jag känner mig darrig . jag känner mig som en blandsaft .
jag tycker egentligen inte om blandsaft tror jag . man har alla underbart goda frukter och bär och ska av någon underlig anledning gegga ihop alltihop till en mix som enligt mig själv inte imponerar något särsklit . apelsinsaft ska det vara , det är riktigt bra skit . den som smakar jordgubb - kiwi är inte heller så dum .

herregud jag diskuterar blandsaft med mig själv .



som en daglig rutin läser vi alltid horoskopen i metro och city varje morgon på tåget . i morse stod det någonting i stil med att någonting skulle få en oväntad positiv vändning . snälla , snälla , snälla någon om det kan bli så ! snälla . om den oväntade positiva vädningen på något sätt skulle varit min insikt om att jag endast hade en första lektion idag , då vill jag gråta . jag hoppas att denna sak , eller vad jag ska kalla det , syftar på någonting helt annat . snälla .

i och för sig har jag haft en helt underbar dag . jag fick sluta tidigttidigt , åkte hem och drack te och bakade sconnes till lunh , belönade mina ögon med en vila på den underbara filmen Twilight , åkte och red , galopperade och tränade intervaller , på Torsten och pratade och pratade med snällaste Ullis , åt middag med hela famlijen , tränade ( duktiga jag ! ) , pluggade NKB och nu ligger jag här .

det är inte det att jag är missnöjd , den här dagen har varit hur bra som helt , men jag är darrig . jag är darrig och det förstöt allting . dessutom vet jag vad det är som pickar starkast i mitt hvuud . jag måste fixa till det imorgon .





jag bestämmer att det ska bli en bra dag imorgon .

18 FEBRUARI . Walk walk walk , my love



två timmar , nästan två timmar var jag och katten ute och promenerade denna förmiddag ! vi skulle gå mittpådagen-promenaden som är lång , men det var så mysigt och solen lös och vi hade medvind och det var så varmt att jag var tvugnen att gå med öppen jacka , så istället fortsatte vi där vi skulle svängt om och gick en långlång promenad ! jag kunde inte komma på en enda anledning varför vi inte skulle knata vidare och gå hem . jag skulle bara sätta mig här eller göra någonting annat helt oviktigt när vi skulle komma hem igen , det var inte värt att prioritera lite tv - tittande mot denna underbara stund ! tänkte jag . Vi gick och gick och hon var nöjd och jag var nöjd !

nu har hon legat ute på baksidan i nästan två timmar och vill fortfarande inte komme in . knäppa katt . i alla fall får hon lov att slita sig från solen ett litet tag för en schamponering som är på sin plats . hon kommer alltså alldeles strax inte vara speicellt nöjd längre , men ska man vara fin så får man lida pin .

hon är allt för bra min käraste kära ! hon gör mig så glad !

17 FEBRUARI . Lördagens änglar och Söndagens knott


Mamma fnös och sa ; " Varför ska människan alltid dras till det utmanande och farliga ? " Mina föräldrar såg inte så glada ut längre , de stirrade på mig med förfärade blickar . De såg ut som om jag precis hade avslöjat att jag i hemlighet haft ett förhållande och nu skulle gifta mig med Marilyn Manson . Att jämföra grabben , som jag inte ens vet vad han heter , med Marilyn Manson är kanske att ta i , men jag kan väl medge att han inte ser ut att ha varit pojken som satt hemma och kollade på På Spåret med sina föräldrar hela sin uppväxt . Hon fortsatte ; " Det är bara att kolla på hur det är i min klass , vilka pojkar är de populära ..? Jo det är dem stökiga grabbarna som tjejerna springer efter " .


Jag såg nog ganska trotsig ut där jag satt på andra sidan matbordet och sa ; " Jag tror att det helt enkelt är så vi människor är . Vi ger upp och tröttnar om spänningen saknas och letar hela tiden efter situationer eller människor som ger oss det vi söker . Medvetet eller undermedvetet dras vi till dramatiken " .


Jag vet att jag fungerar på det viset . Det grundar sig antagligen i både livsglädje och osäkerhet . Det är både bra och dålig , kul och jobbigt . Allting hör nog till att jag tror jag kommit in i en ny fas av mitt liv . Jag känner mig härligt upprorisk och okontaktbar och vill mest skrika att ; " stjärnorna glittrar och ingen jävel når mig nånsin mera " . Jag vill ha roligt hela tiden och träffa nya människor , på samma gång har jag aldrig varit så glad för de vänner jag redan har !


Vi har sagt till varandra , lovat varandra att vi ska ha roligt den här våren .
Jag och flickorna ska har ruggigt skoj !


17 FEBRUARI . Dem ringde från Interflora

idag fick jag blommor hemskickade !
inte av någon prins men av linda , och oj så glad jag blev ! härliga , snälla , tokiga linda ! hon får lycka till med alla schlagerfestivaler , kommande barn , och nästa år i globen horse show .

jag fnissade lite när jag såg kortet och läste " gudasnäll varelse " haha . jag tror inte att jag skulle berskriva mig själv som gudasnäll , men det är väl trevligt att det är någon som verkar tycka det . mamma fnös och skrattade väldigt åt det - jag sa att jag visst är snäll ibland , att jag bara tycker om att kommentera folk hihi .




 

tack för allt kära du

16 FEBURARI . Rutigt - klumpigt - lockande - ledigt .



jag har känt mig som Emil i Lönnebergas lillasyster Ida idag . jag har haft en rödrutig klänning över en vit t-shirt och svarta söta små skor till . den svarta kavajen , den slarvigt kaxiga knuten i håret och de röda läpparna kanske drog ned på intrycket , men jag har varit flickaktig idag . det är nog inte så ofta som jag är det , kanske tyvärr kanske inte tyvärr .

jag är rädd att jag har gjort bort mig och sumpat det innan det knappt hann börja . det skulle var typiskt mig , jag blir så trött . jag har ju egentligen inte gjort någonting även då det ser ut som om det var väldigt mycket jag . suck . jag hoppas det blir bra , jag behöver att det blir bra . det skulle vara kul .

dessutom är min bror en liten sucker som är minst sagt urusel på att komma ihåg namn , till mitt stora förtret . han skulle luska fram namnet på min framtida man , fick namnet och hann glömma bort det tills det att jag hämtade honom . jag försökte få honom att förstå att det här är på största allvar och att jag måste veta namnet på grabben jag ska leva resten av mitt liv med , men han kunde ändå inte minnas . sämst . jag får ta reda på vad han heter på annat sätt . dock har jag möjligen hittat ett sätt att komma framåt i mitt vetande , sättet går via min brors boxning maha .

jag sov nästan ingenting i natt , nu snart ska jag sova och sedan njuta av min kommande sovmorgon . på ondag är jag ledig , det är jag värd värd värd .

god natt

15 FEBRUARI . Mums





säga vad man säga vill men oskar linnros och
daniel adams - ray är helt klart cpsnygga grabbar

15 FEBRUARI . Grabbkväll

Det var fredagen den trettonde och vi hade middag här hemma .
Evelina , Gisela , Karin , Malin , Matilda , Nicolina , Sara , Yolanda
+ lilla stora lillebror johii . vi hade så trevligt ! Efteråt väntade klubb och dans !



malin


gisela


knarin och yolanda


sara , matilda och knarin



lite johii , yolanda och evelina


knarin - snarin - karin



evelina och gisela



nicolina



matilda , malin och yolanda
batman , spiderman , superman



gisela och johan var pigga dagen efter



vi åt egentligen bara middag här hemma , men vi rörde om som om vi hade haft värdsa fekke .
jag stod och städade köket i två timmar , det var sjukt ! vi kunde inte annat än att skratta åt det .

14 FEBRUARI . Oh boy oh boy oh boy



Jag har blivit uppäten , bildligt talat verkligen uppäten . Uppäten av en tatuerare . Det är nästan pinsamt hur odiskret grabben är . Det är som på film , med sådant sjukt uppenbart raggande att jag inte vet vad jag ska göra av mig själv ! Det är så uppenbart att tanten på tåget skrattade åt oss haha . Fast jag kan väl inte påstå att jag kan klaga , han är lätt en av de snyggaste grabbarna jag någonsin sett . Tatueringar är hett , tatueringar upp längs hela nacken och halsen är ännu hetare . Mums säger jag bara , wow på tatueraren .

12 FEBRUARI . Flyktsoda

Idag har varit en konstig dag , jag har varit konstig idag .
Det började med att jag släpade mig omkring som en zombie i korridorerna och lyckades med nöd och näppe hålla ögonen öppna under den första lektionen och den kommande håltimmen . Denna spenderades med tre pojkar till terrorister , eller idioter som de själva kallade sig , men jag räddades sedan från det kommande psykbrytet genom att några flera vänner slöt upp . Det var här någonstans som jag kom på den perfekta definitionen av hur jag kände mig ..

" Jag känner mig som en läskflaska som någon har druckit lite av och sedan ställt in i kylen för att glömmas bort några dagar , och all kolsyra ska ha lyckats försvinna . Jag känner mig som en avslagen cola ! "

Deprimierande kan man tycka , men på något vis var det inte alls så jag kände mig . Jag kände mig mest ; äsch , jag orkar inte bry mig och det blir som det blir . Jag kände mig lika likgiltig som en avslagen läsk . Jag ville ingenting men orkade bara skratta åt det . Resten av förmiddagen fortsatte med att jag var det utsatta målet för allas terror , jag kunde bara fnissa .

På lunchen sällskapade jag som vanligt med min kära vän Gisela , och det var då det hände någonting med läskflaskan . Helt plötsligt var hela världen så underbar , jag var en vampyr och Gisela den stackars fick genomgå ännu en av mina tokiga stunder haha . Jag dansade och hoppade och sjöng i kafeteriatrappan och skuttade som aldrig förr ! Efter lunchen fick jag skrattattack och satte mig på golvet i korridoren ! Knäppt . Jag förklarade det hela med att någon just funnit denna bortglömda läskeflaska och skakat om den en sista gång för att inse att alla kolsyrabubblorna inom en snar framtid skulle vara borta .

Eftermiddagen spenderade jag med Yolanda på ett fik innan vi hade en underbar tågresa hem . Inte för att jag egentligen vet om en tågresa kan vara bra , men om den kan det , var den här av någon anledning en av mina favoriter ! Vi sa ; pick pick pich och lyssnade på The Libertines ! Jacob var borta  , hemma , dumma honom .

Nu på kvällen har jag och mamma , mest mamma , bakat semlor ! Mmmmums !


11 FEBRUARI . Yolle och Jalle och Jag

Yolanda och Jacob har gjort en utmanarlista till oss tre . Det var ganska roliga utmaningar som ger olika mycket poäng om man klarar av att göra dem . En del grejer var ganska sjuka , den lättaste var nog att kyssa en främling men den gav inte heller särskilt många poäng . Dem var söta , tyckte att jag behöver någonting annat att tänka på än pojkar och hästar .  Jag tycker så mycket om dem , fast det var en hel evighet sedan jag träffade Jacob och det är sämst . Vi lovade att vi ska styra upp någonting inom en snar framtid , det är bäst så . Jag längtar efter att sitta hemma hos honom och lyssna på musik och dansa i sofforna , att prata massa skit och skratta tills jag vet inte vad , jag vill skriva en lapp till hans lillebror om hur skön hans säng är , och jag längtar efter hattarna som vi alltid har på oss , även då jag alltid ser ut som en strippa .

Jag tror vi i alla fall bestämde att vi ska fika imorgon eftermiddag . Mysigt !


10 FEBRUARI . Hairstyle

Jag kände att jag verkligen ville göra någonting . Verkligen , verklgien . Panik .
Självklart beslutsångest och efter diverse uppringda telefoner utan svar , tog jag tag i saxen i alla fall . Klipp , klipp , klipp . Reslutatet blev en lugg . Tröttnar jag på den växer den ut efter två veckor och annars klipper jag väl till den då och då . Idag har jag varit mycker nöjd med den , en uppfräshning , någonting nytt även fast det är så lite . Jag tror aldrig att jag fått så mycket komplimanger , det är kul . Den är fluffig , men jag får väl försöka ännu lite hårdare med att ha försöka ha den platt . Äsch köttfärs , bra ändå .

9 FEBRARI . Jag skrev ett brev och satte upp .

Adjö allesammans.




Livet vill sig inte bättre än att jag tyvärr måste sluta rida Trasan.

Dem här fem åren som jag har ridit här har varit de bästa någonsin.


För mig är den här gården det bästa som finns. Det är min fristad, platsen dit jag alltid kan åka och strunta i allting runtomkring. På något vis rinner alla tankar och funderingar av mig när jag ser de gula byggnaderna och sedan går in genom dörrarna, som är egentligen är alldeles för svåra och tunga att öppna. Då kommer den så välkomnande känslan och omfamnar mig och låter mig tänka på ingenting alls. Stallgången kanske inte är dammfri och tvättstugan kanske svämmar över vissa dagar, men det spelar inte så stor roll tycker jag. Jag tycker att den här gården är den bästa gården i världen. Nästintill perfekt, för mig är den perfekt.


Jag kommer att sakna varenda ryttare, ägare, ponny, häst, hund och katt som finns här. Det är ett storts stall, men det finns inte en enda som jag egentligen tycker illa om. Jag kommer att sakna er så att det gör ont.


Sen har vi dem, de små grabbarna som tror att de allihop är störst, bäst och vackrast. Våra alldeles egna ponnyungar, härligare skulle vi inte hitta hur länge vi än skulle leta! Sedan vill jag börja med att på en gång klargöra att ni inte under några omständigheter får växa ur era ponnyer. Aldrig, inte en chans. Ni får i sådana fall värva nya kids, för ett stall utan ponnyer är inget riktigt stall. Faktiskt. Dessutom får ni hålla er i skinnet och vara snälla mot varandra trots att ni är monster allihop. Ponnyungar, ni är mina favoriter. Kära ni!


Min uppgift är att sjunga, nu får ni ta över. Det behövs någon som sjunger tycker jag. Det är jobbigt att höra på, men det lättar liksom upp. Ni får också dricka någon extra kopp choklad och diska koppen efter er. Nu är det ju också så, att jag har lite idéer för mig. Jag tänker framförallt på hur det ska se ut när man rider. Snälla folket, för min skull, matcha utrustningen när ni rider. . Dressyr = matchande schabrak och benlindor, så är det bara. Kom ihåg hur jag har tjatat på er i flera år nu, och jag måste säga att ni har allt förbättrat er en aning. För min skull...


Slutligen vill jag be om den största tjänsten jag bett någon om. Jag ber er av hela mitt hjärta ta väl hand om den som gör mitt hjärta lyckligare än någon annan. Jag antar att ni förstår att det är världens bästa Skurtrasa jag syftar på. Vi har haft roligt tillsammans i fem år nu och förra året var nog det bästa för både henne och mig. Ingen annan gång är hon så glad som i terrängen, det är utan tvekan det bästa hon vet! Kan ni dessutom tänka er att Travartrasan gick på 66,05% i dressyren! Helt otroligt, jag har aldrig varit så förvånad som när jag fick tillbaka protokollet den dagen. Hon är som en humla, hon kan egentligen inte men hon gör det ändå, och det bättre än vad de flesta andra gör! Det finns ingen som gör mig så glad som hon, hon är den bästa jag vet. Om ni därför skulle kunna ge henne en liten klapp då och då skulle jag vara så tacksam. Om ni mumlar någonting om att jag hälsar till henne varje dag och tänker på henne, så skulle jag inte vara så ledsen. Hon gör mitt hjärta lyckligt.


Vi får se om det är någon annan liten häst som behöver mig, och vi syns väl under några vackra dagar, kära ni. Massor av kärleksfulla kramar, Malin.


8 FEBRUARI . Den jävligaste stunden i livet är just nu .







När jag kommit tidigare på dagen hälsade hon mig som vanligt välkommen genom att gnägga och brumma som bara hon kan . Hon hade kommit lunkande med spetsade öron och bara väntat på att jag skulle ta in henne från hagen .


Jag låg och hängde fram längs hennes hals , kände hennes mjuka hårrem under mina händer och mina fingrarna strök över den kolsvarta pälsen . Sadeln hade jag plockat av och satt barbacka . Hon hade svettmärken efter sadeln och hårstråna hade formar sig likt toviga cirklar . Jag orkade inte bry mig om kläderna blev smutsiga av hennes varma rygg . Det enda jag tänkte på var hur onödigt det var att jag hade fått dyra ridbyxor och schabrak , nu när jag inte skulle ha någon användning för dem .


Jag skulle vilja säga att det var det svåraste jag någonsin gjort , när jag tvingade mig själv att sitta av . Jag visste att hon just då var min , men så fort jag hoppade av skulle hon vara någon annans . Jag vet inte hur länge jag satt där utan att kunna röra mig . Mitt hjärta slog så hårt att jag trodde att det skulle spränga hela bröstkorgen på mig . Det bankade så hårt att jag ett tag funderade på om hela gården hörde hur det slog . Hon var min och jag var tvungen att lämna henne ifrån mig . Jag har aldrig gjort någonting så svårt som när jag böjde mig åt sidan , slängde över benen på samma sida och satte ned fötterna på marken . Jag har aldrig tyckt att någonting har varit så svårt .


Jag och pappa satt i hennes box efteråt , jag grät och han höll om mig . Vi pratade om alla gånger vi kopplat på trailern och vi tre har åkt ut på äventyr tillsammans . Alla träningar , kurser och tävlingar . Jag , pappa och Trasan . Vi var ett bra gäng och Trasan tyckte nästan om honom , han fick till och med klappa på henne .


Jag strök henne över halsen och viskade att hon skulle ha det så bra , stängde boxdörren och satte mig i bilen . Jag har aldrig tyckt att någonting varit så svårt .


8 FEBRUARI . Girls just wanna have fun

Igår tänkte vi ; det här är kvällen då vi ska simma i och drömma om high school - filmer . Det var det vi hade planerat och tänkt att ägna kvällen åt . Denna öppnades upp med Wild Child , helt underbar maha , men självklart ändrades planerna om ganska snabbt , och istället tog färden oss in till Södermalm och en liten krog med massor av vin .


matilda - gisela - yolanda - malin

Jag och Yolanda hade varsit ragg ! Ankas hade blont hår , var biffig , öppensinnig och erfaren .
( Gråhårig , tjock , levererade komplimanger på löpande band och närmare 60 år gammal ) .
Min grabb har varit i farten förut . Han har bruna ögon som man drunknar i , tjockt glansigt nästan kolsvart hår , är social och mogen . ( Ögon som blinkar som flipperspel när han ska flörta , en halv , om inte en hel , waxburk i håret som gör att man kan spegla sig i flottet , har standardfrågan ; är du singel ? och runt 30 bast ) . Grattis till oss ! I och för sig hittade vi en grabb som vi allihopa ska gifta oss med . Mums .

Vi hade så mysigt ! En riktig tjejkväll , ooh det var så trevligt ! Kvällen slutade med att vi halkade hem till Yolanda och kollade på ännu en film medan klockan var omkring 03.30 på morgonqvisten . Det var en värd kväll flickor .

7 FEBRUARI . Cleaning my room

Jag håller på att städa mitt rum . Det är så skönt att städa sitt rum !
Det blir så rent och fint och städat och organiserat . Jag tror inte att jag mår riktigt bra när det är stökigt i mitt rum . Det är jobbigt och man skulle nog kunna säga att jag blir äcklad av oredan . Så nu har jag plockat iordning allting och har dammandet och damsugningen kvar . Jag skulle nog säga som så att jag blir lugn och nöjd med mig själv när jag har det rent här inne . Jag låter som ett pedantiskt freak , men så farligt är det inte riktigt . Jag ska nog dessutom ta och orka äta frukost om ett tag  , eller dricka te . Te är mums !

juste ! jag lyssnar som vanligt på musik , och denna dag har elin ruth sigvardsson låtit ganksa mycket . Bra skit tycker jag . Så kollade jag videon till papercup words http://www.youtube.com/watch?v=PIOf7o5NyWc och insåg att det är jag och några vänner som ligger i bakgrunden vid ungefär 00.30 in i låten ! Jag tror att vi gick i sjuan , skolan hade precis börjat och vi var i Hagaparken och hade picknick , haha . Jag kommer ihåg att dem var där och filmade och alla tyckte det var jätte roligt med en kamera där , och tvingade den stackars kameramannen att filma allihopa . Jag och några kompisar tyckte att de andra var mycket barnsliga som naivt nog trodde att dem skulle få komma med i videon . Istället låg vi i gräset en bit bort och skrattade åt dem som lekte apor framför kameran . Jag kan inte se några apor i videon , men däremot kan jag se några nissar i bakgrunden . Inte för att vi har någon betydelse alls och man ser knappast att det är vi , men i alla fall . Hehe .


6 FEBRUARI . I need proof before I dare to open this heart .

Vi skulle gå hem efter spelningen , vi hade sagt så .
Spelningen var över och vi skulle gå hem , för vi hade sagt så .
Ett glas vin efteråt sen skulle vi gå hem , för vi hade sagt så .
Nästa tåg skulle vi ta , vekligen , för vi hade sagt så .
Tre flaskor vin och vi hade missat flera tåg än ett , vi hade inte sagt så .


Det var en konstig kväll . Blandade känslor .
Vi lyssnade på The Quiz . Bra men lite för nära just då .

5 FEBRUARI . Torsdagen idag .



Det har snöat hela dagen och varit 0 gradit . Inte mysigt . Det har blåst och känt som om det varit kallare än vad det nog egentligen har varit . Hela dagen har jag klidit runt i min mormors hatt och varit asnöjd med denna ! Innan jag sprang ut ur dörren imorse sa min mamma " Antingen har jag den häftigaste eller mest annorlunda dottern i hela världen ! " Jag fnissade lite och målade lite extra läppstift . Jag älskar min hatt ! Resten av dagen har jag och Gisela skrattat åt oss själva och våran besatt av olika killar haha !

Jag har kommit hem för inte allt för länge sedan och ska springa till Yolanda nu för att avnjuta en utsökt middag ! Innan vi har ätit upp måste vi iväg igen och denna gång till café 44 på Söder och kolla när våra vänner i Frank Lucas spelar där . Det ska bli kul , dem är så duktiga ! www.myspace.com/franklucasband Vi får se vad som händer efteråt , det återstår att se .

Nu måste jag springa ut min hatt och halka fram i snön !
Anka väntar med maten !

4 FEBRUARI . Idag har jag burit mina glasögon utan glas

Vi har musik och ska välja låtar att spela upp inför varnadra . Jag och Angelica tänkte njaa till musik som valdes fram och löste det genom att vi bestämde oss för att göra Melissa Horns Långa Nätter . Jag tycker hon är så bra . Så fin . Hon är brafin ! Idag satt vi i två timmar och sjöng och spelade och gjorde ett litet arrangemang och lyckades med lite hjälp få till en riktigt bra stämma där vi ville ha det . Det blir nog bra tror jag , Peter vår musiklärare tror det i alla fall . Mycket snyggt , sa han precis innan vi gick . Det var kul . Bättre ska det bli , det är kul . Jag älskar musik !





Nu på kvällen har jag , yolanda och katten varit ute och gått . Dubbla byxor , tre tröjor , raggsockor , vantar , halsduk och tjockisjacka . Jag ville inte frys . Hur som helst så är hon rätt söt min katt , världens bästa vovve ! Jag längtar tills i sommar när vi kan gå till Fysingen och bada tillsammans hon och jag . Klapp på henne .


3 FEBRUARI . Things have changed

Åh vem tror på evig kärlek , ja vem tror på den nu ?





Det kan inte hålla för alltid , men på något sätt så var det nog det jag hade hoppats på .
Naivt och dumt , men jag ville så gärna .

Ni blev tillsammans . Ni var tillsammans . Ni skulle få barn och leva era liv tillsammans . Så såg min lyckliga saga ut . Asbra tyckte jag , helt perfekt . Nu blev det inte så och ni får kravla er upp .

Det är en obehaglig känsla att känna sig lättad och sänkt på samma gång . Halva än själv kan äntligen andas och det  i sin tur gör att man får svårt att andas . För hur kan man tillåta sig själv att andas när man gjort en annan människa ledsen ? Man kan andas igen eftersom man på lång sikt har gjort denna människa en tjänst . Det kanske inte går att se idag och inte imorgon , men det kommer kännas bra . Beslutet kommer att göra dig lättad , det kommer att få dig att må bra . Den andra hälften sjunker som en sten . Som en stor tung sten , i en sjö med mörkt tjockt vatten , där bottenlösheten finns . Det är så den andra hälften av än själv känner sig . Idag sjönk du som en tung sten i en bottenlös sjö med mörkt , tjockt vatten . Man får sjunka ibland , det är okej .

Imorgon , dagen efter det eller om en vecka kommer vi att fiska upp dig . Jag kommer att fiska upp dig Gisela och du kommer att le . Du kommer att njuta lika mycket som stenen , som spolats upp och slipats av vågorna , och nu ligger mjuk och len på sommarstranden . För vi är inne i februari nu och de kommande veckorna kommer bara att flyga förbi . Undertiden kommer vi till en början sitta på caféer för att sedan byta ut dessa mot parkerna runt omkring i Stockholms stad . Vi kommer att njuta av våren och solens första värme . Vi kommer andas in våren som aldrig förr . Det är vår sista vår som barn . Vi ska leva varenda minut .

Nu har jag gått från något slags avskedsbrev till en förväntasfull text om hur det kommer att bli . Du är en av mina allra bästa vänner . Det är du och Anka . Fan vad ni är bra . Jag älskar er . Jag älskar dig .








Det var sommar då och natten blev ju bra ,
så det var vackert men det såg jag först idag .

2 FEBRUARI . Mysteriumet



Varför kommer ingen på nylonstrumpbyxor som inte går sönder ? Det är min enda fråga .
Detta tunna tunna lilla , om man ens kan kalla dem , tyg går sönder innan man ens fått det på sig . Har du , mot all förmodan , på ett mirakulöst sätt sedan fått dem på behöver du inte ens röra dig innan en , från en början , liten men sedan en jättelik maska sprider sig upp längs med hela benet . Det är snyggt . Du kan inte ens titta på dem om du vill ha dem hela . Dem är snyggast av dem alla men mest ömtåliga , det är sämst . Så såhär på kvällskvisten undrar jag bara varför  ingen kommer på ett sätt att tillverka nylonstrumpbyxor som inte går sönder ? Ett mysterium . Det vore i vilket fall en bra uppfinning tycker jag .

1 FEBRUARI . Tills dess var det jag som vann

Markus Krunegård har sjungit för mig hela kvällen . Bra skit tycker jag .
Sedan sjöng han det är ett idogt jobb att driva ungdomen ut ur sin kropp och ;





Aldrig rätt tid. Aldrig rätt plats.
Det kommer aldrig finnas nåt som heter rätt tid rätt plats

Så jag tänkte helt enktelt att : Skit samma , jag kommer skratta en vacker dag och strunta i hur det gick . Om en dag , en vecka eller ett år kommer jag inte minnas hur allting började eller vad som hände sen . Kanske kommer jag ihåg det och kan i sådana fall fnissa lite och skaka på huvudet . Herre , jag är inte ens nitton år gammal och ska inte bekymmra mig och tänka så mycket . Ibland är det bra att strunta i hur det blir , ibland är det bra att inte tänka . Jag tänkte helt enkelt att det kommer aldrig finnas nåt som heter rätt tid rätt plats .

Så jag bah , äsch vi får se vad stjärnorna vill

RSS 2.0