31 juli 2016. Stella och Collin

Förra året mötte vi Stella och Collin, mor och son. Ni som läste bloggen förra året minns kanske hur vi mötte dessa två människor under vår temadag som fokuserade på funktionsnedsattas rättigheter. Stella är ensamstående mor efter att hennes man dog för cirka fyra år sedan och Collin är multifunktionsnedsatt. Troligtvis lever Collin med en CP-skada. De lever under väldigt simpla förhållanden. Vill ni läsa mer ingående om vårt första möte med Stella och Collin så kan ni leta er tillbaka till ett inlägg jag skrev 14 juli 2015 ”För en rullstol”. Hur som så innebar förra årets arbete att vi efter mötet med dessa två anordnade en läkarundersökning och med hjälp av donationer byggdes en specialanpassad rullstol till Collin.

Ett år senare har vi nu återigen träffat Stella och Collin under de tre gångna temadagarna och det har varit väldigt fint att se dem! Lyckligtvis har rullstolen visat sig underlätta livet för dem båda. Stella behöver inte längre bära sin son som endast i liten mån fysiskt kontrollerar sin kropp, samtidigt som Collin har utvecklat sin förmåga att interagera med omgivningen då förutsättningarna för att befinna sig i situationer med andra människor underlättats i och med rullstolen. Både Stella och Collin verkar allmänt vara i ett bättre skick nu än för ett år sedan, vilket värmer oerhört.

Stella har tidigare drivit en liten affär vilket har bidragit till familjens ekonomi. Sedan Stellas man dog, och hon har ensamt ansvar för Collin som behöver assistans dygnets alla timmar, har affärsverksamheten stannat upp vilket lett till mycket sträng ekonomisk situation för familjen. Danaini önskar nu att ekonomiskt stödja Stella för att hon ska kunna återupprätta sin affär och hon har lämnat in en lista på de saker hon önskar köpa in. I dagsläget täcker dock inte vår budget denna kostnad, vilket vi ser som ett stort problem. Därför vill vi ödmjukt uppmuntra och påminna om möjligheten att ekonomiskt stödja Danainis arbete.

Är du intresserad av att stödja Danainis arbete med att stötta lokalbefolkningen i byn Imbaseni, Arusha, Tanzania, och i detta fall specifikt Stella och Collins, finns det flera sätt att göra det på.

Donationer tas tacksamt emot på PlusGirokonto 802961-3 eller via Swish 1232384816. 
Märk insättningen med ordet 'Gåva'. 

Du kan även bli medlem i Danaini. Medlemskapet betalas in till PlusGirokonto 802961-3 och kostnaden är 250 kr (150 kr för student) per år. Märk inbetalningen med namn och personnummer.

Vid intresse finns möjligheten att bli månadsgivare, även detta sker via inbetalning till PlusGirokonto 802961-3. Märk inbetalningen med namn och ’Månadsgåvare’.

Har du några som helst funderingar är det bara att höra av sig direkt till mig eller någon av mina arbetskamrater eller skicka mail till [email protected]. Du kan även besöka vår facebooksida facebook.com/danainiproject eller instagram @danainiproject.

Tack!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0